Noutati, aparitii ceasuri noi, stiri interesante, etc.

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
Bogdan11

Re: Noutati, aparitii ceasuri noi, stiri interesante, etc.

Mesaj de Bogdan11 »

timetwister scrie:Se putea mai bine in comparatie cu ce ?
Si cam care sunt asteptarile dvs. de la noul model (caci Omega ofera concomitent o varietate de divere, daca de segmentul asta vorbim) ? Sau sa intreb altfel, care este punctul de plecare ori nivelul de comparatie precum si experienta dvs. cu brandul Omega ?
Nu posed un ceas diver Omega. Daca Dvs. aveti unul, felicitari si sa-l purtati sanatos. Am urmarit putin parcursul acestui model si eu consider ca bate pasul pe loc, in special la capitolul design Daca se vrea a fi un entry-diver, atunci e bun, pentru amatorii brand-ului. Nu mai are acel factor "wow" si cred ca l-au facut la "buget", sa scoata si ei un model nou, exact la fel cu predecesorul sau, doar ca pe o curea nato. Daca Dvs. aveti alta opinie, ma bucur. Totusi nu trebuie sa promovam efectul de turma,nu ? Poate mai sunt care gandesc diferit,dar se abtin din diverse motive...

P.S.: Chiar si Dvs. ati prefera un model mai vechi decat acesta.
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
timetwister

Mesaj de timetwister »

Cred ca trebuie sa va puneti la punct la mai multe capitole inainte sa emiteti pareri.
In evolutia Omega, mai ales de la introducerea trilogiei in 1957, diferente de la un model la altul, ori de la o generatie la alta, pot insemna doar un set de aratatoare diferit, un bezel nou ori un cadran cu mici diferente (aparent neinsemnate pentru ochiul neinitiat dar extrem de importante si valoroase pentru pasionati).
Designul respecta traditia si nu trebuie schimbat mai nimic.
Desi aceasta versiune este LE, m-as fi bucurat mai tare daca ar fi fost modelul de baza.

Niciun coax nu este entry level ori de buget.

Este ultima mea replica pe acest subiect pentru ca am convingerea ca nu il stapaniti prea bine si orice concluzie ar putea fi aruncata in derizoriu cu pareri de genul: "designul bate pasul pe loc", "entry diver", "buget" sau "efect de turma".
Relu.O

Mesaj de Relu.O »

Trecand peste aspectele ce se refera la ceasul in sine, care pot fi apreciate sau nu, functie de gustul fiecaruia, trebuie sa recunoastem ca e cel putin ciudat ca pe un ceas din gama premium sa vina din start o curea textila.
Nu stiu din ce ar putea fi facuta acea "curea" ( poate o fi ceva deosebit si nu stiu eu ), dar la valoarea si categoria ceasului nu mi se pare cea mai fericita alegere. E - daca vreti - o combinatie nefericita intre un costum Gucci si incaltaminte Converse ...
Repet, nu contest calitatea ceasului in sine ( ar fi absurd dealtfel ), si nici aspectul, care e pur subiectiv.
Totusi, e posibil ca acea "curea" sa fie ceva deosebit, si sa nu stim noi. Ma rog, cel putin eu.
GEO

Mesaj de GEO »

"Studiul despre acest secundar nu este ca studiul pe clape negre de Chopin."

Wow! Poate ne faceti o comparatie intre simbolistica din "Nocturna" lui Chopin si acest secundar, de exemplu. Dar nu cred ca s-ar potrivi acest ceas cu curea NATO la un concert Chopin.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Dupa parerea mea acea curea e pusa pentru a face legatura cu personajul James Bond.
Imagine
Acelasi stil de curea purtata de personajul James Bond pe atunci interpretat de Sean Connery (si tot la un costum ba chiar si mai elegant decat cel din poza purtat de Daniel Craig) in primul film cu James Bond - Dr. No.
http://www.imdb.com/title/tt0055928/
Culorile curelei sunt cam cidate dupa parerea mea pentru un James Bond "adevarat".
CristiT

Mesaj de CristiT »

Vad ca se interpreteaza haotic orice incercare de exprimare plastica a ceea ce simti atunci cand privesti acest Omega.

O sa ma limitez in a-mi exprima propria parere si anume aceea ca este un model care-mi place foarte mult si daca mi l-as permite, nu as ezita sa fac "pasul".

