ce credeti: anunturi vanzare / membru forum

Aici vor fi mutate toate topicurile care sunt inchise indiferent de vechime.

cate anunturi + up-uri vanzare recomand in sectiunea vand-cumpar:

1 anunt + 1 up / membru / saptamana
8
26%
1 anunt + 1 up / membru / zi
14
45%
2-5 anunturi + up-uri / membru / zi
5
16%
6-15 anunturi + up-uri / membru / zi
0
Niciun vot
oricate anunturi + up-uri / membru /zi
4
13%
fara sectiune de vanzare-cumparare
0
Niciun vot

Voturi totale: 31

montana

ce credeti: anunturi vanzare / membru forum

Mesaj de montana »

Doresc sa va consult intr-o chestiune care sper sa duca la imbunatatirea "relatiei" dintre forum si membri sai.
Pur si simplu as vrea sa stiu la cate anunturi si UP-uri de vanzare / membru forum ati recomanda sa isi deruleze activitatea sectiunea vand-cumpar in asa fel incat nici sa nu va simtiti "agresati" de "cantitatea" de oferte, sa puteti discerne asupra "calitatii" lor dar si sa aveti sperante ca "v-a sosit ceasul" mult cautat!
Multumesc de participare la chestionarul de mai sus!
Ultima oară modificat 10 Sep 2008, 23:56 de către Anonymous, modificat de 3 ori în total.
grig

Mesaj de grig »

Se spune ca un trib din Africa Centrala are un sistem de numeratie foarte simplu: unu, doi, mult, tot.
Ar fi cam dificil pentru moderatori sa stea sa numere cite anunturi a pus fiecare user pe zi / saptamina, nu credeti?
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
Costache Ioan

Mesaj de Costache Ioan »

Poate mi se pare mie , dar deja sugerati cam cum sa completam formularul. Va explic si de ce : puneti in balanta mai multe argumente care ar pleda pentru cat mai putine anunturi folosind cuvinte gen "agresati" sau capacitate scazuta de discernamant cu privire la calitatea unui ceas ,fata de posibilitatea a cat mai multe anunturi , unde invocati un singur motiv si anume ca ar creste posibilitatea aparitiei ceasului mult-visat.
Imi cer scuze pt. interventie , dar parerea e parere .
Gringo

Mesaj de Gringo »

va salut pe toti,
tin sa-mi exprim aprecierea pt toti cei care participa si fac sa mearga acest frumos forum....eu sunt un membru relativ nou si cu putine interventii, prefer sa citesc mai mult, si sa invat de la cei care au ceva de spus in materie de ceasornicarie....
relativ la subiectul pus in discutie, cred ca e limpede pt toata lumea ca aceasta tevatura este produsa de catre colegul "Spritzane", care de ceva timp a lansat oferte in cascada....cred ca un bun simt elementar spune ca el a cam exagerat, atat in privinta numarului de oferte cat si in ceea ce priveste calitatea lor - poze expuse neclare, fara pret specificat, etc. De acord ca trebuie facut ceva aici, si e fair ca suntem invitati sa ne spunem punctul de vedere, dar, in acelasi timp constat ca incepe un fel de dictatura a unor moderatori, care altfel au dovedit in multe randuri calitati deosebite... Aici ma refer si la colegul "Montana", care daca nu ma insel, spunea undeva, de curand, ca trebuie impusa disciplina pe forum....sau ceva asemanator....perfect de acord, disciplina si bunul simt ar trebui sa guverneze peste tot, inclusiv aici, dar nu sa se transforme in pozitii rigide...aici ma refer la faptul ca astazi am facut o remarca de apreciere la adresa unui ceas expus de iEdi, si la scurt timp topicul a fost inchis, temporar, cu mentiunea bolduita ca pt eventuale comentarii sa ne adresam direct ofertantului....se pare ca am deranjat aici, si nu inteleg cu ce...sincer nu inteleg aceasta pozitie....consider ca nu am jignit pe nimeni, niciodata de cand sunt pe acest forum, bunul simt si eleganta nu imi sunt straine...A nu se intelege ca am resentimente fata de cineva de aici....nici vorba...nu sunt incruntat cand scriu aceste randuri....De altfel, vreau sa imi exprim aprecierea sincera pt absolut toti moderatorii, inclusiv "Montana", insa parearea mea e ca acest forum ar fi frumos sa ramana un loc de destindere, fiindca oricum tara asta e destul de trista...
multumesc si bafta tuturor...
grig

Mesaj de grig »

Exista forumuri unde postarea in sectiunea "publicitate" se face doar dupa ce user-ul respectiv a acumulat un numar de 20-30-50 post-uri in alte sectiuni, dar acest lucru nu e automat "granted" ci moderatorii decid.
Se considera astfel ca membrul respectiv a fost util comunitatii, impartasind din experienta sa, si nu utilizeaza forumul doar ca platforma gratis de a-si vinde produsele.

