http://www.seikowatches.com/products/pr ... matic.html
Seiko Black Monster
Functia de armare manuala.la u n ceas automatic este folosita pentru armarea ceasului in cazul in care acesta nu a fost folosit si s-a oprit,pentru a fi evitata armarea acestuia prin rasucire-o activitate nu tocmai estetica la un ceas cu pretentii ,si nu numai.Nu este indicata folosirea acestei "optuni" foarte des-ca la un ceas mecanic-deoarece poate duce la uzarea prematura a sistemului de armare automata.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
-
Roman Radu
vreau si eu un monster dar nu am vazut decat on line....de un an am modelul asta www.roachman.com/seiko/automatic/SNKF05.html si sunt foarte multumit de el...dar black monster mi se pare mai zdravan si nu l-am vazut pe la noi
rommel
-
Roman Radu
gata!!! l-am gasit intr-un magazin on-line...a cumparat cineva de la astia?...dati-mi o veste buna!!!
http://www.bombastic.ro/product_info.ph ... cts_id/528
http://www.bombastic.ro/product_info.ph ... cts_id/528
rommel
Roman Radu scrie:gata!!! l-am gasit intr-un magazin on-line...a cumparat cineva de la astia?...dati-mi o veste buna!!!
Astia sunt distractivi. Citez:
*Original SEIKO SCUBA DIVER 200M model SKX779K + RUBBER BAND
*JAPANESE QUARTZ MOVEMENT;AUTOMATIC DIVER FOR MEN, 21 JEWELS, CALIBER 7S26
Grail watch: Blancpain Fifty Fathoms Aniversary

-
Roman Radu
Re: Seiko Black Monster
O mare parte din ceasurile japoneze ( 6306 , 6309 , 7002 ) au fost numai cu armare automata - se pare ca "filozofia" japoneza era = cumperi un ceas si numai pe acela il folosesti . Le faceau ieftine si fiabile pentru ca persoana sa cumpere un ceas pe care sa-l foloseasca 15-20 de ani ( oameni cu bani mai putini ) si sa nu cumpere un quartz la ce trebuia sa schimbe baterii .
Acum , ei fac si ceasuri cu armare manuala/automata = Sumo , Premier , Marine Master , King Seiko , Laurel etc . King Seiko si Laurel sint niste frumuseti .
Toate cele bune
Nicu
Acum , ei fac si ceasuri cu armare manuala/automata = Sumo , Premier , Marine Master , King Seiko , Laurel etc . King Seiko si Laurel sint niste frumuseti .
Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
Pentru a evita crearea unui topic nou am postat aici o problema si o rugaminte, ambele referitoare la celebrul Seiko SKX779, numit si Black Monster.
1. Am o problema cu catarama, mai bine zis cu faza a doua a inchiderii ei. Dupa cum bine stiti, inchiderea cataramei de la BM se face in 2 faze: inchiderea initiala (ca la orice ceas cu bratara dar si cu deployment clasp) iar dupa aceea "securizarea" prin inchiderea micutului ansamblu pe care este inscriptionat si numele fabricantului.
Bratara a functionat perfect pana acum insa din cauza unui eveniment nefericit (cineva a incercat sa verifice rezistenta metalului din acea zona si a indoit metalul, totusi nu este vizibil acest fapt (dupa cum puteti vedea si in video)) acum nu mai pot realiza faza a doua (bratara se inchide doar in faza I si aici nu sunt probleme, poate fi purtat insa nu in conditii optime).
Am incercat sa filmez fenomenul, daca-l pot numi asa (scuze pentru calitatea filmarii, totusi cred ca se poate observa fara probleme defectul bratarii mele): http://www.youtube.com/watch?v=5l5_8-Fdf-I
Imi puteti spune vreo solutie pentru aceasta problema?
2. Am ceasul de 2 ani si a fost desfacut de cateva ori in viata lui, tocmai de aceea as vrea sa-i schimb garnitura (cea de sub capacul spapte, nu cea a coronitei). Stiti cumva de unde as putea cumpara o garnitura originala?
Va multumesc anticipat,
Mihai
1. Am o problema cu catarama, mai bine zis cu faza a doua a inchiderii ei. Dupa cum bine stiti, inchiderea cataramei de la BM se face in 2 faze: inchiderea initiala (ca la orice ceas cu bratara dar si cu deployment clasp) iar dupa aceea "securizarea" prin inchiderea micutului ansamblu pe care este inscriptionat si numele fabricantului.
Bratara a functionat perfect pana acum insa din cauza unui eveniment nefericit (cineva a incercat sa verifice rezistenta metalului din acea zona si a indoit metalul, totusi nu este vizibil acest fapt (dupa cum puteti vedea si in video)) acum nu mai pot realiza faza a doua (bratara se inchide doar in faza I si aici nu sunt probleme, poate fi purtat insa nu in conditii optime).
Am incercat sa filmez fenomenul, daca-l pot numi asa (scuze pentru calitatea filmarii, totusi cred ca se poate observa fara probleme defectul bratarii mele): http://www.youtube.com/watch?v=5l5_8-Fdf-I
Imi puteti spune vreo solutie pentru aceasta problema?
2. Am ceasul de 2 ani si a fost desfacut de cateva ori in viata lui, tocmai de aceea as vrea sa-i schimb garnitura (cea de sub capacul spapte, nu cea a coronitei). Stiti cumva de unde as putea cumpara o garnitura originala?
Va multumesc anticipat,
Mihai
Problema ta la bratara se poate rezolva in 2 minute.
daca iei un cleste cu virf ascutit indoi usor capetele bratarii, acolo unde este prinsa clema, spre inchizatoare.
Nu stiu cum sa-ti explic mai bine....dar e simplu....
daca iei un cleste cu virf ascutit indoi usor capetele bratarii, acolo unde este prinsa clema, spre inchizatoare.
Nu stiu cum sa-ti explic mai bine....dar e simplu....

Ceasornicar,FBHI
Multumesc pentru raspunsul prompt. Am facut cateva poze prin care mi-ati putea spune exact ce colturi sa indoi si in ce directie: eu presupun ca v-ati referit la 1 si 2 in directia sagetii din cea de-a doua poza. Asa este?

Bratara se inchide normal? Si doar micul element de siguranta nu functioneaza bine? Fiindca daca restul merge ok, piesa pe care va trebui sa o modelezi cu clestele e cea mica cu inscriptia Seiko. Vezi ca are 2 gaurele, loc in care se fixeaza de cealalta parte a bratarii unde sunt 2 bilute mici. Acela e locul unde va trebui indoita putin. Daca piesa mica nu sta la locul ei si sare, e prea larga si trebuie indoita putin catre interior, iar daca nu intra fiind prea stramta trebuie indoita putin spre exterior. Asta daca am inteles eu bine care e problema.
Trimite-mi imaginea 2 pe mail sa o pot edita.

Ceasornicar,FBHI
Nic Gherghin a inteles cum trebuie indoit si a prelucrat el imaginea.

Ceasornicar,FBHI
Va multumesc tuturor pentru ajutor. Acum se inchide perfect (chiar ca atunci cand a iesit din fabrica).
Acum, imi puteti spune de unde as putea achizitiona o garnitura noua pentru acest model (daca nu originala macar compatibila [ca diametru])?
Acum, imi puteti spune de unde as putea achizitiona o garnitura noua pentru acest model (daca nu originala macar compatibila [ca diametru])?