Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
-
Octavian2504
Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Buna seara,
Am un ceas rolex dar din pacate s.a rupt bratara. Se poate repara?
Am un ceas rolex dar din pacate s.a rupt bratara. Se poate repara?
-
Alexvintage
Sigur ca da cu conditia sa gasiti piesele necesare.
Ati pierdut surubul sau pur si simplu s-a rupt bratara?

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Una din ultimele achizitii are aratatoarele oxidate. O curatire mai profunda ar face si mai rau, deja au fost si efectul este negativ. In afara de vopsea, voi ce ati mai facut?
Cam asa arata "vinovatul".

Multumesc anticipat pentru orice sugestie.
Cam asa arata "vinovatul".

Multumesc anticipat pentru orice sugestie.
Curatate,polishate si reaurite.

Ceasornicar,FBHI
Multumesc. Cu curatarea si polisarea nici o problema. Cu aurirea....
- flexibil29
Cu aurirea cel mai simplu cumparati un kit pentru electroplacare . Electroplacarea se poate face foarte simplu si acasa ( cautati pe net )
Multumesc. Deocamdata, in functie de putinul timp liber, lucrez la o baie de cuprare/nichelare. Neavand o valoare sentimentala, va fi "depus" intr-o cutie. In viitor, cine stie....
Buna seara
Daca poate cineva sa ma ajute in identificarea acestui ceas de buzunar , m-ar interesa numele .....etc , personal sunt interesat
de desenul tehnic din fundal .
Multumesc anticipat

Daca poate cineva sa ma ajute in identificarea acestui ceas de buzunar , m-ar interesa numele .....etc , personal sunt interesat
de desenul tehnic din fundal .
Multumesc anticipat

-
Alexvintage
De curand am cumparat un POBEDA din 1956 cu cal. ZIM 2608 care remane in urma (4 min la 26 ore) chiar daca parghia de ajustare este aproape de maxim. Ceasul are o rezerva de 34 de ore...credeti ca ar trebui dus la ceasornicar pentru abaterea asta de 4min ? Multumesc !

Da. Probabil nu a mai fost servisat din vremuri imemoriale si pe la balansier pare schimbat cate ceva. E un ceas frumos si bun. Merita o servisare. Daca e facauta de un adevarat profesionist e ca o cura la Amara pentru ceas.
Al meu, care astazi m-a insotit ii transmite salutari!

Dupa cum e pozitionata parghia acum e normal sa ramana in urma.
Al meu, care astazi m-a insotit ii transmite salutari!

Dupa cum e pozitionata parghia acum e normal sa ramana in urma.
-
Alexvintage
Depinde ce doriti. Daca nu va deranjeaza abaterea il puteti pastra ca atare. Daca va deranjeaza duceti-l la revizuit si rugati ceasornicarul sa-i schimbe arcul cu unul ceva mai puternic si nu va mai ramane in urma.yo9hnf scrie:.... remane in urma (4 min la 26 ore) chiar daca parghia de ajustare este aproape de maxim...
PS.
in poze parghia de reglare (compasul) e deplasata spre minus. Impingeti-o in partea opusa si ceasul va merge mai repede.
Schimbarea arcului cu unul mai puternic,altul decat cel specificat de producator,nu este o solutie tehnica corecta.Solutia tehnica corecta este reparatia ceasului in asa fel incat sa mearga corect cu arcul specific! 

Ceasornicar,FBHI
Am inteles ! Va multumesc pentru raspunsuri ! O sa-l duc la doctor.
Intrebasem deoarece nu cred(eam) ca este normal ca acel reglaj sa stea aproape de min/max.
Multumesc !
Intrebasem deoarece nu cred(eam) ca este normal ca acel reglaj sa stea aproape de min/max.
Multumesc !