Da,asa este.Zar scrie:D.p.m.d.v. nu e rentabil, lasa-l sa mearga chiar daca nu il porti, altfel trebuie setate mereu ora si data, iar calendarul (big-date) la acel Ronda e mai sensibil, poate confirma si Claudiu.
Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Unde se poate gasi carcasa pentru skx007 , am rupt o parte din filetul care tine coronita
-
watchhunter
Mi s-a spus ca sunt unele ceasuri care au nevoie de presa pentru a le fixa geamurile, un geam nefixat bine poate face sa se miste cadranul/mecanismul in interior ?
-
Alexvintage
Ati incercat sa va imaginati cam care e rolul unui geam la un ceas? Succeswatchhunter scrie:, un geam nefixat bine poate face sa se miste cadranul/mecanismul in interior ?
Sunt diverse modele de ceasuri,cu plexic sau cu cristal ,la care acestea au si rol de fixare a mecanismului.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
-
Dragoşelu'
Unde se poate reconditiona cu Luminova in GL, BR, B, IS, la un Amphibia ?
- zvonacfirst
Am un Casio Edifice Tough Solar EQB-500D Bluetooth si as vrea sa stiu daca acest ceas necesita revizie si la ce interval de timp.
In fotografie se observa ca secundarul nu se aliniaza perfect cu markerii cadranului, este usor deviat spre +. Se poate corecta aceasta problema la revizie?

Multumesc.
In fotografie se observa ca secundarul nu se aliniaza perfect cu markerii cadranului, este usor deviat spre +. Se poate corecta aceasta problema la revizie?

Multumesc.
- gherghin nicolae
- Moderator
Nu.zvonacfirst scrie:Am un Casio Edifice Tough Solar EQB-500D Bluetooth si as vrea sa stiu daca acest ceas necesita revizie si la ce interval de timp.
Multumesc.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
- zvonacfirst
Multumesc D-le Gherghin.
Sa inteleg ca acest "Nu" se refera la necesitatea reviziei sau la corectarea pozitiei secundarului? Sau la amandoua?
Desi am trecut de muuult timp de varsta intrebarilor agasante, ma mananca limba si risc un "Da' de ce?".
Sa inteleg ca acest "Nu" se refera la necesitatea reviziei sau la corectarea pozitiei secundarului? Sau la amandoua?
Desi am trecut de muuult timp de varsta intrebarilor agasante, ma mananca limba si risc un "Da' de ce?".
- gherghin nicolae
- Moderator
Mecanismul este construit in asa fel incit indicatorul secundelor nu ,,calca la fix" pe markerii secundelor.
Lagarele sint din plastic , rotitele (unele din ele ) tot plastic .
Astfel de intrebari au tot fost puse pe forum si cam asta este realitatea.
Si nu numai la Casio, ci si la firme mai scumpe.
Lagarele sint din plastic , rotitele (unele din ele ) tot plastic .
Astfel de intrebari au tot fost puse pe forum si cam asta este realitatea.
Si nu numai la Casio, ci si la firme mai scumpe.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
- gherghin nicolae
- Moderator
Vis-a-vis de revizie , sigur, orice mecanism necesita revizie . Intervalul posibil sa-l aflati cu un mail adresat celor de la Casio .
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
- zvonacfirst
Multumesc mult.
Intrebarea despre secundar era doar o curiozitate de-a mea, nu ma deranjeaza acea usoara deviatie.
Acest ceas este ceasul meu de calatorie deoarece pot schimba foarte usor fusul orar cand ajung la destinatie.
Initial am zis ca nu il port datorita dimensiunii carcasei, dar dupa ce l-am pus la mana am ramas surprins de cat de comod este.
Am cautat pe forum inainte sa intreb si am gasit o singura intrebare despre o aceeasi problema a secundarului la un alt model de Edifice. In pozele si filmuletele gasite pe net nu am nu am observat ca aceasta deviatie ar fi un "defect" uzual. Nu mi se pare normal ca un producator cum este Casio, adica cu un bun renume intr-o anumita gama de ceasuri, sa conceapa din proiectare o pozitie incorecta a secundarului.
Intrebarea despre secundar era doar o curiozitate de-a mea, nu ma deranjeaza acea usoara deviatie.
Acest ceas este ceasul meu de calatorie deoarece pot schimba foarte usor fusul orar cand ajung la destinatie.
Initial am zis ca nu il port datorita dimensiunii carcasei, dar dupa ce l-am pus la mana am ramas surprins de cat de comod este.
Am cautat pe forum inainte sa intreb si am gasit o singura intrebare despre o aceeasi problema a secundarului la un alt model de Edifice. In pozele si filmuletele gasite pe net nu am nu am observat ca aceasta deviatie ar fi un "defect" uzual. Nu mi se pare normal ca un producator cum este Casio, adica cu un bun renume intr-o anumita gama de ceasuri, sa conceapa din proiectare o pozitie incorecta a secundarului.
- gherghin nicolae
- Moderator
Ceaurile quartz la care secundarul ,,calca " fix pe indicii respectivi cred ca se pot numara pe degetele ambelor miini .
Sigur cele al caror secundar merge lin...gen Bulova Precisionist , dar exista un topic dedicat lor.
Nu cred sa fie un impediment pentru acest Casio , mai ales ca are functii de top vis-a-vis de incarcarea solara, bluetooth ...ce mai , se apropie de telefoanele moderne, nu ?
La ce-i este necesar modulul bluetooth ? Era digitala promite cu mult mai mult .
Sint ceasuri cu Android , comunica cu telefonul, fac poze , chestia cu aratatul orei este ceva banal...
Oricum aveti un Casio mult mai inteligent raportat la alte ceasuri quartz .
Sigur cele al caror secundar merge lin...gen Bulova Precisionist , dar exista un topic dedicat lor.
Nu cred sa fie un impediment pentru acest Casio , mai ales ca are functii de top vis-a-vis de incarcarea solara, bluetooth ...ce mai , se apropie de telefoanele moderne, nu ?
La ce-i este necesar modulul bluetooth ? Era digitala promite cu mult mai mult .
Sint ceasuri cu Android , comunica cu telefonul, fac poze , chestia cu aratatul orei este ceva banal...
Oricum aveti un Casio mult mai inteligent raportat la alte ceasuri quartz .
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Buna ziua, am avut de a face cu mai multe ceasuri Seiko (Premier kinetic perpetual si Velatura). Pot sa spun cu mana pe inima ca la toate secundarul batea fix pe secunda. Cei de la Seiko ar fi mai atenti cu astfel de detalii?
@zvonacfirst: verifica manualul ceasului. Detin 2 modele Casio si in manual este descrisa procedura de aliniere a indicatorilor (orar, minutar si secundar) pe markerii cadranului.
In manualul ceasului prezentat de tine, la pagina 6, gasesti pasii necesari pentru alinierea indicatorilor.
Manualul il gasesti si pe site-ul Casio: http://support.casio.com/en/manual/manu ... ODULE=5419
Succes
In manualul ceasului prezentat de tine, la pagina 6, gasesti pasii necesari pentru alinierea indicatorilor.
Manualul il gasesti si pe site-ul Casio: http://support.casio.com/en/manual/manu ... ODULE=5419
Succes