Ultima achizitie
Re: Ultima achizitie
Privind lucrurile obiectiv, mecanismul Seiko este mult peste ETA 7753 in opinia mea, insa in acelasi timp mi se pare o prostie sa cumperi mecanisme in loc de un ceas, deci degeaba e mecanismul intr-un mare fel daca nu iti face placere sa porti ceasul in care este montat.
La urma urmei, inainte de a cumpara un ceas poti consulta specificatiile tehnice pe care producatorul le ofera pentru acel ceas (nu mecanism), iar atata vreme cat iti place ceasul si te multumesc specificatiile si sunt indeplinite si in viata reala, cine mai paote afirma cu certitudine care ceas este "mai bun?"
La urma urmei, inainte de a cumpara un ceas poti consulta specificatiile tehnice pe care producatorul le ofera pentru acel ceas (nu mecanism), iar atata vreme cat iti place ceasul si te multumesc specificatiile si sunt indeplinite si in viata reala, cine mai paote afirma cu certitudine care ceas este "mai bun?"
-
valentin1234
M-as bucura sa fie adevarat ce spui tu Clipper, dar am mari indoieli cum ca ai avea dreptate?!?Privind lucrurile obiectiv, mecanismul Seiko este mult peste ETA 7753 in opinia mea
Poate ne spui si de ce crezi asta?
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Cum am si formulat, este opinia mea deci bineinteles ca e adevarat
cu sensul ca eu apreciez niste caracteristici, iar prezenta acestor caracteristici la Seiko ma face sa prefer Seiko. Modulul de la Seiko are vertical clutch si column wheel (imi cer scuze, nu stiu ce termen avem in romana pentru aceste notiuni sau daca putem folosi pentru clutch cuvantul ambreiaj), adica doua realizari tehnice care au impact si in utilizarea zilnica (zilnica daca folosesti zilnic partea de cronograf mai degraba) si sunt privite si ca solutii mai cu pretentii in domeniul orologerie.
Daca tu nu esti atras de aceste specificatii prezente la un cronograf probabil ca nu ai cum sa fii de acord cu mine, e de inteles. Un mecanism foarte interesant ETA care are aceste caracteristici este A08.L01 (o varianta modificata de 7753) care se gaseste in ceasurile Longines, un mecanism pe care il pozitionez peste cel din Seiko deoarece este un cronograf integrat. La o revizie consistenta e posibil ca la Seiko sa fie mai ieftin de schimbat modulul complet vs cat ar costa la un integrat mai ales montat intr-un Longines, insa nu stiu exact, nu ma pot pronunta. Am fost aproape de a cumpara un Longines cu A08.L01 insa dupa mai multe probe am renuntat deoarece modelul care imi place mie cel mai mult pur si simplu e intr-o carcasa care mi se pare ca are ansele prea lungi pentru incheietura mea.
Daca tu nu esti atras de aceste specificatii prezente la un cronograf probabil ca nu ai cum sa fii de acord cu mine, e de inteles. Un mecanism foarte interesant ETA care are aceste caracteristici este A08.L01 (o varianta modificata de 7753) care se gaseste in ceasurile Longines, un mecanism pe care il pozitionez peste cel din Seiko deoarece este un cronograf integrat. La o revizie consistenta e posibil ca la Seiko sa fie mai ieftin de schimbat modulul complet vs cat ar costa la un integrat mai ales montat intr-un Longines, insa nu stiu exact, nu ma pot pronunta. Am fost aproape de a cumpara un Longines cu A08.L01 insa dupa mai multe probe am renuntat deoarece modelul care imi place mie cel mai mult pur si simplu e intr-o carcasa care mi se pare ca are ansele prea lungi pentru incheietura mea.
-
valentin1234
Sigur, cu column wheel e mai bine decat fara, am avut mecanismul Longines si e spectaculos, desi trebuie spus ca in folosirea zilnica singurul avantaj vizibil e ca reseteaza rapid/superb.....la revizie nu am ajuns cu el...deci nu stiu....oricum te astepti sa fie mai scumpa orice interventie la elvetiene....
La Seiko m-ar ingrijora mai degraba calitatea materialelor folosite - pe termen lung - si nu in ultimul rand, sincer, nu inteleg nici pretul...care mi se pare mare mare....nejustificat de mare.....
Sa-l stapanesti sanatos si sa te bucuri de el
La Seiko m-ar ingrijora mai degraba calitatea materialelor folosite - pe termen lung - si nu in ultimul rand, sincer, nu inteleg nici pretul...care mi se pare mare mare....nejustificat de mare.....
Sa-l stapanesti sanatos si sa te bucuri de el
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
(C. Brancusi)
(C. Brancusi)
Lume multa...oameni putini.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
Un VC 6394, cred ca e preferatul meu de pana acum.

Un ceas deosebit, sa-l porti sanatos!
-
impala2328
-
ferariuc2011
Longines Hydroconquest, my “little precious”