Arată ceasul rusesc pe care il porti.

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
ares_gabriel

Re: Arată ceasul rusesc pe care il porti.

Mesaj de ares_gabriel »

Curea noua din piele de soparla pentru Poljot 17 jewels, cu mecanism 2609. Am vrut sa incerc o catarama tip deployant, sa vad ce iese.. :)
Ultima oară modificat 28 Feb 2016, 15:55 de către ares_gabriel, modificat 1 dată în total.
Homo sapiens non urinat in ventum. (saggezza popolare...)
danimur

Mesaj de danimur »

ares_gabriel scrie: Am vrut sa incerc o catarama tip deployant, sa vad ce iese.. :)

Si până la urmă ce a rezultat în urma experimentului?

O fotografie cu ceasul şi cureaua aferentă se poate vedea?
Clipă rămâi eşti atât de frumoasă !
ares_gabriel

Mesaj de ares_gabriel »

danimur scrie:
ares_gabriel scrie: Am vrut sa incerc o catarama tip deployant, sa vad ce iese.. :)

Si până la urmă ce a rezultat în urma experimentului?

O fotografie cu ceasul şi cureaua aferentă se poate vedea?

Imi cer scuze ca raspund cu intarziere..ieri m-am razgandit, nu am mai pus cureaua. Am si o scuza justificata, cred eu si sper sa nu fie off topic: as vrea sa schimb cadranul ceasului, cu un altul de culoare verde, stare NOS. Am vazut aici pe forum, un Corsar si mi-a placut foarte mult, l-am folosit drept model (ceasuri rusesti vintage-pagina 9). Bineinteles, schimb si mecanismul, cadranul verde vine cu un 2614.2N
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Si asa ati realizat un alt ceas.
Insa ati creat o alta problema. Indicatoarele nu se potrivesc coloristic vorbind cu cadranul.
ares_gabriel

Mesaj de ares_gabriel »

heimdalg scrie:Si asa ati realizat un alt ceas.
Insa ati creat o alta problema. Indicatoarele nu se potrivesc coloristic vorbind cu cadranul.
Va referiti la culoarea materialului fosforescent de pe indicatoare? Asta este in plan, pun de culoare alba, luminova, cred si secundar in ton, ori auriu, ori de culoare alba. Limbile sunt de culoare aurie, se asorteaza cu indecsii orari. Deci unde ar fi problema?
Recunosc, nu prea imi place sa fac un ceas din bucati, l-as prefera original dar...slabe sanse sa gasesc modelul care imi place si in stare NOS! :roll:
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Eu cred ca va inselati.
Modelul pe care vreti sa il realizati nu este nici unul foarte rar si nici prea scump.
Nu avea material fosforescent. Ceea ce pare astfel era vopsea alba.
In rest nu e nici o problema.
Spor la surubarit!
theidle86

Mesaj de theidle86 »

Port Urmatoarele ceasuri rusesti:

Imagine

Voi posta si poze cu ceasul Raketa pe care doresc sa-l cumpar pe alt topic, poate il are cineva.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Bine ati venit si felicitari pentru ceasurile pe care le aveti.
Remarc cele doua Amfibia, cel cu scut antimagnetic si cel din dreapta care e o editie moderna.
Sa le purtati cu placere!
theidle86

Mesaj de theidle86 »

Multumesc pentru primire si urari. Pe Amphibia model mai nou as dori sa-l modific cu un bezel de Seiko sau asemanator. Pe al doilea, modelul mai vechi, l-am cumparat relativ recent si l-am reparat (nu personal :))
theidle86

Mesaj de theidle86 »

Ah, si trebuie sa mai cumpar niste curele nato, pentru cel nou si pentru celelalte, momentan le port prin rotatie pe singurul nato de 18 mm pe care il am :))
ares_gabriel

Mesaj de ares_gabriel »

heimdalg scrie:Eu cred ca va inselati.
Modelul pe care vreti sa il realizati nu este nici unul foarte rar si nici prea scump.
Nu avea material fosforescent. Ceea ce pare astfel era vopsea alba.
In rest nu e nici o problema.
Spor la surubarit!

