catalin.v scrie:
cataradoi scrie:
Perfect de acord.
Daca vad pe cineva cu un micro-brand pe mana, imi dau seama ca este un pasionat de orologerie.
Daca vad pe cineva cu Patek de 34 de mm sau cu Rolex din 2000, imediat imi fuge gandul ca persoana respectiva este de fapt un snob si usor sarantoc.
Snob pentru ca poarta Patek sau Rolex? nu neaparat, dar in nici-un caz sarantoc...Daca toti saracii ar purta P si R...bine ar fi
Daca esti avut si iti permiti ce este mai nou si mai tare, perfect! Iti iei Daytona ceramic si am incheiat discutia.
De ce? poate cine isi permite ce este mai nou nu ii si place. La asta se rezuma gustul/dorinta de a purta un ceas...?
Un Submariner la 4.000 de euro cu bratara aia zdranganitoare de Seiko 5 imi spune clar ca ai vrut si tu Rolex, dar nu te incadrezi la big boys, ci la pitici.
Cand Emil a scris ca bratara de la Rolex o considera sub cea de la Seiko, imediat s-a gasit cineva sa ii critice opinia... si apoi, daca posesorul cu Sub nu a vrut neaparat Rolex din snobism, ci pur si simplu i-a placut...chiar si cu acea bratara? Si-apoi din nou: un posesor de Rolex Submariner chiar joaca la...pitici
?
it.
@cataradoi
E vb doar de perceptia ta. Ce zici tu nu are legatura cu realitatea decat daca ajungi sa cunosti persoanele alea si cunosti exact de ce au facut alegerea respectiva.
Si sa iti explic de ce:
-daca iti place si vrei Patek vintage.....cauta si matale si vezi la ce dimensiuni au fost facute.
Lucurile stau exact pe de cum le percepi matale. Unul cu Patek de 34 mm e un mare wis care nu pune pret pe apometrele moderne si stralucitoare. In plus, un Patek vintage e intruchiparea simplitatii, deci cu siguranta nu vrea sa iasa in evidenta.
-un Sub de 5 digit eu il prefer in detrimentul unuia nou. Imi plac ambele, cel nou e superior, dar pe mana imi vine mai bine modelul fara bezel ceramic. Acum, caut sa imi iau un GMT modelul vechi, din aceleasi motive.
Asa ca mai usor cu pianul pe scari.....fiecare avem preferinte si opinii, insa opiniile nu sunt neaparat in cunostinta de cauza!
Keep calm and drink coffee!