Arată ceasul rusesc pe care il porti.

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
Thot

Re: Arată ceasul rusesc pe care il porti.

Mesaj de Thot »

Știu că ceasurile rusești au fost relativ "fair" dpdv al concepției, funcționării și fiabilității, raportate la prețul lor. Chiar duminica trecută am văzut un Raketa simpatic în talcioc, dar cerea cam mult pe el individul, mie așa mi s-a părut: 100 lei. Chestia e că era "mint condition", cel puțin la exterior, cam ca ăsta din foto. Merită 100?

Imagine
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Dupa cum bine stiti pe forum nu se fac evaluari.
Ca sa va raspundeti insa la aceasta intrebare cred ca mai intai ar trebui sa analizati daca personal ceasul acela va spune ceva, va atrage, il considerati interesant dintr-un anumit punct de vedere sau pur si simplu vi se pare ieftin.
In prima ipoteza răspunsul la intrebarea dumneavoastra este da, in cea de-a doua ipoteza este nu.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Cumparat in Centrul Vechi de la Miki Bluaiz, un englez beat, chel, gras si somer din Tara Galilor!
Conform acestuia, ceasul a apartinut tatalui lui, Ilich Thered, un distins sindicalist cu vederi de
stanga si a fost primit la terminarea unui stagiu in Cuba, de la Fidel Castro insusi. In sprijinul acestei
afirmatii, Miki mi-a aratat inscriptia de pe capacul ceasului: 132678 (!)
Am dat pe el doua beri Ghinis....credeti ca....se merita?

Lasand gluma la o parte, domnul Sekonda care cred ca e produs de Raketa (?) - si poate ca ar trebui sa
aiba alte ace indicatoare - e chipes tare echipat cu acest NATO fistichiu care scoate mult in evidenta
ceasul. Mecanismul e un 2609 HA, surprinzator de precis! Deci - se poate :D
Imagine
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Sekonda/Raketa. Totul pare in regula cu el iar indicatoarele sunt ale lui.
Derpre cureaua NATO cred insa ca ar fi mai in stilul lui o simpla curea de piele neagra.
Sa il purtati cu placere!
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Multumesc pentru precizari, heimdalg! Legat de NATO, am fost eu astazi intr-o dispozitie mai indrazneata :)
pe care mi-o asum....il voi pune insa si pe o curea neagra/dark brown...dar ar putea deveni prea serios :(
In realitate - si nu in poza - contrastul dintre alb/negru/crom si culorile curelei e mult mai interesant, scoate
ceasul din anonimat si il face "fun to wear"..... :D
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
ares_gabriel

Mesaj de ares_gabriel »

Am stat mult pe ganduri pana sa postez foto cu ceasul pe care il port astazi: sa-l pun pe forum, sa nu-l pun...De ce? Pai simplu: eu cred ca este un franken. In toate cataloagele Slava, acest tip de carcasa aparea cu cadrane cu data la ora 3, pe cand ceasul meu o are la ora 6...Ceasul l-am cumparat acum un an de la un tip din Ancona...de frumos, este frumos, cadranul este un albastru sidefiu ( sa fie culoarea asta celebra blu-soleil? :?: ) Mecanismul Slava cu 21 de rubine este destul de precis...mie imi place, mai ales ca are dimensiuni acceptabile, 37mm in diametru si se aseaza destul de confortabil la incheietura, cu bratara tip mesh sau cum ii spun italienii, maglia milanese...
Imagine
Imagine
Homo sapiens non urinat in ventum. (saggezza popolare...)
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Sa il purtati cu placere!
Eu unul nu cred ca e franken, deoarece am mai vazut astfel de configuratie, carcasa - data la ora 6. Cred insa ca initial a avut vopsea alba pe indicatorii orar si minutar.
Problema principala a cataloagelor pe care noi le avem ca baza de referinta este faptul ca sunt incomplete, ele fiind gandite ca materiale promotionale in care apareau doar unele dintre modelele produse, probabil cele considerate mai frumoase/emblematice de cei care promovau ceasurile. Modelele existente pe piata depaseau cu mulllltttt pe cele cuprinse in cataloage.
Exemplificativ un Slava "monstru" din colectia mea pe care eu nu l-am gasit niciodata in cataloage (e si destul de rar), dar nu am niciun indiciu ca ar fi franken
ares_gabriel

