E acest cadran Patek Philippe autentic?

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
grig

E acest cadran Patek Philippe autentic?

Mesaj de grig »

Imagine

Eu zic ca nu.
Forma neregulata a literelor, mai ales curbura de la "N" din Geneve.
Colegul sustine ca e un cadran "indelebile" si "non ristampat".
Alti colegi au avut pozitii de o parte si de alta.

Va rog sa discutam aici argumentele, daca, mai ales, vom avea si alte fotografii mai clare.
Multumesc
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
grig

Re: E acest cadran Patek Philippe autentic?

Mesaj de grig »

Mai adaug o observatie, tot "Vizuala":
in "Philippe" - distantele intre P si H, ca si intre Psi E, sunt vizibil mai mici decat intre I si L.
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
Thot

Mesaj de Thot »

O spun din punctul de vedere al fotografului (unde am mult mai multă experiență): poza este neclară/ușor mișcată, greu de interpretat. Oricum, N-ul face notă discordantă, cumva, sau poate așa trebuie să fie? Personal, consider că atunci când ai ceasuri de o anumită valoare și te prezinți cu astfel de poze, deja ești "suspect". Nu poți tu să le faci corect, rogi pe cineva care știe. Părerea mea.
grig

Mesaj de grig »

Multumesc.
"N" nu trebuie sa faca in nici un caz nota discordanta dpdv al caracterului folosit.
E cadran de Patek Philippe, considerata cea mai faimoasa manufactura orologiera.
Colegul xxxbanxxx a prezentat pe aceeasi pagina cum trebuie sa arate literele originale.
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... start=4875

(a se vedea si distantele intre litere, cum am scris mai sus)
marian_sro

Mesaj de marian_sro »

Sincer e greu de spus fara sa ai ceasul in mana si o lupa buna plus geamul scos.prin plexic zgariat pot aparea distorsiuni.am patit-o la alte ceasuri.
Eu nu ma pronunt.
nihilx

Mesaj de nihilx »

In alta poza a aceluiasi ceas N-ul se vedea diferit (mai aproape de normal).
Marian Vintage

Mesaj de Marian Vintage »

Pentru linistea lui Grig,si sa poata dormii linistit la noapte,mai public o alta poza in care nu se vad literele deformate.
Aceea poza era facuta pe graba intrucat nu stiam ca trebuie sa fac o sedinta foto sa demonstrez originalitatea unui ceas ce a fost cumparat de la un bijutier faimos prin prisma faptului ca nu trata ceasuri neoriginale sau cadrane ,,rescrise".
Ultima oară modificat 07 Aug 2016, 23:33 de către Marian Vintage, modificat 1 dată în total.
Marian Vintage

Imagine
grig

Mesaj de grig »

Multumim pentru foto.
Insa referirea la somnul meu mi se pare deplasata. Aici e un topic in care incercam sa discutam cu argumente, asupra fografiilor prezentate, fara atacuri la persoana. De aceea in primul meu post salutam eventualele fotografii suplimentare.

LE: mi-am exprimat o opinie critica asupra unui ceas a dvs, nu asupra dvs ca persoana. Daca nu stiti sa raspundeti decat cu atacuri la persoana......
Blowup

Mesaj de Blowup »

Distanta dintre litere si cursivitatea lor. Culoarea vopselei de pe markeri si in plus (poate fi iluzie optica) grosimea stratului aplicat pe cadran. Probabil vopseaua neagra a fost aplicata cu pensula pe markerii in relief, "ristamparea" :) este dificil de realizat "manual" din pricina alinierii. In graba, forma "G" si "N" dar in general toate literele sunt lipsite de cursivitate.
Tokoloshe ... snobletea obliga.
Clipper

Mesaj de Clipper »

grig scrie:Colegul sustine ca e un cadran "indelebile" si "non ristampat".
Mă poate lămuri cineva şi pe mine ce înseamnă aceste cuvinte? "indelebile" bate uşor cu indélébile din franceză sau cu indelible din engleză, dar "non ristampat"? Mențiunile sunt facute de mai multe ori, deci nu ştiu exact dacă e o eroare sau dacă exact aşa sunt înteleşi termenii...
Thot

Mesaj de Thot »

Tradu termenul franţuzesc, apoi pe cel italian... :)
timetwister

Mesaj de timetwister »

Definitie:
indelebil (adj.), care nu poate fi sters.

ristampato
1. revopsit (adj.), vopsit din nou
2. "Ristampat" sau "non ristampat" (jargon), este eticheta cu care colegii il flateaza pe Marian Vintage pentru ca fie a uitat limba romana pe aeroport, fie nu are acoperire in cunostinte.