Pe de alta parte va rog sa nu uitati si alte aspecte:
- moderatorii desfasoara aici aceasta munca benevol. E de bun simt sa nu le cerem imposibilul
- acest forum nu este agora, spatiu public, ci este un spatiu privat. Pina la urma gazda noastra (Claudiu) decide care sunt regulile proprietatii sale. In momentul in care ne inscriem ca user-i ne asumam obligatia de a-i respecta aceste reguli. Daca nu ne convin, e libertatea noastra se ne manifestam in alta parte
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
Costache Ioan

Mesaj de Costache Ioan »

d-lui Grig.
Din punctul meu de vedere , nu trebuie considerata o favoare faptul ca poti posta la mica publicitate .
Din contra :
1)persoana care posteaza spre vanzare este o persoana " expusa" , care poate oricand sa fie ironizata de ceilalti colegi (fie prin preturile practicate ,fie prin calitatea ceasurilor postate , etc)
2)persoana care posteaza la mica publicitate da satisfactie celor care doresc eminamente sa cumpere (si cred ca sunt destui). Ganditi-va la un ziar de mica publicitate , in care se dau toate anunturile gratuit(practic "jurnalisti" sunt cei ce dau anunturile si ei ar trebui sa fie platiti si nu invers)
razvyy

Mesaj de razvyy »

Laudabila initiativele moderatorului Montana, atat strictetea de care da dovada pe topicul de vanzari cat si cea a chestionarului cu privire la numarul de anunturi/UP-uri. Fara a dori sa supar pe cineva, dar chiar era nevoie de asa ceva pe acest forum, doarece existau persoane care, chiar daca au fost anuntate in mod repetat de moderatori ca incalca regulamentele, nu s-au supus acestora, dimpotriva, au cautat "portite". Oameni buni, traim intr-o societate care se bazeaza pe reguli, regulamente, legi, etc. Spre exemplu, buna functionare a unei firme sau a unei companii se bazeaza pe regulamente de ordine interioara, proceduri operationale, instructiuni de lucru, etc, astfel incat orce nou venit sa se poata adapta prin parcurgerea acestora. In cazul in care unul din cele enumerate mai sus nu corespunde realitatii se supune unei revizii.
Aceleasi principii le gasim si aici: avem un regulament general al forumului, un regulament pentru sectiunea vanzari-cumparari, iar moderatorii venit in completare si cu instructiuni pentru a ajuta membrii forumului (vezi rubricile de postare a fotografiilor, etc).

Haideti sa-i dam si noi o mana de ajutor adunand un numar suficient de mare de voturi totale, pentru a avea un regulament revizuit, care sa nu mai nasca atatea controverse, desi pun ramasag ca cei ce fac profituri mari din cumpararea-revanzarea ceasurilor vor fi nemultumiti oricum.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
montana

Mesaj de montana »

pentru Costache Ioan:
eu nu cred ca pot sa va "sugerez" cum sa votati!
Recunosc ca din mesajul meu reiese cum am votat eu.
Daca considerati de cuviinta in a introduce si alte optiuni pentru chestionar va stau la dispozitie sa le adaug.
Asa cum comentariile Dvs. in favoarea uneia sau alteia dintre variante sunt bine venite!
pentru Gringo:
1. aveti dreptate, colegul spritzane a nascut pe forum o intreaga tevatura! Doua dintre sectiunile forumului au fost "asaltate" cu mesajele sale. Pentru sectiunea sectiunea vand-cumpar as fi vrut sa inteleg daca acest lucru este ok si pentru alti membri ai forumului! Poate multa lume vine pe ceasornicar.ro pentru a gasi astfel de oferte! Pare sa nu fie asa!
2. in sectiunea vand-cumpar numarul de up-uri la o oferta de vanzare este limitat. Nu este o sectiune de comentarii ci una strict dedicata vanzarii-cumpararii de ceasuri! Daca ati urmarit activitatea forumului in ultimele zile puteti constata ca sunt multe alte decizii asemanatoare, luate tocmai pentru a pastra forumul in limitele regulamentelor dupa care functioneaza!
Pentru subiectul "Omega Constellation cal. 564" va invit pe sectiunile "Discutii" sau "Poze...." unde puteti deschide un topic pentru comentarii la subiect si va garantez ca-l voi urmari cu maximum de interes.
Altfel ce ziceti de una din propunerile avansate ca orice oferta de vanzare sa fie inchisa imediat dupa lansare!? Asta "dictatura"!
pentru grig:
nu se pune problema prezentei pe forum in oricare dintre sectiuni functie de contributia fiecaruia dintre membri! Forumul trebuie sa creasca in limitele bunului simt si ale cadrului care-l guverneaza. Este insa necesar in a ne gandi de doua ori inainte de a escalada conflicte, discutii in contradictoriu, atacuri mai mult sau mai putin subtile.
* * *
Multumesc tuturor care si-au postat deja opiniile in acest topic! Astept si pe altii!
Sunt observatii extrem de interesante ce trebuie sa la avem in vedere pentru viitorul forumului.
Cu to?ii vrem s? fie mai bine, important e s? g?sim calea cea mai bun?!
Promit sa ma retrag in "anonimatul" functiunii de moderator imediat ce ajungem la o concluzie.
Ultima oară modificat 07 Sep 2008, 07:01 de către Anonymous, modificat 1 dată în total.
Costache Ioan

