Ghid achizitie ceas de valoare ridicata

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
alexandru239

Ghid achizitie ceas de valoare ridicata

Mesaj de alexandru239 »

Buna ziua,

Numele meu este Alexandru,tanar inginer si doresc sa imi achizitionez un ceas mai special.
Care sunt pasii care trebuiesc urmati?Ma refer,exista magazine din Romania care vand ceasuri second,cum ar fi Rolex,Omega,Heuer,dar servisate,curatate si evaluate corect sau o persoana care poate sa ma ajute?As fi interesant de un Omega Speedmaster sau un Rolex Oyster,nu sunt interesat de modele mai speciale din serii limitate din anumiti ani,ceva cat mai bun la un buget de 5-6000 lei.
Astept propunerile dumneavoastra

Multumesc
nihilx

Re: Ghid achizitie ceas de valoare ridicata

Mesaj de nihilx »

Salut,

Primul sfat ar fi sa revizuiesti bugetul - nici unul dintre ceasurile mentionate de tine (mai ales cele "speciale din serii limitate din anumiti ani") nu se incadreaza; eventual daca ai aloca 5-6000 EURO ai putea sa incepi cautarile (spre exemplu, un Heuer Autavia cu bezel GMT si trecut printr-un accident major de motocicleta s-a dat cu peste 6000 de euro la o licitatie pe E-Bay zilele astea).

Cand cumperi din magazine (second-hand), mai adauga 10-20% peste preturile practicate pe forum-uri/site-uri de mica publicitate.

Spor si Craciun Fericit!
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Primul sfat ar fi sa revizuiesti bugetul
Sau....sa lasi bugetul asa cum e si.....evitand nisipurile miscatoare din zona second-hand/preowned,
sa te multumesti sa spunem, cu un Longines automatic nou si cu garantie....din magazine.
Desigur, optiunile sunt mult mai multe, eu am dat numai un exemplu.....

Spor!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Mircea

Mesaj de Mircea »

Mai strange bani si ia ceasul pe care ti-l doresti.
De la 2k de dolari in sus te poti atinge de un Omega modern co-axial.
Rolexul depinde ce model. Oyster perpetual simplu daca e vintage, e mai ieftin. Unul modern de 36mm sau 39mm e in jur de 3500 spre 4000 ptr cel nou de 39mm.

Din ce spui, inca nu ti-ai facut temele cum trebuie. Mai citeste, mai vezi pe net care sunt preturile la diferite modele si pe urma decizi ce iti permiti si cat mai trebuie sa adaugi.

Bafta
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

De la 2k de dolari in sus te poti atinge de un Omega modern co-axial
Daca tot il aruncati in groapa cu lei, scrieti si voi mai mult...despre Co-Axial A, B, C.....
care sunt problemele cu ele, preturile de servisare.....la Rolex vintage scrieti despre piese de schimb...
polishari......rotoare.....Service autorizat....ce e de luat si ce de evitat....

Daca tot dati sfaturi............... 8) bune.....
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Mircea

Mesaj de Mircea »

valentin1234 scrie:
De la 2k de dolari in sus te poti atinge de un Omega modern co-axial
Daca tot il aruncati in groapa cu lei, scrieti si voi mai mult...despre Co-Axial A, B, C.....
care sunt problemele cu ele, preturile de servisare.....la Rolex vintage scrieti despre piese de schimb...
polishari......rotoare.....Service autorizat....ce e de luat si ce de evitat....

Asta e treaba lui, sa citeasca, sa se documenteze. Pe urma cu sfaturi in detaliu.
Cine vrea sfaturi e dator sa citeasca intai.
Clipper

Mesaj de Clipper »

nihilx scrie:Salut,

Primul sfat ar fi sa revizuiesti bugetul - nici unul dintre ceasurile mentionate de tine (mai ales cele "speciale din serii limitate din anumiti ani") nu se incadreaza; eventual daca ai aloca 5-6000 EURO ai putea sa incepi cautarile (spre exemplu, un Heuer Autavia cu bezel GMT si trecut printr-un accident major de motocicleta s-a dat cu peste 6000 de euro la o licitatie pe E-Bay zilele astea).

Cand cumperi din magazine (second-hand), mai adauga 10-20% peste preturile practicate pe forum-uri/site-uri de mica publicitate.

Spor si Craciun Fericit!
Cititi mai cu atentie, a scris ca nu e interesat de ceasuri speciale sau editii limitate.
nihilx

Mesaj de nihilx »

