Concurs cu premii....rusesti :)))

Ceasuri Rusesti - Russian Made
valentin1234

Concurs cu premii....rusesti :)))

Mesaj de valentin1234 »

Care vas' zica...un Poljot cumparat pentru a fi facut cadou si care mi-a placut atat de mult incat...a ramas la mine :D
E servisat in 2014...iar cureaua de piele e....evident, noua. Mecanismul functioneaza corect, calibrul se vede in poze.
Din pacate, nu mai am timp sa-l port....deci...m-am gandit sa facem un concurs de scurte prezentari si sa-l ofer ca premiu.

Termen limita: 20 Decembrie...ca sa poata fi primit/purtat de...Craciun. Trimiterea prin FanCurier, oriunde in tara, este
gratuita si cade in sarcina mea 8)

Regulile sunt simple - postati o scurta prezentare a unui ceas rusesc. Daca nu aveti unul, povestiti de ce v-ati dori..sa aveti.
Prezentarile nu trebuie sa fie lungi sau neaparat tehnice. Si "dragostea de ceasuri" se premiaza. De pasiune..nu mai vorbesc.
Concursul este deschis oricui. Pe 20 Decembrie, dupa ora 20, inscrisurile vor fi evaluate de un coleg - deocamdata anonim -
a carui probitate nu poate fi pusa la indoiala...si care va hotara castigatorul.

Daca aveti neclaritati legate de textul de mai sus, contact pm,telefon, e-mail....
Acuma....spor si sa va vaz :)

Imagine

Imagine

Imagine
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
marian_sro

Re: Concurs cu premii....rusesti :)))

Mesaj de marian_sro »

Frumoasa initiativa.suplimentez si eu fondul de premiere cu un pobeda 16 rubine secundar central.premiu pt locul 2.aceleasi conditii .
Imagine
upload jpg
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Foarte frumoasa initiativa!
felicitari initiatorului si sustinatorului! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Probabil putine sunt reprezentantele sexului frumos pe forum, la fel de putine ceasuri rusesti mi-au ramas si mie. Voi pastra insa tematica subiectului si voi adauga un Luch placat cu aur la fondul de premiere - fie el pentru o doamna ce frecventeaza formulul, fie pentru o partenera a vreunui coleg. Din pacate ceasul nu functioneaza. Organizatorii decid unde va merge.

Imagine
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

Felicitari pentru initiativa ! Maine revin cu prezentarile :mrgreen:
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

Buna seara,
Precizez ca nu tin neaparat sa castig, vreau doar sa fac o mica prezentare a user-ului Bogdan11 si a primului sau ceas vintage...

