Un răspuns la întrebarea De ce este Panerai atat de scump?

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
dandsoo
Membru Special

Re: De ce este Panerai atat de scump?

Mesaj de dandsoo »

Pentru ce interesati aici gasiti poze si informatii despre ceasurile Panerai vintage. Sursa buna pentru cei care vor sa construiasca si/sau spurce replici/homage sau cum vreti sa le spuneti.

https://mega.nz/#F!8R0FWaoS!IAasZXfb14Z ... w!4Q8ETayC
Imagine Imagine
Imagine
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Blowup scrie:... e putin de neinteles pentru mine... in plus si sa spurci ceasul pe care il copiezi/furi, no asta chiar nu o inteleg deloc. Oi fi avand eu minte inchisa si putina, ma pricep putin de tot la ceasuri si va rog sa ma ajutati sa inteleg , vad pricepere la voi.
Capacitatea dvs. de a intelege sau nu este irelevanta pentru aceasta discutie, cat si pentru forum, in general. Aici discutam ceasuri, nu abilitati cognitive.
Avand in vedere colectia dvs. impresionanta, poate ar fi fost mai util un raspuns la intrebarea mea: cu cat a crescut pretul la Panerai (modelele cu Unitas), ca sa avem masura de comparatie, in ultimii -sa zicem -10 ani?
Raspund tot eu, pentru ca m-am documentat: cu 100%, adica vreo 3.000 de dolari.
Aceasta crestere nu are un fundament real ( vorbim despre acelasi model -111, de exemplu), ci doar povesti de marketing si o doza de talibanism din partea fanilor firmei.
Blowup

Mesaj de Blowup »

Este forum si nu are sens sa ne "mucim" olteneste, v-ati adresat publicului. Daca nu prezentati falsul puteam sa cautam ce pretindeti ca doriti sa cautati. Aruncati cu mizerie intr-un producator care in mod onest isi utilizeaza trecutul, cunoasterea si investitia in ce se numeste pe larg "marketing" pentru a duce bunul renume mai departe si a putea produce ce produce astazi " in house" , evident totul pentru profit ca doar nici nu ar fi normal sa faca asta de pomana... . Dupa toate astea veniti cu o "furaciune" si prin prezentarea falsului oltenesc va arogati merite si probabil considerati ca sunteti egalul producatorului pe care l-ati furat. Ati produs un mare nimic. De invatat aveati de invatat de pe topicul "colegului" Ungur, asta daca tot doriti sa produceti ceva. Am discutat exclusiv ceasul produs de dumneavoastra, falsurile nu trebuie tolerate indiferent de sursa de provenienta. Ma tem ca aici hotul striga hotii.
Tokoloshe ... snobletea obliga.
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Blowup scrie: investitia in ce se numeste pe larg "marketing" pentru a duce bunul renume mai departe si a putea produce ce produce astazi " in house"

Exact asta numesc talibanism. Sa ceri sa platesc 3.000 de dolari in plus pentru ca firma sa dezvolte mecanisme inhouse este absurd. Platesc ce primesc, nu povesti.
Costurile pentru dezvoltarea mecanismelor in house ar trebui acoperite din pretul acelor ceasuri, nu din altele.

Dar vreti totusi sa discutam despre ceasuri si sa nu divagam? Stiti sa-mi spuneti, va rog, care este interventia/ operatiunile Panerai dupa ce primesc mecanismul de la ETA?
Eta produce 6497-1 si Panerai il transforma in ETA 6497-2??? Nicicum!!! Eta il face direct 6497-2 si il marcheaza in conformitate.
Stiti, cu siguranta, ca Panerai nu detine patentul pentru 6497-2, ci Eta. Si este folosit cu succes de alti producatori.
Cine taie puntile? Eta, nu Panerai.
Astept deci de la dvs.sa-mi spuneti care este contributia Panerai?
Panerai foloseste Eta modificat, dar nu Panerai l-a modificat, ci Eta.
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Blowup scrie:... . va arogati merite si probabil considerati ca sunteti egalul producatorului pe care l-ati furat. Ati produs un mare nimic.
Sunteti ok? Va simtiti bine?
Legionaru'

Mesaj de Legionaru' »

Blowup scrie:Este forum si nu are sens sa ne "mucim" olteneste....
Dupa toate astea veniti cu o "furaciune" si prin prezentarea falsului oltenesc ......

