Ultima achizitie

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
DGTime

Re: Ultima achizitie

Mesaj de DGTime »

catalin.v scrie:Felicitari Clipper, frumos ceas! chiar azi noapte urmaream pe alt forum prezentarea exact a unui Stowa pilot cu carcasa din bronz. Si asa am ajuns la articolul asta cu The black forest.
Mi-as dori un astfel de pilot, desi in ultima vreme mi-am pierdut vederea dupa un Stowa Antea cu eta 7001. dar ce pret... :(
Te rog revino cu impresii, ce abatere are, cum il simti la mana etc. Stim ca pozele tale sunt fara cusur, deci alaturi de cuvinte poate vei mai pune o fotografie. Stowa pilot nu prea stiu sa fie pe forum.
Edit: ma mira ca are acelasi numar pe carcasa ca si cel echipat cu eta 2802/sellita din bronz.
Numărul de carcasă FL23883 nu e un număr specific ceasului ci mai mult o indicație vintage a caracteristicilor:
FL - Fliegnummer
23 - Echipament de navigatie
883 - indică faptul că a fost testat și certificat de către o asociație Germană a echipamentelor pentru utilizare aeriana
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

@DGTime - multumesc pentru informatie/lamurire. Sa inteleg ca acest numar era specific, de actualitate - la vremea ceasului original, nu a celui produs acum?
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
bonheur

Mesaj de bonheur »

Superb Stowa! De ce fac pe comanda? Nu vor sa aiba probleme de overstock sau poti sa customizezi ceva la ceas?
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Luat ieri, de la Targu' de Floci, cu MSR, desigur. Pentru colegii interesati de locatie:
https://ro.wikipedia.org/wiki/T%C3%A2rgu_de_Floci

Vanzatorul jmecher tare zicea ca-i Rolex fiindca are lupa la data... :P
si voia pe el 15 mici si 10 beri (!). Pana la urma i-am dat 15 beri si gata....maine il pun pe ceasuridemana :idea:
Imagine
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Clipper

Mesaj de Clipper »

catalin.v scrie: Te rog revino cu impresii, ce abatere are, cum il simti la mana etc. Stim ca pozele tale sunt fara cusur, deci alaturi de cuvinte poate vei mai pune o fotografie. Stowa pilot nu prea stiu sa fie pe forum.
Ceasul se poarta foarte bine pe incheietura mea, care cred ca nu e nici sutire dar nici groasa, ceasul e lung cam de 50mm, depinde acum de fiecare cum il simte, are ansele poate usor mai lungi ca alte ceasuri, iar grosimea este adecvata pentru un ceas sport.
Purtat pe mana in aproape doua zile la ochi pare sa fie cam cu 2.5s avans in tot acest timp, deci as inclina sa cred ca a fost reglat temeinic.
bonheur scrie:Superb Stowa! De ce fac pe comanda? Nu vor sa aiba probleme de overstock sau poti sa customizezi ceva la ceas?
Probabil ambele variante, pe acesta poti sa il iei si fara secundar, cred ca poti alege si ce sa fie gravat pe lateral.

Sunt extrem de multumit si de deployantul achizitionat cu 40eur, are o ergonomie excelenta si un mod foarte bun de a se fixa de partea mai lunga a curelei, pe o parte in loc de cui vine un cilindru subtire ce trece prin gaura curelei iar de pe interior atasezi un surub care se insurubeaza in acel cilindru, securizand astfel mult mai bine tot ansamblul comparativ cu cele comune care se prind prin frecare.
DGTime

Mesaj de DGTime »

catalin.v scrie:@DGTime - multumesc pentru informatie/lamurire. Sa inteleg ca acest numar era specific, de actualitate - la vremea ceasului original, nu a celui produs acum?
Exact.
Practic era un standard definit pentru Beobachtungsuhr: Ceasuri de navigație.