Mesaj de ares_gabriel »

[quote="heimdalg"]Sa il purtati cu placere!
Eu unul nu cred ca e franken, deoarece am mai vazut astfel de configuratie, carcasa - data la ora 6. Cred insa ca initial a avut vopsea alba pe indicatorii orar si minutar.
Problema principala a cataloagelor pe care noi le avem ca baza de referinta este faptul ca sunt incomplete, ele fiind gandite ca materiale promotionale in care apareau doar unele dintre modelele produse, probabil cele considerate mai frumoase/emblematice de cei care promovau ceasurile. Modelele existente pe piata depaseau cu mulllltttt pe cele cuprinse in cataloage.
Exemplificativ un Slava "monstru" din colectia mea pe care eu nu l-am gasit niciodata in cataloage (e si destul de rar), dar nu am niciun indiciu ca ar fi franken

Multumesc, parca acum ma uit si cu mai mult drag la el! :D Felicitari si dumneavoastra pentru automatic, eu chiar nu am vazut vreodata acest model! Despre mecanismele Slava automatice ce parere aveti? S-ar putea sa fiu off-topic...dar ma roade curiozitatea! :mrgreen:
ares_gabriel

Mesaj de ares_gabriel »

Ceas ca al dumneavoastra il vinde in acest moment- rebbit2011 -pe ebay.com cu 33.96 $ plus expedierea 12$. Detalii pe:
http://www.ebay.com/itm/USSR-Russian-Wa ... Sw5VFWI4dr
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Da, dar nu are mecanism automatic cum scrie, asta e un franken?
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
ares_gabriel

Mesaj de ares_gabriel »

calin gabi scrie:Da, dar nu are mecanism automatic cum scrie, asta e un franken?
Caspita, nu am observat mecanismul! :mrgreen: Aveti dreptate domnule Calin Gabi, este un franken, se pare ca i-a fost inlocuit mecanismul la un moment dat. Ce vroiam eu sa subliniez este ca nu am vazut niciodata acest model de Slava, pana nu mi l-a aratat domnul Heimdalg.
Ca tot vorbim despre ceasurile Slava, ce parere aveti despre mecanicul cu 21 de rubine? Multumesc
Thot

Mesaj de Thot »

O rusoaică mică, de-abia achiziționată. Are plexiglasul nițel mătuit, dar urmează a fi recondiționat. În rest, în stare foarte bună.
Abia aștept să-i fac "strip down" sau pe românește să-i fac de petrecanie!

Imagine
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Daca s-a dat startul la albastru :D Aici cu un bezel de.....Komandirskie, mai mic si mai clasic/traditional
decat cel de prima echipare, dar care pune mai bine in valoare...cred eu....forma indrazneata a carcasei :D
Imagine
(C. Brancusi)
Thot

Mesaj de Thot »

Dacă-i vorba de carcase dubioase, avem și pe alb și negru... cu puncte roșii. :lol:

PS: cred că m-arunc și eu la un "diver" d-ăsta rusesc. După ce-mi fac distribuția la mașină. :mrgreen:

Imagine
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

:D Ceea ce dumneavoastră numiti "carcasă dubioasă" este asa-zisa carcasa "pernă" specifica multor ceasuri din anii 70 şi chiar 80 (nu numai ruseşti) când a fost la moda.
La Vostok Amfibia se denumeste de pasionati "Ministry" (an fost in realitate mai multe variante cu aceasta denumire) si este iconica fiind foarte apreciata de fani.
De aceea cred ca Vostok va mai produce in continuare inca multi ani ceasuri cu acest tip de carcasa, denumita oficial 710.
Scrie răspuns