Pastreaza traditia, naturaletea si aerul vintage fara a-ti suprima perfectiunea detaliilor si nivelul tehnic al zilelor noastre. Exact asta imi place si anume ca nu se doreste doar o reeditare, ci un nivel superior: simplu (nu simplitate pentru ca atunci m-ar duce cu gandul la derizoriu si aici nici vorba de asa ceva), elegant, dinamic (imi place la nebunie cum se balanseaza pendula aia de secundar si cum se aliniaza cu indicii pentru a-mi imagina cum este strapunsa la fiecare bataie), impecabil echilibrat la nivel de detalii si cu un aer modern suficient sa ma arunce peste 40-50 de ani cand as putea sa ma uit cu drag la "batranul" meu Seamaster.
GEO

Mesaj de GEO »

Ma bucur cava place acest ceas. Foarte frumos insa acest design este unul banal, intalnit la zeci de ceasuri. Nu exista nimic inovator in designul Omegain ultimii ani. Si ma refer la forma carcasei, nu la functionalitate. Este clar ca traiesc din trecut cei de la Omega si vor sa-l reinvie, iar acest lucru se reflecta in intreaga Elvetie. Dar cred ca, pana la urma, asta este solutia elvetienilor - sa se bazeze pe trecutul lor "glorios" si sa se concentreze pe productia de ceasuri mecanice.
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

IWC Schaffhausen Portofino Hand-Wound Monopusher (Ref. IW515103 / IW515104)

http://www.watch-insider.com/news/iwc-s ... cbe2111105
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Longines Column-Wheel Single Push-Piece Chronograph

http://www.longines.com/#!/watches/heri ... 800-4-53-0
Zar

Mesaj de Zar »

Mondaine - Helvetica Smart 1957 (LE) : https://shop.mondaine.com/?utm_campaign ... ineWebsite
AR1070-56E
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Vacheron Constantin Is Nearly Finished With The Most Complicated Watch Ever

http://www.watchesbysjx.com/2015/06/vac ... ished.html

Vacheron Constantin has been working on the Project Tivoli grand complication pocket watch that, when complete, will become the most complicated watch ever made. Come September 2015, the "Grand Oeuvre" will be revealed to the world.

Eight years ago a collector approached Vacheron Constantin with a commission, codenamed Project Tivoli, to create the most complicated watch ever, one that would supersede the Patek Philippe Calibre 89 which has held the title since 1989. Since then Atelier Cabinotiers, the department at Vacheron Constantin responsible for bespoke timepieces, has been working on the pocket watch, known within the company as "Grand Oeuvre". It is now almost complete, and will be presented to the public on September 17, 2015, exactly 260 years to the date that Vacheron Constantin was founded.

Little has been revealed about the Tivoli pocket watch, except for a few facts. It will be the first grand complication pocket watch to be equipped with multi-axis tourbillon, specifically the Tivoli will have a triple axis tourbillon regulator with a spherical hairspring, as revealed in the photo above (the only other watch with a spherical hairspring is the Gyrotourbillon 3 of Jaeger-LeCoultre, a sister brand of Vacheron Constantin in Richemont). Interestingly, this triple axis tourbillon has already made its way into a tiny number of special wristwatches Vacheron Constantin has made as special orders.

Over on the official Vacheron Constantin forum known as The Hour Lounge, moderator Alex Ghotbi has revealed yet another complication, a grand sonnerie Westminster carillon. This means the watch will chime the time on demand as a minute repeater, or en passant, as it passes. In fact it will not just chime the time as it passes, it will strike the same notes as Big Ben, the clock of the Palace of Westminster in London. And the grand sonnerie function incorporates a newly developed nighttime mode that will silence the strikes between 10pm and 8am.

Notably, the Tivoli will be the second major pocket watch project completed by Vacheron Constantin this year, after the gorgeous, $4 million Coffret Observatoire set of five tourbillon pocket watches.
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Introducing The Vacheron Constantin Coffret Observatoire Set Of Five Traditional Chronometer Tourbillon Pocket Watches (With Price)

http://www.watchesbysjx.com/2015/03/int ... ffret.html
Clipper

Mesaj de Clipper »

STEINHART "OCEAN Titanium 500 Premium" http://www.steinhartwatches.de/en/OCEAN ... m,974.html
Razvee

Mesaj de Razvee »

Interesant Steinhart-ul, aproape că m-ar tenta. Nu-mi dau seama încă unde se poziţionează Soprod A10. Are cineva experienţe directe cu acest calibru?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Mie imi plac Soprodul.Sunt mai scumpe decat ETA,dar inca nu au volumul lor de vanzari.Probabil ca este o alternativa la ETA de luat in seama,doar cu pretul nu stiu cum vor rezolva.Sunt si mai "complicate" tehnic,dar nu as putea sa fac totusi o comparatie corecta intre ele,neavand foarte multe in service pana acum.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Scrie răspuns