Da' cu noi astia din sud ce aveti? :)))))
Blowup

Mesaj de Blowup »

Stati fara grija ca nu am nimic cu oltenii. Am localizat falsul pe baza numelui autorului si nimic mai mult. Am fost "acuzat" in trecut ca sunt ardelean de-a lui Boc (atunci cu multa rautate) si uneori aleg / localizez pentru a arata ca diferentele sunt bune cel mult pentru glume. Revenind la Panerai cu Unitas, producatorul a utilizat mecanisme in trecut mecanisme Cortebert si Angelus construind reputatia tehnica mai degraba pe caracteristicile luate consolidat pe produsul final, inovatiile la alte elemente nu la mecanisme (in principal). Poate ne lamureste autorul subiectului si producator al falsului, de ca s ales sa "produca" un fals ? Referitor la intrebarea care este limitata cu
Blowup

Mesaj de Blowup »

Stati fara grija ca nu am nimic cu oltenii. Am localizat falsul pe baza numelui autorului si nimic mai mult. Am fost "acuzat" in trecut ca sunt ardelean de-a lui Boc (atunci cu multa rautate) si uneori aleg / localizez pentru a arata ca diferentele sunt bune cel mult pentru glume. Revenind la Panerai cu Unitas, producatorul a utilizat mecanisme in trecut mecanisme Cortebert si Angelus construind reputatia tehnica mai degraba pe caracteristicile luate consolidat pe produsul final, inovatiile la alte elemente nu la mecanisme (in principal). Poate ne lamureste autorul subiectului si producator al falsului, de ce a ales sa "produca" un fals ? Referitor la intrebarea care este limitata cu obstinatie la mecanismul ETA (Unitas) utilizat, de ce nu aduce in discutie si separarea costurilor componentelor produsului final. De ce nu discuta greutatea imaginii (la propriu) Panerai, imitate/copiate ? In rest, falsul este fals si nu inteleg de ce este tolerat un fals oltenesc si nu unul chinezesc... ( probabil,carcasa falsului oltenesc este produsa in China si cu atat mai mult...).
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Poate se sparge bula si se ieftineste Paneraiu' :roll:

http://www.zf.ro/business-international ... e-16128762
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

@blowup: Am inteles. Deci nu sunteti in stare sa-mi precizati care sunt operatiunile pe care le face Panerai la mecanismele Unitas pe care le foloseste, dar vad ca va pricepeti mai mult la etimologie si geografie. Ceea ce, oricum, nu este rau.

Referitor la ceasul care v-a zgariat retina, am explicat deja de ce l-am facut: pentru a vedea cum se aseaza pe mana din punct de vedere al dimensiunii. Sunt o gramada de modele care - in ciuda dimensiunilor faptice -arata pe mana mai mari, mai mici sau groase.

Daca as fi decis ca imi place atat de mult incat sa fac abstractie de pretul mare, l-as fi comandat de pe Jomashop. In Polonia, unde locuiesc temporar, nu stiu niciun dealer care vinde Panerai unde as fi putut proba.

In secundar, veti observa ca facatura despre care vorbim este sterila si nu replica, iar patentele Panerai - atatea cate au fost -au expirat deja.

Motiv pentru care Parnis produce si comercializeaza in mod legal acest tip de carcasa si dial. Dar, sunt convins ca stiati asta deja.

