Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Ce parere aveti despre ceasul acesta ? Personal la prima vedere ( din poze ) am impresia ca, cadranul pare adaptat care nu are nici o legatura cu ceasul dar asi fi interesat si de parerea altor colegi , foarte utila mi-ar fi si o parere despre mecanism . Multumesc anticipat
Ce litere sint alea de pe platoul balansului ?
Acolo (ala ) e un marcaj care identifica producatorul mecanismului livrat in USA .
Dar nu le disting din poza . Se poate o fotografie mai clara din zona aia ?
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Salut, am spart sticla ceasului urmator https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-fos ... 1_bej.html . Ceasornicarul mi-a spus ca sticla de pe ceasul meu, este colorata, tinted sa o numesc asa, iar el imi va pune una normala si s-ar putea sa nu mai aiba acel auriu cadranul ceasului. La BB nu stau 120 de zile dupa serviciile lor. Ce e de facut? E adevarat? Sticla da culoarea cadranului acela? Nu am gasit NICAIERI pe internet acel tip de cristal mineral. Multumesc frumos.
Pui o folie 25% fumurie , cum au masinile
Sau aia cu telefoane. Exista folie de sticla .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
Luca scrie:Ce diferenta este intre un ETA 2824-2 si un ETA 2824-2 COSC ???
COSC = Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres.
Ceasul respectiv cu certificare COSC a fost controlat dupa niste metode consemnate aici..
Costul certificarii banuiesc ca depaseste costul unui mechanism ETA 2824-2 ebauche.
Stiu standardu cosc de -4/+6 secunde.
Vroiam sa intreb daca exista si alte modificari la un ceas cu COSC fata de unu normal.
ex. finisarea mai mare a axelor, dintilor, a arcului motor si spiralul mai calitativ, etc..
Va salut , vanzatorul spune despre ceasul din poza ca ar fi un mecanism Rolex caruia ii lipseste rotorul. Ce parere aveti ? Daca este un Rolex ce calibru ar fi ? Va multumesc anticipat
-Abigail Van Buren