Un răspuns la întrebarea De ce este Panerai atat de scump?

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
MixMaster

Re: De ce este Panerai atat de scump?

Mesaj de MixMaster »

cataradoi, eu aici nu vorbesc de ceasuri obtinute de pe piata gri si revandute prin online in Statele Unite. Daca eu gasesc intr-o piata un Patek Philippe care nu inseamna nimic pentru acel vanzator si il cumpar cu 100 euro asta nu inseamna ca valoarea acelui ceas e de 100 euro.

Iar legat de ultimul post, sa ramanem la Unitas, la fel ti-am explicat situatia cu Valjoux-ul. Nu ai cum sa compari. Fiecare le modifica mai mult sau mai putin, in cazul de fata Panerai-ul cu siguranta mai mult, si trebuie luate in considerare si costurile. Panerai investeste mult mai mult in R&D, astfel ca are nevoie de o marja de profit mai mare, la fel in marketing si probabil si in personal, adica probabil un ceasornicar de la Panerai are salariul dublu fata de unul de la Glycine, si la fel si certificarile lui sunt de 2 ori mai multe. Toate astea costa.
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Daca tu compari piata de vechituri cu Jomashop, probabil avem o problema de a discuta depre aceleasi lucruri. Jomashop este relevant pentru ca vinde 100 de modele cu 7750, cate 50 de bucati din fiecare model, 365 de zile pe an.

Oi fi eu necredincios, dar povestea cu garantia de 50 de ani mi se pare ca se inscrie in aceeasi golanie de marketing.

Iti propun urmatoarea afacere: Frederique Constant/ul de la mai sus pe care l-am cumparat cu 500 de euro ti-l vand cu 5.000 de euro. Si-ti dau garantie la el 50 de ani. La dracu, iti schimb mecanismul direct din 10 in 10 ani cu unul nou. Te bagi?
MixMaster

Mesaj de MixMaster »

cataradoi scrie:Oi fi eu necredincios, dar povestea cu garantia de 50 de ani mi se pare ca se inscrie in aceeasi golanie de marketing.

Iti propun urmatoarea afacere: Frederique Constant/ul de la mai sus pe care l-am cumparat cu 500 de euro ti-l vand cu 5.000 de euro. Si-ti dau garantie la el 50 de ani. La dracu, iti schimb mecanismul direct din 10 in 10 ani cu unul nou. Te bagi?
Nu e vorba ca esti necredincios. Eu personal consider ca vezi altfel anumite lucruri. Poate chiar sa fie doar marketing, evident. Dar la nivelul acesta, provocarea e ca tu, ca brand, sa nu schimbi acel mecanism 50 de ani. Deoarece si Fossil iti poate oferi garantie de 50 de ani in felul acesta.

Iar propunerea ta e doar un serviciu de garantie extinsa, nimic altceva. Tu ai calculat costul a 10 mecanisme si mi-ai facut un pret. Pe cand la Panerai-ul respectiv s-a dezvoltat un nou aliaj pentru carcasa, un mecanism complet nou, etc. Asta nu a durat o saptamana, iar acei oameni au fost platiti. Si nu in ultimul rand, daca le oferi acelasi buget angajatilor Frederique Constant, nu sunt sigur ca obtii aceste rezultate. Plus ca Panerai apartine de Richemont, iar FC au fost achizitionati recent de Citizen. Cam asta e diferenta.

Nu compar Jomashop cu o piata de vechituri, vroiam doar sa subliniez ca Jomashop nu reprezinta nimic pentru retail-ul de top, nu poate fi luat ca etalon. E un site care cumpara stocuri inlocuite de retaileri.
Mircea

Mesaj de Mircea »

Un Panerai pozat de mine la o expozitie. Luminor GMT Tourbillon. Merita 150k $?

Imagine
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

cataradoi scrie: Pastreaza, de rog, discutia la 6497. Nu discutam "Panerai" in general, ci un anume mecanism pe care il gasim, in diverse forme de finisare/modificare, in 150 de alte ceasuri. Si despre care ne putem face o banuiala cat costa & valoareaza.
@Mircea: Stiu ca da prost sa citez din mine, dar haideti sa nu incurcam borcanele. :lol:
Mircea

Mesaj de Mircea »

@Mircea: Stiu ca da prost sa citez din mine, dar haideti sa nu incurcam borcanele. :lol:[/quote]

nu le incurcam, ne delectam cu ceva deosebit :D ....tot Panerai e si asta. Vb totusi de valoarea de piata a unei marci. Asta e data de toate produsele marcii. Totul are o influenta, e marketing.
Preturile sunt umflate, e clar, insa Panerai e chiar in stare sa faca ceasuri deosebite. De asemenea, tre sa vorbim de evolutia marcii.