Pasiunea mea pentru ceasuri o am de mic. Verisorul meu, Dumnezeu sa-l ierte, era mare fan Doxa. Mi-a spus ca visul lui e sa aibe un anume Doxa (la acea vreme) si ca va pune bani deoparte lunar pentru el. Din pacate, nu a mai apucat sa isi indeplineasca visul. Apoi am "preluat" eu...Am inceput sa ma uit la ceasurile oamenilor, sa-i intreb ce marca sunt, cat au costat, unde le pot gasi, ca sa-mi fac o idee despre ele si cat de des sa merg la bunici, ca sa imi strang suficienti bani pentru un ceas...Datorita resurselor limitate ale familiei mele, singurul ceas pe care l-am avut, in jurul varstei de 12 ani, a fost un ceas cu calculator; nu-mi amintesc daca era Casio sau no-name.
In perioada adolescentei(liceu), erau la moda Fossil, Police, Diesel...daca aveai un Police de cateva "milioane", erai "cineva" . Nu am avut sansa de a face parte dintr-o comunitate/grup de persoane de la care sa invat despre ceasuri in general, de aceea pana relativ recent, nu am avut cunostinte referitoare la ceasuri mecanice-automatice si marci care produc ceasuri mai de calitate...
Am terminat facultatea si am reusit sa ma angajez. Din primele salarii mi-am cumparat cele necesare, dupa care, mi-am indreptat atentia asupra ceasurilor.
Cautand pe internet diverse tutoriale, am ajuns sa ma inscriu in comunitatea www.ceasornicar.ro , unde am fost primit cu bratele deschise. Am inceput sa rasfoiesc forumul, sa pun intrebari stupide, sa-mi fac o idee despre ce sa imi cumpar..
Primul meu ceas "bun", a fost un Orient Mako 1 (cu cadran albastru), luat de pe ceasornicar.ro de la un coleg,caruia ii multumesc inca o data! L-am purtat efectiv zi si noapte. Am fost extrem de fericit si de mandru de el, incat imi suflecam maneca de la camasa, ca sa se vada si sa ma intrebe lumea de el si sa "imi creasca inima-n piept" :lol: .
Apoi am dat intamplator de un subiect in care se discuta despre ceasurile rusesti vintage. Hopaa! "Vintage" ! Stam ce inseamna cuvantul, dar nu stiam ce "inseamna" in materie de ceasuri. Am "vazut" pasiunea D-lui Heimdalg pentru aceste ceasuri si mi-am propus ca din salariul urmator, sa imi iau si eu unul, ca sa-l studiez mai bine.
Am primit banii si m-am apucat de cautat...Am gasit un domn Cristian in oras, care si-a pus de vanzare colectia de ceasuri vintage. L-am sunat si m-am intalnit cu dansul. Mi-a prezentat asa: 1 Poljot, 1 Prim, 2 Wostok, 2 Raketa si cateva Atlantic-uri.
Astfel, dupa ce m-am holbat vreo 5 minute la el, primul meu ceas vintage a fost un Poljot, cu mecanism 2614.2H 17 rubine si cu bratara elastica. Am mai luat atunci un Wostok cu mecanism 2209 si un Prim, deoarece nu mi-au ajuns banii pentru toate.
Ajung acasa,foarte fericit, armez ceasul, il fixez si il pun la mana. M-a captat complet simplitatea cadranului, cifrele romane, indicatoarele negre si casuta cu data, evident! Am fost placut surprins de conditia generala a ceasului, avand in vedere varsta si faptul ca a fost purtat.
Am inceput sa port ceasul, zilnic, fara retineri. Apoi am citit tot mai mult forumul si am gasit un comentariu in care se specifica servisarea si intretinerea ceasurilor. Am sunat vanzatorul si mi-a spus ca nu a fost servisat niciodata ceasul...spre mirarea mea deoarece avea abateri de +/- 20 secunde/24h ! Asa am ajuns sa-l pun in vitrina, unde sa astepte pana cand pot sa-l trimit la servisat. Intre timp mi-am mai luat alt ceasuri, vintage si noi si am hotarat ca toate ceasurile mele vintage, sa le pastrez in starea in care sunt acum, fara sa le modific in vreun fel.
Ma gandesc ca au fost luat de cineva acum zeci de ani, au fost iubite, ingrijite si si-au facut datoria! Doresc sa le conserv si sa le las mai departe copiiilor sau nepotilor, care sper sa le aprecieze macar pe jumate cat le apreciez eu.
Si atat pentru deocamdata...povestea mea continua! Inca sunt la stadiul in care imi cumpar ceasuri bazandu-ma pe factorul estetic. Fiecare ceas din colectie m-a atras, are ceva ce m-a determinat sa-l iau. Nu am nici un ceas luat asa,ca a fost ieftin sau okazie... Mai tarziu, dupa ce ma voi coace mai tare, voi tine cont si de restul factorilor ce "fac" un ceas mai colectibil. Incerc sa imi cumpar ceasuri vintage intr-o stare cat mai buna, de aceea achizitiile sunt destul de rare.Plus ca si factorul financiar nu imi permite tot timpul...
Detalii despre mecanism: http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... ot_2614_2H&
Nu am citit prea multe despre istoria Poljot si despre mecanismele folosite, pana nu imi fac o baza. Adica sa stiu tot despre partile componenete, cum ar fi spirala, balans, rotor, supapa de heliu (unde e cazul), cronografe, cronometre, protectie soc...etc.
Sper sa mai citeasca si altii povestea mea...si sa isi cumpere macar un ceas vintage, pe care sa-l studieze, sa-l invete si sa-l aprecieze, la fel de bine pe cat o facem noi!
Multumesc din suflet D-le Claudiu Burlan, domnilor admini, domnilor moderatori si tuturor celor care posteaza constant pe forum, astfel am o sansa de a invata si de a-mi aprofunda cunostintele, atat cat mai am loc pe hdd. Mi-ar fi placut ca unul dintre bunici, sa-mi lase un ceas care sa-mi aminteasca mereu de el...dar nu a fost sa fie.
Multumesc!
Bogdan
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
- De ce ai facut asta?
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