Dincolo de aspectul legalitatii, pe care sper ca l-am clarificat, apare intr-adevar aspectul moralitatii. Da, Parnis a copiat in mod nesimtit designul Panerai, exact in aceeasi masura in care o face Steinhart cu Rolex.

Insa, daca discutam de lipsa de moralitate, nu trebuie sa omitem ca mecanismul din Pam111 costa cat cutia de ln de par in care vine ceasul.
Mircea

Mesaj de Mircea »

Uite un review foarte in detaliu. Raspunde in mare masura de ce Panerai a ajuns asa scump.

http://www.watchtime.com/reviews/splash ... s-acciaio/
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Spectaculos! Multumesc pentru semnalare. Intareste - in buna masura - ceea ce sustineam mai devreme> Foarte multa vorbarie si mai putin ceas.

Intr-adevar, cei pasionati de literatura vor gasi un review scris cu mult talent si dinamism. Parca ma vad inotand in locul scafandrului.

Cei pasionati de ceasuri ar trebui sa vada insa ca modelul propus de dvs. este in afara specificatiilor COSC.
"Greatest deviation of rate 14", insa pentru a se incadra in COSC ar trebui sa fie maxim 10. Ceea ce nu este...
http://www.rolexforums.com/archive/inde ... 68828.html

Haios, probabil este printre putinele ceasuri de 10K de dolari in afara COSC.

Acum, cu riscul de a deveni hater, avantajul in favoarea mecanismelor Unitas folosite de Panerai este ca toate/majoritatea sunt COSC, in timp ce cele in house nu sunt.
Ciudat, nu? Stiu povestea cu Panerai care are propriile standarde de certificare mai stricte (si marmota....), iar iata ca fix modelul pe care fac review nu trece nici macar amaratul de test uzual.

Haideti sa luam la plezneala sa cautam pe google ceasuri care au +10 secunde. Si inca in 2 pozitii!!!
https://www.google.ro/search?q=COSC+cer ... BigB&dpr=1

Bau o bere primului care gaseste!
Clipper

Mesaj de Clipper »

cataradoi, este clar ca esti hater, te legi de cel mai prost rezultat obtinut, fara a lua in calcul media prezentata in review: Average deviation +3.8
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

@ Clipper: Nu ma iau de cel mai prost rezultat, ma iau de rezultatul de ansamblu.
Este COSC? Nu este!

Faptul ca ceasul scoate +3,8 pe zi este aproape irelevant. Alexvintage sigur iti poate confirma ca ceasurile din WW2 - facute asa pe genunchi cum erau ele - scoateau + 4s pe zi fara nicio dificultate.

Poate ne ajuta Claudiu, dar daca ar primi un ceas in servis cu specificatiile Paneraiului de mai sus, nu s-ar gandi ca are nevoie de o revizie ceasul? Si el este nou...

Sa nu mai discut ca pe acelasi site, acelasi autor, acorda Omega Proprof 90 de puncte fata de 83 pentru Panerai (la acelasi pret de circa 10K).
http://www.watchtime.com/reviews/sinkin ... a-ploprof/

Punctaj cat Panerai-ul (acelasi site, acelasi autor, deci nici urma de subiectivism) iau Tutima si Alpina, ceasuri care costa 50% din Panerai.
http://www.watchtime.com/reviews/clash- ... 4-flyback/
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Si mai misto, acum am citit cu atentie:

Panerai> Overall value (15): The satisfactory cost-benefit ratio is further boosted by the likelihood that this model will retain its value over time. 12
Rolex> Overall value (15): The most affordable choice in a men’s-size Rolex; the cost- benefit ratio is very good. 13
Omega> Overall value (15): The high price is justified by the excellent quality of the craftsmanship and by the high precision of the movement. 13
Alpina> Overall value (15): Switzerland’s most economical manufacture chronograph offers a lot for the money. 14
Tutima> Overall value (15): The extensive modifications to the movement are reflected in the price, but the price-performance ratio is still appropriate. 12
Scrie răspuns