Colectie ... o poza !

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
grig

Re: Colectie ... o poza !

Mesaj de grig »

[quote="satiriadis"][/quote]

Chiar nu e nici un pic de jena sa fie puse aici poze cu colectia de ceasuri aflate, in mare parte, la vanzare?
Vor oferta mai multi doritori?
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
Ahile

Mesaj de Ahile »

Achraf, impresionanta colectia si frumos impartita tematic. Dintre toate, Juvenia parca imi plac mai mult decat celelalte prin simplitate, au o puritate a lor mai deosebita. Imi amintesc din postarile mai vechi cum scoateai din maneca unul si inca unul si inca unul....
Intr-un cuvant, fara cuvinte :)
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

grig scrie:
satiriadis scrie:
Chiar nu e nici un pic de jena sa fie puse aici poze cu colectia de ceasuri aflate, in mare parte, la vanzare?
Nu.
Trece-ma la ignore. Este atat de simplu.
SBLA047
borsy

Mesaj de borsy »

Achraf scrie:
DAR O SA INCEAPA MAREA CURATENIE DE TOAMNA!
Sa vedem in ce consta aceasta curatenie. :lol:
Felicitari pentru colectie.
„Nu sunt deștept, dar când mă uit în jur prind curaj" Ion Creanga
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Inca odata va multumesc pentru gandurile frumoase, aprecieri si incurajari!

O sa revin cu poze un pic mai clare si mai detaliate (dar tot de grup, deoarece marea majoritate a ceasurilor au fost prezentate mai in detaliu pe forum in interventiile mele anterioare).

Heimdalg, rusestile "nu intra in discutie" pentru ca nu am apucat sa le organizez. Desi nu sunt putine, au ocupat un loc mai 'retras' in colectia mea. In pozele prezentate erau - asa cum unii au observat - un Raketa Copernic, o Raketa (primul meu ceas adevarat) primita cadou de la un coleg de forum (merci MP!), un Vostok Brandenburg (rar!), ceva Komandirskie, un Slava mic (primul ceas pe care l-am purtat vreodata, ceasul mamei mele). Dar mai am ceva Almaz / Volna in diferite configuratii, Poljot, Slava, Ural, Luch, Start, cu alrama, automatice, stop-watch, barbatesti, de dama, mecanisme etc.

Curatenia va cuprinde si o mica parte dintre cele prezentate in fotografii, dar 'in vizor' sunt altele, inca neprezentate ...

Dar usor-usor ... sper sa mai reduc din ele si sa raman doar cu vreo 400! :lol:

In momentul de fata cred ca mai am vreo 500 de elvetiene barbatesti (si am mai 'instrainat' vreo 4-500!), vreo 50 de ceasuri de buzunar, 50-100 de ceasuri rusesti, 70-100 de ceasuri de dama, zeci de mecanisme rusesti si elvetiene, zeci de curele, zeci de piese, cutii etc.
Nu vi se pare ca ar trebui sa fac curatenie si sa zic si eu ca am o colectie ordonata cat de cat, nu doar niste adunaturi? Unele ceasuri sunt de colectie, dar nu fac parte (inca) dintr-o colectie.
Din punctul meu de vedere, daca cineva are 10 ceasuri valoroase (100K Euro), frumoase, dar care nu au un numitor comun dpv al unei idei de colectie (au o particularitate/ o specificitate, de ex. - aberez - toate merg in sens anti-orar, deci au ceva specific in comun, dincolo de faptul ca sunt simplu mecanice, sau simplu din aur, sau cu cadran alb ...) atunci aceea nu este (inca) o colectie. Parerea mea!

De exemplu sunt colectionari care colectioneaza doar ceasuri cronograf. Este o idee de colectie. Sigur ca aici pot fi sub-colectii: automatice, mecanice, micro-rotoare, pe branduri, pe frecvente etc.

Lucian Marcu / aka Alfie/ aka Blowup a avut si are ambitia sa colectioneze toate automaticele vintage si o mare parte dintre cele moderne accesibile. Din cate stiu eu in mare parte a reusit. E o idee de colectie si il felicit pentru asta (chiar daca din multe alte puncte de vedere suntem in dezacord).

Si avem colegi axati pe teme precum ceasuri militare (si sub-colectiile adiacente), ceasuri de buzunar, de scufundare sau criterii 'de tara' - ceasuri rusesti, sau de brand - "Omega" etc.

