? despre un Orient Automatic nou!

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Încuiat
Geo Pop

? despre un Orient Automatic nou!

Mesaj de Geo Pop »

Este oare posibil ca un ceas automatic ORIENT multicalendar , ABSOLUT NOU sa ramana in urma 3-4 minute pe ora ?
Eu nu stiu mai nimic despre ceasuri , dar asa ceva mi se pare incredibil! Am fost carausul acestui ceas , am avut mare grija de el , l-am predat destinatarului si dupa o saptamana - 10 zile ma suna la tel. si imi reproseaza cele de mai sus ! Cu cine am mai discutat , au spus ca asa ceva este putin posibil . Va cer o parere , zic eu , avizata !
Va multumesc anticipat ! :cry:
...si sa te fereasca Dumnezeu de omul care a citit o singura carte in viata ,
ca numai despre aia iti vorbeste !
theidle86

Re: ? despre un Orient Automatic nou!

Mesaj de theidle86 »

Este posibil, nu este normal, dar este posibil :). Probabil trebuie schimbat/dus la revizie, garantie.
Thot

Mesaj de Thot »

Cred că inițiatorul topicului dorea și avea nevoie mai mult de un răspuns care să-l disculpe în fața celui căruia i-a dus ceasul.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Fiind un ceas automatic,este posibil sa nu fi fost armat mai deloc,daca initiatorul a fost doar caraus.

Pe de alta parte,daca este nou,beneficiaza de garantie,iar daca are o problema,se poate folosi acea garantie.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Geo Pop

Mesaj de Geo Pop »

Dle Claudiu , cred ca dvs sunteti cel mai avizat sa imi dati un raspuns ! Va multumesc !
Nu , nu aveam nevoie de ceva care sa ma disculpe - @Thot !
Ceasul insa a fost cumparat din USA iar cel care l-a cumparat pentru cel din Romania nu mai are garantie valabila ! Intrebarea a fost : este posibil asa ceva si daca da , care ar putea fi cauza ? Daca nu ar fi mers DELOC mai intelegeam , dar sa ramana in urma 3-4 minute pe ora ?
theidle86

Mesaj de theidle86 »

Motive pot sa fie mai multe. Dar, avand in vedere ca a parcurs atata drum, poate sa se fi dereglat de la transport. Sau ar putea sa se fi magnetizat pe undeva. Pana nu-l vede un ceasornicar, degeaba ne dam cu parerea pe aici.
Geo Pop

Mesaj de Geo Pop »

In concluzie nu a auzit nimeni de asa ceva ! Deci omul pe romaneste minte ! Vrea sa mi-l trimita prin posta sau curier si am refuzat - sa vina personal nu vrea ! Morala : facerea de bine ... si dezinteresat , nu am pretins nimic pentru a-l aduce ! Poate nu ii place modelul ?
Va multumesc oricum .
mnm

Mesaj de mnm »

Geo Pop scrie:Este oare posibil ca un ceas automatic ORIENT multicalendar , ABSOLUT NOU sa ramana in urma 3-4 minute pe ora ?
Eu nu stiu mai nimic despre ceasuri 1., dar asa ceva mi se pare incredibil! Am fost carausul acestui ceas 2., am avut mare grija de el , l-am predat destinatarului si dupa o saptamana - 10 zile ma suna la tel. si imi reproseaza cele de mai sus ! Cu cine am mai discutat , au spus ca asa ceva este putin posibil . Va cer o parere , zic eu , avizata ! 3.
Va multumesc anticipat ! :cry:
1.Cititi acest forum... si o sa stiti mai multe despre ceasuri.
2.De obicei deschid posturi pe acest forum vanzatori / cumparatori/ utilizatori de ceasuri din prima zi a inregistrarii lor pe forum.
3.Parerea avizata v-a dat-o Dl. Claudiu....normal ar fii fost sa deschideti acest post in sectiunea cafenea dupa umila mea parere.....sau poate rezolva moderatorii.
Homo suus fortuna faber est.
Thot

Mesaj de Thot »

Geo Pop scrie:In concluzie nu a auzit nimeni de asa ceva ! Deci omul pe romaneste minte!
Nu spune nimeni că minți tu sau minte el, dar nici nu putem ști cine spune adevărul. Noi nu suntem judecători să dăm verdicte. Daar...
Fiind un lucru făcut de om ceasul (care mai e și mecanic) se poate defecta/deregla din diferite motive. Și o luăm pe schema logică în jos:
Dacă nu s-a verificat funcționarea lui la achiziționare, iar amicul spune adevărul, atunci fie era defect/dereglat din fabrică, fie s-a defectat/dereglat la transport. Sincer, mie unuia mi se pare mai plauzibilă varianta a doua, fiindcă sunt mult mai rare cazurile de produse ce trec defecte de QC.

Și eu voi primi un ceas adus de cineva din USA, dar și dacă vor fi probleme (sper să nu fie) n-o să dau cu pietre în "curier". Asta ține și de om. ;)
Așa că la tura viitoare:
- asigură-te că omul merită să-i faci un comision dezinteresat,
- pune condiții de la început: transport, dar nu răspund de ce primești.
mnm

Mesaj de mnm »

Acest thread astept sa fie mutat la cafenea sau sters.
@Geo Pop : nu stiu din ce sindicat faceti parte... dar eu nu fac parte din nici unul.
Homo suus fortuna faber est.
Geo Pop

Mesaj de Geo Pop »

Asa ca , in calitatea de ,, postac '' , rog un moderator sa inchida *** mustaria *** . E suficient , l-au citit 118 si cativa si-au spus parerea , va multumesc tuturor ! :(
Încuiat