Modelul de baza de la Panerai (Pam 100) vine cu mecanismul asta: Hand-wound mechanical , exclusive Panerai OP I calibre, 16½ lignes, 17 jewels, Glucydur® balance, 21,600 alternations/hour. Incabloc® anti-shock device. Power reserve 56 hours.

cine e curios poate sa dea click pe fiecare ceas si sa vada ce mecanism are fiecare model:
http://www.panerai.com/en/collections/w ... minor.html
http://www.panerai.com/en/collections/w ... iomir.html

din cate stiu toate sunt in-house acum. e lucru mare sau nu.....fiecare decide ptr el.
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Cred ca am ajuns la un punct in care toate argumentele coerente au fost deja expuse.
EX-UL

Mesaj de EX-UL »

moderator: Va rog postati doar daca aveti de spus ceva constuctiv. Daca nu, abtineti-va. Multumesc pentru intelegere.
Când orgoliul străluceşte prea tare, orice înţelepciune se întunecă. Paulo Coelho
EX-UL

Mesaj de EX-UL »

EX-UL scrie:moderator: Va rog postati doar daca aveti de spus ceva constuctiv. Daca nu, abtineti-va. Multumesc pentru intelegere.
catalin.v scrie:Cine isi permite, face cocolos un pumn de bancnote si-l arunca dupa o mata care vrea sa-i taie calea.
Deh, sesizasem și eu că imaginația nu are limite și că riscăm să rămânem fără bănișori dacă argumentele pro și contra Panerai nu ajung la un consens.Despre sintagma ”constructiv”, nush ce să zic... :roll:
Mulțumesc pentru înțelegere.
Când orgoliul străluceşte prea tare, orice înţelepciune se întunecă. Paulo Coelho
bonheur

Mesaj de bonheur »

cataradoi scrie:Pastreaza, de rog, discutia la 6497. Nu discutam "Panerai" in general, ci un anume mecanism pe care il gasim, in diverse forme de finisare/modificare, in 150 de alte ceasuri.
cataradoi, nu te supara, dar daca vroiai o discutie despre Unitas trebuia sa faci un topic gen "De ce poate ajunge un Unitas sa coste 4000 euro?".

La cum evolueaza discutia am impresia ca tu vrei sa cumperi Unitas, nu Panerai.

Iar daca vrei sa cumperi un Unitas, discutia e mult mai simpla.

Daca vrei sa iei Panerai...trebuie sa iei si alte aspecte in considerare (carcasa, cadran, design etc) si, daca vrei, chestii mai putin tangibile (legenda, statut, etc).
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

cataradoi scrie:Imi plac ceasurile robuste si am cateva cu ETA/Unitas 6497/6498 (Tourby, Frederique Constant, JeanRichard, custom-made etc. etc.).
Treptat, a inceput sa creasca interesul pentru Panerai (modelul de baza, cu Unitas in el), insa este infiorator de scump.
cataradoi scrie:
Am un blocaj mental sa platesc 3-4000 de euro pentru un ceas cu Unitas in el, cand mecanismul similar de la Tourby - decorat manual si pe fata si pe spate - costa 1.000 de euro.
Asa este, ma uitam dupa un Panerai cu Unitas 6497 in el. Imi cer scuze daca nu a reiesit clar acest lucru din postul initial, in care am definit contextul (mai sus) si ,de altfel, din urmatoarele 10 posturi pe care nu are rost sa le mai citez.
Deci sensul intrebarii initiale - daca nu a fost clar - era "Cum ajunge sa coste un Panerai cu Unitas in el 4.000 de euro, cand concurenta vinde la 1.000 de euro".
Argumentul cu istoria firmei si abilitatea sa de a face ceasuri cu turbioane de 150 k euro mi se pare totusi stramb. La McDonalds, cartofii prajiti costa 3 lei portia chiar daca bucatarul stie sa faca si labe de urs.
MixMaster

Mesaj de MixMaster »

Dupa cum am zis si mai devreme, exact pe principiul dupa care un Valjoux 7750 ajunge de la 800-1000 euro pana la 30000. Depinde cine, cat si cum il modifica, depinde de imaginea marcii respective si de investițiile făcute.

Insa daca tu iti doresti doar mecanismul de baza, sau fara mari modificări, nici nu are sens sa te uiți la Panerai. La fel cum daca iti doresti un Valjoux 7750 iti poti lua un Invicta sau un Phillip Watch, si nu un IWC sau un Baume et Mercier.
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

N-ai inteles: eu vreau un "higher level" cu Unitas. Nu vreau mecanismul de baza, vreau ceva OK, peste JeanRichard , Frederique Constant si Tourby (pe care le am), dar nu ma impac sa platesc pe marketing mai mult decat pe mecanism.

Si tocmai aici este problema, ca se exagereaza grosier cu modificarile/finisarile acelor mecanisme.

Primele doua sunt Panerai, restul probabil veti recunoaste Durowe, Steinhart, Tissot, Turby etc. N-o sa-mi spuneti ca diferenta este de cateva mii de euro?

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Asta este JeanRichard, 500 de euro, second hand (poza nu este a mea)

Imagineuploading pictures
Clipper

Mesaj de Clipper »

Acest thread s-a dovedit cum am crezut inca de prima, ca e complet inutil, iar in ciuda mesajelor primite, cataradoi continua pe aceeasi linie - forumul sa fie doar o unealta care sa ii confirme lui ca da, Panerai e o porcarie, e marketing bullshit 100%, deci ca sa ii valideze propria opinie si motive pentru care nu are un Panerai la mana. O discutie constructiva ar fi fost la modul general cu exemple din mai multe brands, inclusiv la nivel premium, care impartasesc aceleasi mecanisme. Cand te cantonezi din prima in ideea "Am un blocaj mental sa platesc 3-4000 de euro pentru un ceas cu Unitas in el", e clar unde vrei sa duci discutia - nicaieri.

Nu are sens nici sa sustii ca vrei sa faci comparatia doar pe Panerai cu Unitas, nu ai cum sa reduci Panerai doar la Panerai cu Unitas, e o dovada clara de rea intentie si chiar si rautate.
Scrie răspuns