P.S.: Nu tin neaparat sa castig, dar daca sunt ales...multumesc ! :mrgreen:
- De ce ai facut asta?
Jaguar001

Mesaj de Jaguar001 »

Salut cine va lua locul 3 ca sa nu fie suparat , premiul meu un Vostok cadet cu cadranul albastru in stare practic impecabil plus posta gratis din partea mea. Poza nu am pus din cauza ca nu stiu.

Succes.
alex10

Mesaj de alex10 »

Foarte frumos domnilor !
Felicitari !
marian_sro

Mesaj de marian_sro »

Mai multe premii decat participanti...
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Si eu ma alatur celor care il felicita pe initiatorul acestui concurs. La multi ani valentin1234!, pentru ca azi este si ziua ta.
In egala masura tin sa felicit pe ceilalti colegi care sunt dispusi sa renunte la cate un ceas al lor in numele spiritului de colegialitate si pentru a crea o atmosfera cat mai placuta aici pe forum.
De asemenea felicit si pe toti cei care participa sau vor participa la acest interesant concurs in primul rand pentru faptul ca se prind in acest joc si contribuie in egala masura la dezvoltarea colegialitatii si simtului de apartenenta la o comunitate de care sa fim toti mandri.
Pana la urma toti de aici (initiatori, sustinatori, participanti in orice mod la o idee generoasa) cred ca intelegem ca scopul acestor initiative admirabile nu sunt neaparat premiile in sine ci formarea unui spirit de echipa.
Va multumesc tuturor!
Maria Magdalena

Mesaj de Maria Magdalena »

Frumoasă prezentare Bogdan11. Cine să mai participe la concurs. Ai câștigat din start. O să încerc și eu deși nu am șanse.
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

Maria Magdalena scrie:Frumoasă prezentare Bogdan11. Cine să mai participe la concurs. Ai câștigat din start. O să încerc și eu deși nu am șanse.
Multumesc. Va rog sa ne scrieti si Dvs. o prezentare! Nu e vorba de cine castiga sau nu...Priviti-o ca pe o alta forma de socializare :)
- De ce ai facut asta?
Maria Magdalena

Mesaj de Maria Magdalena »

O să scriu și eu. Sper să nu vă plictisesc.
Ultima oară modificat 02 Dec 2015, 23:27 de către Maria Magdalena, modificat 1 dată în total.
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Intru si eu in concurs cu o poveste scrisa in seara asta, la un pahar de vin. O poveste fictionala prin care am incercat sa fac o introducere calibrului K-43. Toate datele istorice sunt reale, personajele si povestea sunt fictionale. Am subliniat aspectele importante despre K-43 strecurete in poveste. Schita e prelucrata digital de mine. Nu am mai avut rabdare sa pun diacritice peste tot.