Nu stiam ca este vopsea, o confundam cu material fosforescent, multumesc ca mi-ati explicat, in fond sunt aici ca sa invat. Stiu ca nu este un ceas nici rar nici scump dar nu caut asemenea ceasuri: am si elevetiene: omega, atlantic, candino si tissot. Am si japoneze: citizen, seiko. Dar mie imi plac ceasurile sovietice (nu cele rusesti!) Poljot in special dar si Raketa, Slava. Cineva m-a intrebat, ca si dumneavoastra, de ce colectionez asemenea ceasuri, nici rare, nici scumpe (am doar 6 sovietice: 3 Poljot, 1 Raketa, 1 Slava si 1 Luch) Stiti ce i-am raspuns?
Ceasurile sovietice sunt "altceva"..ele fac parte din trecutul nostru, sunt legate de perioada comunismului, o perioada zbuciumata, de Cortina de fier, de Tratatul de la Varsovia si de hegemonia sovietica in Europa centrala si de sud-est. In comparatie, cele elvetiene, au o istorie linistita, "calduta". Da, tehnic si inovativ, cele elvetiene sunt peste..dar mie imi plac mai mult cele sovietice!
Multumesc pt urare..surubaresc, surubaresc! :)
danimur

Mesaj de danimur »

Poate sunt puțin off-topic, nu îl port doar este scos din cutie şi tras.

Mecanismul a mai fost prezentat (de colegii heimdalg şi de basty) dar nu în varianta de ceas de buzunar.

Raketa cal. 2209, 23 rubine, 19.800 A/h.

Imagine

Imagine

Acest model de ceas a obținut medalia de aur de la Leipzig în anul 1965, fiind considerat unul din cele mai subțiri din acea perioadă.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Multumim pentru prezentare.
Acel premiu a fost dat ceasului Vimpel cu mecanism Poljot 2209.
Asta nu ii modifica cu nimic importanta fiind un mecanism mult mai rar decat Poljot-ul 2209 care s-a produs o perioada mult mai indelungata atat de Poljot cat si de Luch.
Ar fi interesanta si inscriptia. Din pacate eu nu reusesc sa disting din poza decat prenumele Alexandru, probabil roman din Moldova.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Alexandru Vasilievici cu dragoste...sau ceva de genul (ultimul cuvint nu-l vad tot insa deduc mesajul )
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
danimur

Mesaj de danimur »

danimur scrie:Acest model de ceas a obținut medalia de aur de la Leipzig în anul 1965, fiind considerat unul din cele mai subțiri din acea perioadă.
Undeva este o confuzie.

Pe site-ul http://www.netgrafik.ch/poljot_history.htm apare următoarea informaţie citez:
"In 1961, the factory as first in the country started production of particularly slim Vympel (Pennon) watches with a second hand, caliber 2209 with 2.9 mm height of the movement, 23 jewels, and the 1st accuracy class. The total height of the watchcase was only 5 mm. In 1963 during an international Fair in Leipzig, the Vympel watch was awarded a Diploma and a Gold medal. "
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"In anul 1961, fabrica, prima din țară a început producția unor ceasuri marca Vympel (Fanion), deosebit de subțiri, ceasuri cu secundar, calibru 2209 cu o înălțime a mecanismului de 2,9 mm, 23 de rubine, care se încadra în clasa de precizie 1. Înălțimea totală a carcasei a fost de numai 5 mm. În anul 1963 la Târgul Internațional de la Leipzig, ceasului Vympel i-a fost conferită o diplomă și o medalie de aur."

Pe site-ul: https://en.wikipedia.org/wiki/Raketa se scrie si citez:
"Gold medal at the World Leipzig Fair for the watch «Raketa Record» (1965);"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Medalie de aur obținută la Târgul Mondial de la Leipzig pentru ceasul «Raketa Record» (1965);"

Care este adevărul ?
Scrie răspuns