Valjoux 7750

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
HerrDoc

Valjoux 7750

Mesaj de HerrDoc »

Ceasul (Certina DS Podium) are 8 ani, folosit ff putin, nepastrat in winder...niciodata service-at sau desfacut!
Poate lipsa reviziei la acest mecanism timp de 8 ani sa reprezinte o problema?
Multumesc
dumcatalin

Re: Valjoux 7750

Mesaj de dumcatalin »

Daca nu a mers atunci nu are nici uzura.
Dupa 8ani cred insa ca e cazul sa ii faci o revizie daca vrei sa incepi sa il porti.
Petre Tutea: Am dorit întotdeauna să fac o teză de doctorat cu tema "Aflarea în treabă ca metodă de lucru la Români”.
HerrDoc

Mesaj de HerrDoc »

Multumesc, in ideea de a-l cumpara am intrebat...nu detin acest ceas si nici nu ma pot hotari daca ar fi intelept sa il iau sau nu
dumcatalin

Mesaj de dumcatalin »

pai o revizie a acestui mecanism costa cel putin 450-500ron deci ia in calcul si acest aspect.
si atentie, revizia trebuie sa o faci la un ceasornicar mai priceput, nu orice nene care se autointituleaza ceasornicar.
Petre Tutea: Am dorit întotdeauna să fac o teză de doctorat cu tema "Aflarea în treabă ca metodă de lucru la Români”.
HerrDoc

Mesaj de HerrDoc »

Da, inseamna ca e de luat in calcul si costul reviziei daca poate ajunge la 100€. Multumesc de info
marik0

Mesaj de marik0 »

Poate exista o problema, si anume uleiul. Daca ceasul nu a mers timp de 8 ani, sau chiar si 1 an cred ca este suficient, uleiul s-a deteriorat, si de caeea este posibil sa nu mai mearga cum trebuie, sa existe frecare aiurea. Cel mai ok, il servisezi inainte sa il porti. Daca ceasul ar fi fost folosit tot timpul, teoretic (dar nerecomandat), ilpoti purta asa. Stiu ceasuri nedesefacute de 20 de ani care merg (dar nu neaparat bine). Cronografele mai ales trebuie servisate in cazul asta, parerea mea ( de amator normal).
Scrie răspuns