Precise, de nadejde si calitativ comparabile cu cele ale omologilor de la scăpătiș…” Asa isi incepuse, in toamna anului 2004, tatal meu ultima poveste pe care avea sa mi-o spuna. Te-am cautat timp de 11 ani, iar dupa ce te-am gasit am insistat sa ne vedem astazi, 2 septembrie, in Chistopol, pentru a incheia un ciclu. “Pe Alexei l-am intalnit in 1943, iar de atunci mi-a fost mereu aproape. Mizerie, foamete, frig! Am trecut impreuna peste toate. […] Stiam ca victoria e aproape in primavara anului 1945. Eram pe malul raului Oder pregatind ofensiva pentru cucerirea Berlinului, insa dimineata zilei de 16 aprilie avea sa-mi taie elanul. Era dimineata in care am lansat ofensiva impotriva inamicului, cand orgile lui Stalin* au inceput sa cante. Ceata! Douazeci de minute l-am cautat pe bunul meu camarad printre trupuri neinsufletite si ramasite ale proiectoarelor ce ar fi trebuit sa orbeasca defensiva germana. Ceata! Ea ne-a dat planurile peste cap. Lumina proiectoarelor a fost dispersata de ceata diminetii facand vizibile siluetele formatiunilor de atac. Ofensiva initiala a fost un dezastru… L-am gasit pe Alexei intr-o ipostaza pe care mi-e greu sa o descriu […] Saisprezece zile a durat ofensiva la capatul careia am reusit sa cucerim Berlinul, dar care pentru mine a marcat o pierdere dureroasa. I-am luat camaradului meu ceasul si mi-am jurat ca o sa fac tot posibilul sa-l duc familiei. Imediat dupa ce am ajuns acasa am inceput sa ii caut familia, insa am aflat in toamna anului 1948 ca toti membri familiei Zaslavsky au decedat in urma bombardamentelor asupra orasului Stalingrad; cu exceptia Elenei, fata cea mica a lui Alexei. Trupul Elenei nu a fost gasit printre ramasite, astfel numele nu-i apare in niciun registru in care au fost consemnate victimele. Au fost insa mii de persoane neidentificate, printre care zeci de fete cu varsta cuprinsa intre 2 si 4 ani. Nu am incetat insa niciun moment sa cred ca fata iubitului meu coleg Alexei se afla-n viata. ” Acesta este ceasul pe care tatal meu mi l-a dat cu rugamintea de a face tot posibilul sa te gasesc, Elena Zaslavsky . Este un ceas fabricat aici, in Chistopol, despre care tatal meu spunea: ”[…] ceasurile pe care le-am purtat in timpul razboiului erau noi, am avut noroc sa le primim fiind detasati in razboi in 1943, chiar anul in care la Christopol a inceput fabricarea ceasului K-43. Era o placere sa le privesti, sa le asculti. Dupa ce l-am pierdut pe Alexei, doar ceasul lui a reusit sa-mi calauzeasca pasii pe front. Il armam in fiecare dimineata, iar seara inainte sa adorm ii ascultam ticaitul. A fost un ceas care a vazut multe, a vazut acea fata a razboiului ce nu va aparea in nicio carte de istorie; un ceas robust, precis, ce a respectat cu rigoarea caracteristica regimului ordinul STO**” . Am acum in maini acelasi ceas pe care tatal meu l-a tinut aproape din primavara anului 1945 pana la momentul in care, cu ultimele forte, mi-a rostit in soapta aceasta poveste. Vreau sa iti inmanez, Elena Zaslavsky, ceasul pe care tatal tau Alexei l-a purtat in Al Doilea Razboi Mondial. E un ceas fabricat chiar aici, in Chistopol, in primul trimestru al anului 1943. Are un mecanism “tip 1” cu 15 rubine, secundarul periferic este pozitionat la “ora 9” , iar pe cadran sunt afisate orele atat de la 1 la 12 cat si de la 13 la 24. Ceasul a fost alaturi de tatal tau in cele mai grele momente ale vietii sale, fiind din pacate martorul mortii sale.

Imagine
Schita mecanismului K-43 Tip 1

Nota:
*Aruncatoarele de proiectile Katiusa (in rusa Катюша) erau poreclite “Orgile lui Stalin”
**STO = Ministerul Muncii si Apararii, in rusa Совет труда и обороны
Scrie răspuns