Ceas Rado r5.5
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Ceas Rado r5.5
Va salut,
Ma gandesc sa cumpar acest ceas https://www.chrono24.com/rado/diastar-r ... 277323.htm
Imi place foarte mult modelul, il urmaresc de vreo 5 ani. Pretul negociat e cam 1000 de euro, probabil enorm pentru un quartz dar repet, imi place foarte mult modelul si e pe cale de disparitie. La ce ma pot astepta de la calibrul respectiv? E un quartz ordinar ? Cam cat tine bateria?
Multumesc!
Ma gandesc sa cumpar acest ceas https://www.chrono24.com/rado/diastar-r ... 277323.htm
Imi place foarte mult modelul, il urmaresc de vreo 5 ani. Pretul negociat e cam 1000 de euro, probabil enorm pentru un quartz dar repet, imi place foarte mult modelul si e pe cale de disparitie. La ce ma pot astepta de la calibrul respectiv? E un quartz ordinar ? Cam cat tine bateria?
Multumesc!
-
marian_sro
Re: Ceas Rado r5.5
Dacă ție îți place asa mult ce contează ce mai credem noi?
Dacă tot ai întrebat....eu n-aș da atâția bani pe ceasul asta.da, arata super dar totuși.
Bateria tine cam 2 ani depinde de calitate și vechime.irelevant ca nu costa o avere.
Dacă tot ai întrebat....eu n-aș da atâția bani pe ceasul asta.da, arata super dar totuși.
Bateria tine cam 2 ani depinde de calitate și vechime.irelevant ca nu costa o avere.
-
valentin1234
Pretul intr-adevar e mare mare pentru un quartz si este datorat in primul rand ceramicii - care e usoara si se zgarie greu spre deloc.Sepukku scrie:Va salut,
Multumesc!
Un mare dezavantaj este ca din cauza greutatii scazute, ceasul are tendinta de a se roti pe mana daca bratara este reglata mai larg.....
Altul e ca la revanzare, daca te plictisesti de el....vei pierde foarte foarte mult....peste 50%.
Mecanismul este unul foarte bun, cu multe rubine, cel mai probabil acesta, rebotezat 538:
https://www.eta.ch/en/our-products/quar ... -251474-xb
Producatorul da o viata a bateriei de circa 5 ani....
Overall, nu-i un ceas rau si daca tie-ti place, nu o sa se sfarseasca lumea daca-l cumperi....si-ti faci o bucurie!
Spor la cumparaturi!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Cred ca ar trebui sa reformulez intrebarea cu bateria. Cam ce durata de viata are un astfel de mecanism? Este un quartz ca majoritatea quartzurilor ieftine care poate fi aruncat dupa 4-5-6-7 ani?
Modelul asta e scos in 2009, din cautarile mele din ultimii ani reiese ca sunt vreo 10-15 variante din care doar vreo 3 sunt mate (asta fiind una dintre ele), restul fiind lucrioase. Sunt din ce in ce mai putine la vanzare, si noi si SH, cred ca treptat vor disparea. Pot spune ca este poate ceasul care mi-a placut cel mai mult ca design din toate cate am vazut pana acum. Imi dau seama ca pretul vine in principal din cauza ceramicii , vad ca putinele variante automatice sunt la acelasi pret ca si cele quartz.
Ma interesa calibrul despre care nu am gasit absolut nimic. Sper ca nu am gresit sectiunea in care am postat.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Modelul asta e scos in 2009, din cautarile mele din ultimii ani reiese ca sunt vreo 10-15 variante din care doar vreo 3 sunt mate (asta fiind una dintre ele), restul fiind lucrioase. Sunt din ce in ce mai putine la vanzare, si noi si SH, cred ca treptat vor disparea. Pot spune ca este poate ceasul care mi-a placut cel mai mult ca design din toate cate am vazut pana acum. Imi dau seama ca pretul vine in principal din cauza ceramicii , vad ca putinele variante automatice sunt la acelasi pret ca si cele quartz.
Ma interesa calibrul despre care nu am gasit absolut nimic. Sper ca nu am gresit sectiunea in care am postat.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
-
valentin1234
Mecanismul este cel din link-ul meu, REBOTEZAT, asa cum am mai scris, 538 ca sa para mai exclusivist.
E UN MECANISM FOARTE BUN (si nu un quartz ieftin), CARE SE POATE REPARA SI CARE, INTRETINUT CORECT
POATE FUNCTIONA 20 DE ANI FARA PROBLEME....
E UN MECANISM FOARTE BUN (si nu un quartz ieftin), CARE SE POATE REPARA SI CARE, INTRETINUT CORECT
POATE FUNCTIONA 20 DE ANI FARA PROBLEME....
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
(C. Brancusi)
(C. Brancusi)
Revin pe acest subiect cu o intrebare. Un ceasornicar, printre putinii pe care i-am gasit lucrand in perioada asta, a reusit sa scoata una din zale dar mi-a spus ca bratara nu se mai poate scurta, cel putin nu prin procedura clasica. E putin larg, imi pica pe incheietura, ar mai trebui scoasa o za. Chiar nu se mai poate scurta putin? Cine ar putea sa-mi scoata o za in Bucuresti?

- calin gabi
Nu , pentru ca zalele ramase nu mai au pini demontabili, mai e o solutie sa vezi ce pini sunt folositi la ultima zala de la inchidere, poate sunt telescopici dar nu cred.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Intr-adevar, cam asta reiese dar mi se pare extrem de ciudat. Inseamna ca bratara are doar 2 marimi care difera foarte putin intre ele, bucata scoasa e cam jumate din celelalte care sunt simetrice de ambele parti ale deployantului. Mai am ceasuri cu curea metalica, n-a fost nici o problema. Sau e mana mea atat de defecta?calin gabi scrie:Nu , pentru ca zalele ramase nu mai au pini demontabili, mai e o solutie sa vezi ce pini sunt folositi la ultima zala de la inchidere, poate sunt telescopici dar nu cred.
Later edit: din discutia cu vanzatorul bratara poate curpinde incheieturi de 18,5 sau 19,5 cm.
Daca ceasul este Rado original,se pot scoate cate zale vrei.rado are un stil aparte.Se scoate primul pin si prima zala,iar celelaltealuneca.....e mai complicat de explicat.
uite aici
http://www.k336.org/2011/03/adjusting-b ... watch.html
uite aici

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Va multumesc foarte mult, am sa incerc la Cellini dupa data de 15 in acest caz.Claudiu scrie:Daca ceasul este Rado original,se pot scoate cate zale vrei.rado are un stil aparte.Se scoate primul pin si prima zala,iar celelaltealuneca.....e mai complicat de explicat.
uite aici
Un scurt update,
Achizitia a fost facuta, sunt foarte multumit. Am scurtat si bratara, a fost foarte usor, intocmai cum spunea domnul Claudiu.
Vreau sa va multumesc foarte mult, si sa va felicit pentru comunitatea pe care o aveti aici, pe acest forum.
Achizitia a fost facuta, sunt foarte multumit. Am scurtat si bratara, a fost foarte usor, intocmai cum spunea domnul Claudiu.
Vreau sa va multumesc foarte mult, si sa va felicit pentru comunitatea pe care o aveti aici, pe acest forum.
Multumim. 

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people