Automatic vs Quartz

Discutii intre pasionati.
flob3d

Automatic vs Quartz

Mesaj de flob3d »

Salutare tuturor ! :idea:

Intentionez sa imi cumpar un ceas mai scump si nu sunt decis....Automatic or Quartz.
Astept pareri referitor la precizie, mecanism-durabilitate...etc

Merci !
benedekvictor

Re: Automatic vs Quartz

Mesaj de benedekvictor »

Depinde si ce vrei de la ceasul dumitale. Pana mai raspund unii colegi ai putea sa urmaresti :arrow: https://www.youtube.com/watch?v=OuhGD-HSUy4
Sent from the dark side of the moon using radiowave transmission
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Asa...pe scurt, quartz vs automatic:

Avantaje quartz: precizie (2-3s) luna; costuri de intretinere mici (20-40 CAD la 2-3 ani)
Dezavantaje quartz: depreciere rapida, mecanism ieftin raportat la valoarea ceasului, posibilitati
limitate de reparatie/inlocuire in timp.

Avantaje automatic: servisat corect poate avea o durata de viata nelimitata, prestigiu, depreciere mica.
Dezavantaje automatic: costuri de intretinere mari raportate la valoarea ceasului, precizie modesta (5-15s/zi).

Spor!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
flob3d

Mesaj de flob3d »

Merci pt. raspunsuri !
Nicu

Mesaj de Nicu »

[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
Zar

Mesaj de Zar »

Depinde ce pretentii ai de la acel ceas ...
Eu sugerez quartz - de varf sau Spring Drive.
Care este bugetul ?
AR1070-56E
catalin68

Mesaj de catalin68 »

Automatic...ala e ceas pana la urma , lucrat si asamblat bucata cu bucata...
Daca vrei ceva electronic sa tina timpul e ok si telefonul...Doar parerea mea.Am si eu ceasuri quartz,fiabile,frumoase unele,dar nu se compara.
Relu.O

Mesaj de Relu.O »

8)
"WATCH MOVEMENT DETAILS are usually of LITTLE IMPORTANCE-- Unless you are an expert, connoisseur or collector, do not worry to much about the details of the movement inside a watch beyond whether it is a) quartz, b) certified mechanical (Chronometer), or c) non-certified mechanical. Frankly, most watches from any premium brand are sufficiently fine devices for keeping time that will give you several decades of use if properly maintained. Technical details of the mechanical "movement" (the actual mechanism inside the watch) are seldom particularly important unless the watch you are buying is over $10,000 or has some unique functions. Over 98% of mechanical watches made mainly tell the time, date, and maybe include chronograph functions. All mechanical watches with just these basic features use technology invented over 75 years ago, and nobody has really improved it since then. So do not waste time fooling yourself into believing one standard mechanical watch mechanism is perceptibly different from another--especially to the extent of paying more for one watch over another based on that attribute alone. "

Oricum, valoarea mecanismului dintr-un ceas premium nu depaseste 5-10% din valoarea ceasului,indiferent ca e mecanic sau quartz.

"Cost to Manufacture: The high quality quartz movements used in better luxury watches are slightly cheaper to make than their mechanical counterparts, though the difference is not that great. Keep in mind that cost of the movement in most luxury watches accounts for only a small portion of the final retail price -- less than 5%."
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

"WATCH MOVEMENT DETAILS are usually of LITTLE IMPORTANCE
Relu, asta e exact mesajul cu care ne inunda industria pseudo-orlogera in ultimii ani,
pentru a ne convinge sa-i inghitim rahaturile pe negandite....nu faci nici un serviciu nimanui
postandu-l aici.
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Relu.O

Mesaj de Relu.O »

Din pacate pentru tine, adevarul e cel din citate.
Dealtfel e foarte simplu sa verifici preturile mecanismelor si sa le compari cu a ceasurilor. Chiar daca compari pret de P/S cu pret produs final, dar devine si mai evident.

l.e.
Cine nu a observat ca o bratara costa mai mult decat un mecanism ..... :)
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Din pacate pentru tine, adevarul e cel din citate.
NU, adevarul e cel pe care-l facem noi prin educatie! Refuzand sa cumparam ceasurile si
sloganul deopotriva!

Intr-un quartz ora/data de 1000 de euro ma astept sa gasesc cel mai scump/bun mecanism
al momentului, indiferent cat costa! Daca Tag sau Movado - de exemplu - decid sa foloseasca
seria F... de la Eta sau si mai rau...ISA fara rubine in ceasurile lor de peste 1000 euro, doar pentru
a economisi cativa firfirei....e optiunea mea sa tratez cu un sictir educat acesti producatori, right?
(C. Brancusi)
Relu.O

Mesaj de Relu.O »

Problema fiecaruia cum "trateaza" producatorii, si cum "apreciaza" ceasurile. Mai ales cum le clasifica.
Cine vrea mecanisme de "top", isi alege un ceas din gama de lux, si obtine ce-si doreste. Indiferent ca mecanismul e mecanic sau quartz. Diferenta de pret intre cele 2 mecanisme in clasa asta nu e foarte mare.

Sa nu uitam ca si "educatia" e si ea de mai multe feluri... :)
Zar

Mesaj de Zar »

La 1000E - pret de AD - se poate lua ceas (quartz) cu receptie prin satelit, practic cel mai avansat nivel tehnic. D.p.m.d.v. merita toti banii. De luat in calcul ca la preturi similare si chiar mai mari primiti cu mult mai putin de la (de exemplu) : Omega, Longines, Tag Heuer etc. In aceste cazuri platiti scump numele si va alegeti cu un ETA banal.

http://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-citi ... -6-se.html

Imagine
AR1070-56E
Relu.O

Mesaj de Relu.O »

Bingoo !! :D
Relu.O

Mesaj de Relu.O »

La 1000 de euro nu poate avea NMENI pretentii la ceasuri din gama "luxury", pentru ca pur si simplu NU exista.
Cine aspira la un asemenea ceas, trebuie sa scoata MINIM 2000 ( +/- destul de putin ) din buzunar.
Scrie răspuns