Expresia "indelible dial", a fost asimilata din italiana (indelebile) si este, intr-adevar, asociata ceasurilor PP.
Aceasta, reprezinta in fapt, o tehnica de realizare a cadranelor. Toate elementele de contrast (sina de minute, secunde, logo-ul), sunt ornamente in relief, nu doar vopsite pe cadran.
Insa nu doar PP au folosit aceasta tehnica pentru cadranele lor, si daca nu ma insel, cadranele nici macar nu au fost realizate in atelierele lor. Printre altele, inclusiv cadranele IWC cu sina de minute sub forma unui cerc perlat incizat poate fi numit "indelible".
Astazi, expresia a migrat catre "zone calde" cu ajutorul influentei pe care o au colectionarii italieni. Evident, experesia este menita sa dea credibilitate unei vanzari.
Dar nu o sa-i vezi pe Bacs, Patrizzi, Russo, s.a., folosind asemenea tehnici.

Pentru statistica, si cadranele "indelible" se pot reface. Iar cadranul supus atentiei este un exemplu slab in acest sens. Marian pareaza si insista ca nu doreste sa-si schimbe parerea, iar topicul nu cred ca-si va atinge scopul asa ca orice argumentatie este inutila.
Marian Vintage

timetwister scrie:Definitie:
indelebil (adj.), care nu poate fi sters.

ristampato
1. revopsit (adj.), vopsit din nou
2. "Ristampat" sau "non ristampat" (jargon), este eticheta cu care colegii il flateaza pe Marian Vintage pentru ca fie a uitat limba romana pe aeroport, fie nu are acoperire in cunostinte.

Expresia "indelible dial", a fost asimilata din italiana (indelebile) si este, intr-adevar, asociata ceasurilor PP.
Aceasta, reprezinta in fapt, o tehnica de realizare a cadranelor. Toate elementele de contrast (sina de minute, secunde, logo-ul), sunt ornamente in relief, nu doar vopsite pe cadran.
Insa nu doar PP au folosit aceasta tehnica pentru cadranele lor, si daca nu ma insel, cadranele nici macar nu au fost realizate in atelierele lor. Printre altele, inclusiv cadranele IWC cu sina de minute sub forma unui cerc perlat incizat poate fi numit "indelible".
Astazi, expresia a migrat catre "zone calde" cu ajutorul influentei pe care o au colectionarii italieni. Evident, experesia este menita sa dea credibilitate unei vanzari.
Dar nu o sa-i vezi pe Bacs, Patrizzi, Russo, s.a., folosind asemenea tehnici.

Pentru statistica, si cadranele "indelible" se pot reface. Iar cadranul supus atentiei este un exemplu slab in acest sens. Marian pareaza si insista ca nu doreste sa-si schimbe parerea, iar topicul nu cred ca-si va atinge scopul asa ca orice argumentatie este inutila.
Da,probabil mai uita omul si limba,dupa 20 de ani petrecuti in tari straine.
Va multumesc pentru constatari,cu totii a-ti ajuns la concluzia suprema,desi eu nu am cerut parerea nimanui aici,in legatura cu ele.
Rog un moderator sa inchida topicul.
Mersi!
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Mie-mi place abordarea: sunt literele P si H prea apropiate?? Simplu! Tragem o poza in care punem limbile peste scris. Nu tine nici asta? Nicio problema. Stergem poza si pretindem ca nici nu ne intereseaza discutia si cerem inchiderea topicului.

Oare proprietarul ceasului nu este curios sa afle daca este rescris sau nu? Poate stie deja?
Încuiat