Mesaj de Costache Ioan »

stau si ma intreb , in cazul cand mai exista si colectionari pe lumea asta, de unde si-ar mai procura ei (colectionarii ) piese , daca nu ar exista ""specia" cumparatorilor si a revanzatorilor '' ?
Personal , am declarat ca prefer schimburile , iar cei ce incearca sa vanda pe acest forum mai mult isi etaleaza piesele decat vand. Oare sunt si persoane care fac profituri si inca mari?
montana

Mesaj de montana »

pentru Costache Ioan:
exact acelasi lucru m-am intrebat si eu! Este cu adevarat o "piata" in spatele sectiunii de vand-cumpar a forumului? Am pus intrebarea administratorului forumului daca traficul pe sectiunea vand-cumpar este important mai mare fata de alte sectiuni. Raspunsul a fost simplu - cu toata tevatura din ultima vreme traficul este complet in alta parte!
Bineinteles ca a fost o intrebare complet naiva! Nu-mi fac iluzii!
mnm

Mesaj de mnm »

Ma bag si eu ca musca-n lapte....
1. Trebuie asteptata si opinia D-lui Claudiu totusi......
2. As fi curios sa citesc si o opinie a D-lui Bufon care referitor la subiecte mai inainte mentionate care au creat "tevatura" a fost contrat usor cam ne-meritat de alti participanti in acest forum
Homo suus fortuna faber est.
Gringo

Mesaj de Gringo »

ok, am inteles, probabil ca aveti dreptate....toata consideratia pt eforturile pe care le faceti...
Laurentiu L.

Probleme vs. Masuri

Mesaj de Laurentiu L. »

Senzatia mea este ca se incearca trecerea peste niste probleme intr-un mod pripit si... nefericit. E ca si cum in incercarea de a trece peste niste riuri am construi baraje in loc de poduri, dind astfel peste cap cursul normal, natural si frumos al riului (cum zicea Creanga, "Ozana cea limpede si frumos curgatoare" - parca :wink: ). Ceea ce s-a si intamplat in ultima perioada pe forum.
Inainte de a discuta inversunat despre masurile ce trebuie luate, oare nu ar trebui sa discutam deschis despre problemele efective care ne incurca?

Personal consider ca regulamentul de acum o luna era absolut OK. (cu obligativitatea de a specifica pret si informatii la fiecare obiect oferit spre vanzare, neacceptarea de ceasuri copii...).

Care e problema concreta a unui anumit numar de anunturi pe zi, saptamana, luna...?

Cu multa consideratie, Laurentiu
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Ceea ce a facut colegul si prietenul montana este foarte bine ! Ex. : eu pun un anunt de vanzare-cumparare si apoi cativa entuziasti (carora le multumesc frumos pentru aprecieri) adauga reply-uri la post-ul meu si astfel fac involuntar un numar de "up"-uri, iar piesa mea ramane mereu "sus" - ceea ce nu e de dorit, ca poate mai au si altii ceva de dat sau de cumparat.

Multumesc frumos montana ai luat o decizie inspirata pentru o buna functionare a sectiunii !

Mentionez aici ca eu, in cadru restrans am propus interzicerea reply-urilor la anunturi (metoda nu e a mea, e luata de pe alt forum). Negocierile si informatiile se pot obtine prin metodele de contact.

Toate cele bune,
Edi

P.S. : nu aruncati cu pietre, ca omul chiar stie ce face si face bine ! Mai bine dati-va un pas inapoi si veti vedea mai in ansamblu :)
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

Daca veti cerceta marile siteuri care se ocupa in exclusivitate de vinzari - cumparari, veti vedea ca dupa lansarea unei oferte, absolut tot ce urmeaza are loc in particular. Si asa e si normal. Aici in lipsa acestei reguli a deveni un sui generis iarmaroc balcanic, cu mistouri, atacuri la persoana si injurii si calomnii...si asta de curind (mai pun 3 puncte de suspensie, sa intelegeti...) :oops:
Deloc intimplator situatia a explodat in sectiunea "buy#sell", cum stim banul e ochiul :twisted: si cum majoritatea rominilor (dar noi nu! :lol: )
sunt prost crescuti si needucati a fost doar o problema de timp pina la explozie.
VREAU FORUMUL INAPOI !!!
Il vreau asa cum era , cu discutii intre pasionati, cu prostioarele si stingaciile mele, cu ceasurile frumoase a celor cu dare de mina, cu comentariile lamuritoare ale lui Claudiu si ale moderatorilor si de ce nu si cu discutii aprinse care se stingeau la o sticla de bere in oras!
Nu mai vreau mirlanie, prost gust, lipsa de bun simt si inundarea topicelor su spam si gunoi, un ghiveci ala-n-dala de oferte tot-puri care are tupeul sa se numeasca 'ajutor' si bizni$$!
De aceea cer fermitate moderatorilor!!! Stergeti-Stergeti-Stergeti si mai si banati tot ce depaseste regulamentul. Iar regulamentul tre sa fie strict si inflexibil pentru ca suntem in Romania (si asta ne ocupa tot timpul :P )!
SATELLITE WAVE
Încuiat