"All of the aviation watches used by German Luftwaffe crews were required to be marked with that designation. The FL stands for fliegnummer which translates to Flying number. 23 designated the watch as a device for flight monitoring and the 883 was assigned by the GermanTesting Office for Aeronautics"
spawni

Mesaj de spawni »

Ultimele 3 achizitii, nu am apucat sa le postez.

Zenith la patrat si un model trench din anii 1920 :)

Imagine

Imagine

Imagine
Razvee

Mesaj de Razvee »

Primul meu Unitas:

Imagine
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Felicitari din toata inima, Razvee! Asadar, un fel de ''unde dai si unde crapa'' - am recomandat ceasul asta recent la 2 persoane, daca nu ma inseala memoria si l-ai cumparat tu...
Impresii te rog, poze si cu spatele sa ii vedem mai bine mecanismul.
Sa fiu in topic ''Unitas'': am cumparat recent un ceas de buzunar cu unitas 6497 insa cu 15 rubine, l-am bibilit eu la reglaj si acum merge cu vreo 2-3 secunde in plus la 24 ore. Indiferent ca sta atarnat (pozitia fireasca a unui ceas de buzunar) sau cu fata in sus. E o placere sa ii auzi ticaitul limpede
Imagine
Varful minutarului apare cu nuanta albastra a tratamentului termic, altfel culoarea acelor este neagra.
Razvee

Mesaj de Razvee »

Mulțumesc, Cătălin, frumos și ceasul tău, felicitări. Voi reveni cu impresii și poze mai multe despre Tissot după câteva zile de purtare. Îmi doream de mult și un Unitas, acum a fost să fie.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Felicitari si de la mine, Razvee. O reeditare foarte reusita iar varianta asta de curea complimenteaza
de minune cadranul. Pacat ca l-au facut de 42......
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

42mm pt U649/x este "in carti", stiu ca sunt altele RAR de tot in 40mm, daca memoria nu ma-nseala am vazut unul in 39. INSA totodata am citit ingrijorari pt rezistenta carcasei ca fiind prea subtire. Personal consider chiar si un 42mm limitat. Steinhart s-a dus in 47mm, Zeno la fel face clatite, Stowa ramane inspirat tot in 42 parca cu frica sa mai reduca, desi la alte modele au exersat si sub 35mm. Un ceas reusit, tare ma bucur pt tine. Aaaa....daca avea capacul pe.... :lol: - era PERFECT, tare ma aseman cu faza " secundar rosu" :oops: . Desi faptele "vorbeste" pt ca am ceasuri pe carcasa carora sunt urmele parghiei de la tarnacop. Inclusiv maiestria celui care le-a desfacut. Despre bucuria surubului caruia i s-a rupt capul are rost sa mai detaliem?
Razvee

Mesaj de Razvee »

Mulțumesc, Valentin.

Într-adevăr, cureaua e chiar foarte faină, poate una dintre cele mai reușite pe care le-am avut „din fabrică”. Când voi scrie un mic review, tare greu îmi va fi să definesc culoarea ei.

Cât privește diametrul de 42, pentru mine și încheietura mea aș zice că-i optim - mai mult ar fi fost prea mult, mai puțin oricum nu îngăduia Unitasul.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

L-am avut....sa tot fie vreo 5 ani, cu cadran negru si bratara....l-am dat si mi-a parut rau..... :P
Asa ca daca l-am gasit pe alb - muuult mai frumos, recunosc - si la banii corecti, nu, nu la BB, nu m-am putut abtine...
pentru ca, la pretul de lista....era si este - cred eu - in Top Ten sub 500 de euro 8)
Mai spun si ca....cutia originala OS ii cam face de rusine pe cumetrii de la Swatch Group......iar mecanismul,
asa parlit si japonez cum e el....zboara cam la +2 secunde pe zi (zici ca l-a reglat Catalin :oops: )

Imagine
(C. Brancusi)
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

valentin1234 scrie:...zboara cam la +2 secunde pe zi (zici ca l-a reglat Catalin :oops: )
War :oops: :?:
Felicitari pentru Orientul asta, arata clasic si cred ca va fi un ceas de incredere. Imi place. Ceasul.
Scrie răspuns