casio g-shock este destul de raspindit in armata americana indiferent de ramura sau divizie; daca nu sunt grade mari sa detina ceasuri scumpe, majoritatea merg pe ieftinituri -> timex intrece casio ca numar. daca vorbim de trupe de elita gen seals, si de acolo alegem fostul team 6 - actual DEVGRU ei folosesc suunto (core/ambit/vector sau garmin fenix) doar ca sunt lasati sa isi aleaga dupa preferinte. asemenea si CAG (cunoscuti la noi ca delta force) ei merg pe casio si putini folosesc suunto/garmin. DEVGRU au cel mai mare buget pentru orice echipament.GEO scrie:Apropo de ceasurile purtate de soldatii americani, recent am fost intr-o scurta vacanta in Germania, undeva aproape de Belgia, unde exista si o baza militara. Intr-una dintre seri au luat "cu asalt" hotelul vreo 10 puscasi marini si am putut sa observ clar ca unii dintre ei purtau Casio.
NU vrobesc din filme.
PS. majoritatea americanilor pe care i-am intalnit detineau ceasuri electronice, si aici ma refer la cele cu display electronic. putinii care nu aveau casio sau timex pe mana, aveau omega(quartz sau automatic)