Dar toate astea pina la urma pot fi mofturi, vanitati, fixisme ... dust in the wind!
Important este ca iubim aceste minunate opere de arta! Ca avem o colectie sau o adunatura!
Si ca ne impartasim bucuriile si mirarile, aici pe forum sau cand ne vedem anual la intalnirile ceasornicar.ro 20xx.

Fascinatia si pasiunea unui coleg de forum pentru "conserve rusesti" s-ar putea sa fie mai benefica, mai productiva si superioara motivatiei mele de a strange quintale de elvetiene!

Gata! Am aberat destul! Cat e ceasul? :lol:
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Personal iti multumesc pentru cuvintele frumoasei si in numele colegilor care participa la subforumul dedicat ceasurilor rusesti (putini dar pasionati) te invitam sa ne prezinti din cand in cand cate un ceas (sau mai multe) din colectia ta.
O sa te si convingi astfel ca acolo in "partea intunecata" incercam sa avem un alt spirit.
Imagine
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Merci heimdalg!
O sa incerc sa prezint ceva ceasuri si in sectiunea de ceasuri rusesti.

Am cautat pe forum Vostok-ul Brandenburg, l-am prezentat aici:

http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... urg#p43267

Alte cateva pe-aici:
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... st#p111768

O sa le fac si lor ceva dreptate si o sa le pozez si prezint pe forum zilele urmatoare!
controller

Mesaj de controller »

Adrian, ceea ce deții tu se poate numi chiar o colecție de..colecții.Și îmi vin acum repede în minte 36k-urile, JR-urile, șamd.
Pasiunea, grija și timpul pe care le dedici acestor piese sunt cel puțin admirabile. Și nu în ultimul rând faptul că le împărtășești cu noi.
Eu, de exemplu, sunt curios de o poză de grup cu Omegile tale. :P
If time is money, I'll spend my money on time.
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

controller scrie:Adrian, ceea ce deții tu se poate numi chiar o colecție de..colecții.Și îmi vin acum repede în minte 36k-urile, JR-urile, șamd.
Pasiunea, grija și timpul pe care le dedici acestor piese sunt cel puțin admirabile. Și nu în ultimul rând faptul că le împărtășești cu noi.
Eu, de exemplu, sunt curios de o poză de grup cu Omegile tale. :P
Merci mult - ai dreptate, este o colectie de colectii, pe alocuri prea eclectica, de aceea trebuie sa intervin in a-i da un sens mai ... orientat de cat in prezent, sa zicem. Altfel ... este o babilonie (cred ca nici macar Nic Gherghin* nu ma intrece!), pentru ca mai sunt in asteptare de organizare timbrele, surprizele, cartonasele mini-cards, fotografiile, monedele, bancnotele, pad-urile de bere, capacele de bere, chibriturile etc. Au disparut insa servetelele si pliculetele de zahar (le-am donat!)
Toate astea (si multe altele!) ocupa rafturile de pe un hol intreg, iar Oana imi reproseaza ca ... ea nu mai are unde sa isi puna hainele cele noi si pantofii aferenti!!! :lol: :lol: :lol: Pai nu trebuie sa iau masuri? :roll: :wink:

* Nic are si el o multime de colectii, unele mult mai voluminoase si greu de ordonat / organizat. Prietenii stiu ... de ce!
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

controller scrie:Eu, de exemplu, sunt curios de o poză de grup cu Omegile tale. :P
Omegile s-au imputinat rau, cred ca au fost reduse cu 3/4! Dar inca mai sunt vreo 10-15, cred ca si vreo 2-3 de buzunar.
La fel s-au dus si mecanismele ... inclusiv un 30 T2 SC PC RG :evil:

O sa le fac o poza de grup celor pe care le am acasa ...
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Iata o prezentare a unui pasionat - Adam / Panadam:

http://www.network54.com/Forum/353391/t ... +the+World!

Va place? Are o idee de colectie? Cui ii mai pasa la ce ne arata acolo ...
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

N-o fi chiar o colectie, dar dragi imi sunt toate.

Imaginehow to do a screenshot on a pc
seba

Mesaj de seba »

Foarte frumoase,mai ales Eterna....
Apropos,cel din dreapta sus ce este?
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Dreapta sus (cu cadran negru) este un Daniel JeanRichard cu un Unitas 6497 modificat.
seba

Mesaj de seba »

cataradoi scrie:Dreapta sus (cu cadran negru) este un Daniel JeanRichard cu un Unitas 6497 modificat.
:D mai sus de JeanRichard ,pare un world timer.
Scrie răspuns