Clipper scrie:Cititi mai cu atentie, a scris ca nu e interesat de ceasuri speciale sau editii limitate.
Lipsa spatiilor m-a facut sa citesc de la inceputul randului, n-am vazut "nu"-ul strecurat la coada randului de deasupra (asa cum imi formateaza mie forum-ul).
OK, ajung atunci 1500-2000 euro (Oyster si Moonwatch inca se gasesc sub 2000). Heuer-uri mai greu, preturile au crescut fantastic in ultima perioada.
valentin1234 scrie:automatic nou si cu garantie....din magazine.
Am inteles ca doreste un ceas vintage, banuiesc fie ca are deja o colectie OK de ceasuri moderne, fie ca nu il intereseaza aceasta varianta.
Garantia este de 2 ani, ceasul a mai stat pe raft inca 3-4 ani inante de a fi vandut, deci oricum se ajunge la service in afara perioadei de garantie (oricum, acceptand ideea ca un distribuitor de ceasuri va efectua service-ul gratis ca parte a respectivei garantii). Eu unul oricum nu stiu sigur daca as face aceasta operatiune in service-ul oferit de marii distribuitori.
valentin1234 scrie:Daca tot il aruncati in groapa cu lei, scrieti si voi mai mult...despre Co-Axial A, B, C.....
Co-axialele sunt de mai multe tipuri, evita 2500A si B (pre-2010 parca?). Ia 8500 si ce e mai nou de el, nu mai au probleme. Au intervale de service mai mari decat ETA etc.
Poti fie sa crezi ca e o gaselnita de marketing, fie sa crezi ca e cea mai buna inventie, fie sa iti fie indiferent si sa constientizezi ca sunt mecanisme fiabile si frumos decorate. The end.
Inca se gasesc piese originale si sunt aproape convins ca se va putea servisa decent un co-axial, moonwatch sau Rolex Oyster cu preturi sub 1-200 euro (in RO) si in urmatorii ani.

Despre originalitatea si conditia ceasului, tocmai asta cauta si el, pe cineva de incredere care sa nu ii vanda un Rolex polishat la sange sau cu reparatii facute pe genunchi.
Din pacate nu cunosc un astfel de magazin in Romania. Un eventual indicator al calitatii ar fi service-ul efectuat recent la unii dintre ceasornicarii buni, care mai ofera si garantie dupa ce efectueaza o interventie.
bonheur

Mesaj de bonheur »

Consignatia Horologivm ar putea fi un loc precum cauta initiatorul topicului?!

Nu am cumparat de acolo dar iau in calcul pentru viitoare achizitii.
borsy

Mesaj de borsy »

valentin1234 scrie:
care sunt problemele cu ele, preturile de servisare.......

https://omegaforums.net/threads/calibre-2500.281/
„Nu sunt deștept, dar când mă uit în jur prind curaj" Ion Creanga
alexandru239

Mesaj de alexandru239 »

valentin1234 scrie:
Primul sfat ar fi sa revizuiesti bugetul
Sau....sa lasi bugetul asa cum e si.....evitand nisipurile miscatoare din zona second-hand/preowned,
sa te multumesti sa spunem, cu un Longines automatic nou si cu garantie....din magazine.
Desigur, optiunile sunt mult mai multe, eu am dat numai un exemplu.....

Spor!
Salut,
M-am gandit si la aceata optiune cu un Oris,dar parca ceva in acel Speedmaster ma face sa incerc second.
alexandru239

Mesaj de alexandru239 »

Mircea scrie:Mai strange bani si ia ceasul pe care ti-l doresti.
De la 2k de dolari in sus te poti atinge de un Omega modern co-axial.
Rolexul depinde ce model. Oyster perpetual simplu daca e vintage, e mai ieftin. Unul modern de 36mm sau 39mm e in jur de 3500 spre 4000 ptr cel nou de 39mm.

Din ce spui, inca nu ti-ai facut temele cum trebuie. Mai citeste, mai vezi pe net care sunt preturile la diferite modele si pe urma decizi ce iti permiti si cat mai trebuie sa adaugi.

Bafta
Salut,

Intradevar nu am citit destul pentru ca nu stiu unde.Am citit putin pe forumuri straine(Hodinkee mai ales)despre anumite serii si editii limitate care momentan "ma depasesc".Am citit si am ascultat si cateva interviuri cu domnul care detine "omegaforums".Oamenii acestia vorbesc doar despre ceasuri de colectie din serii limitate foarte apreciate.Ca o paranteza:Unde as putea gasii informatii despre ceasuri "accesibile"?
alexandru239

Mesaj de alexandru239 »

Clipper scrie:

Cititi mai cu atentie, a scris ca nu e interesat de ceasuri speciale sau editii limitate.
Salut,
Sunt interesat de un ceas care doar dintr-o singura privire(desigur intervin si aici discutii:cunoscatori/necunoscatori)sa poata spune:omul acela stie cine este si ce face. Din acest motiv caut un Speedmaster sau un Datejust,pentru ca sunt ceasuri clasice si apreciate.
Ultima oară modificat 26 Dec 2016, 20:15 de către alexandru239, modificat 1 dată în total.
alexandru239

Mesaj de alexandru239 »

Spor si Craciun Fericit!
Salut,
Aruncand o privire in sectiune vanzari a forumului am observat cateva anunturi care contineau Omega Speedmaster,Rolex DateJust,Longiness si altele a preturi destul de aproapiate de bugetul meu,dar acum nu cunosc provenienta,starea ceasului si am cateva dubii legate de starea ceasului.Prefer un ceas dintr-o serie mai putin apreciata si original decat unul reparat pentru "a putea lua ochii".
alexandru239

Mesaj de alexandru239 »

Buna ziua,

Waw,nu ma asteptam la atatea raspunsuri si controverse. Ca o prima reactia inteleg ca sunt sanse sa gasesc ceasul dorit, doar ca eu, personal, nu sunt inca pregatit sa il caut si sa il si identific corect(stare, modificarile, service si valoare).

Va multumesc pentru raspunsuri si sunt dornic sa va citesc parerile si optiunile

Multumesc!
Sarbatori fericite!
Scrie răspuns