Asta e...dupa posibilitati (buget).Si eu vreau un Rolex, VC, JLC, AP etc. dar nu imi permit financiar.Exista si oameni cu bani care tot un ceas ieftin poarta pt. ca nu ii intereseaza altul mai bun (scump), atentia lor e sa investeasca in alte lucruri.gligo scrie:eu ma uit la toti prietenii la ceasuri si mai mereu constat ceasuri ieftine ,electronice
noi stim de ele, altii nu stiu, pe altii nu ii intereseaza
AR1070-56E
Re: noi stim de ele, altii nu stiu, pe altii nu ii intereseaza
Am intalnit acest ceas Atlantic 41 jewels pe un site de vanzari din Ungaria. In schimb nu am gasit referinte pentru acest model sau acel calibru cu care ceasul este dotat. Mi se pare interesant. Poate sa-mi dea mai multe informatii cineva?
Multumesc

Multumesc

Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
O fotografie a mecanismului:

Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
seamana cu eta. totusi unde-s rubinele? de la 25 la 41 e cale destul de lunga. nu zic ca n-ar fi original, dar tare as vrea sa-i numaram rubinele 
Compania respectiva nu cred ca isi permite sa afiseze 41 jewels si sub "capota" sa fie 25. O fi avand probabil vreo 16 rubine folosite pe la rotor.
Ultima oară modificat 19 Dec 2008, 21:33 de către razvyy, modificat 1 dată în total.
nu mai stiu unde dar tin minte clar ca am citit pe un forum strain cum ca au fost firme elvetiene sau americane care pe cadran prezentau un numar de rubine si in mecanism erau mai putine.
poate stie cineva despre ce vorbesc.
poate stie cineva despre ce vorbesc.
Sau altii care au pus rubine non-functionale, ce nu au legatura cu functionarea ceasului.
Din start apreciez mec Unitas 6300N si le consider peste medie
. Este un mecanism frumos, clar, usor de reparat si compus din piese foarte bune -care rezista in timp. Bunicu a avut un Super de Luxe alb (eu am unul negru ).
Bunicul nu mai e dar ceasul merge fara sa fi stat macar o zi din peste 30 ani de sapa, prasit, pescuit si altele. Ceas muncit rau de tot dar care mergea cum putine merg. Sunt poate multe ceasuri mai bune dar acestea merita respect exceptand fireste carcasa. Daca aceasta ar fi fost din inox, nu se mai comenta. o sa pun poze cu ale mele aici. Cadranele si limbile astea Fake care nu respecta calitatea, proportiile si forma originalelor nu-mi plac deloc si le recomand ca ultima solutie. Carcasele noi sunt totusi bune si dau un aspect excelent acestor mecanisme. Stiie cineva daca mai exista firma Unitas ? Eu cred ca ceasornicarii indragesc acest mecanism cand e vorba sa-l repare sau mai bine spus sa-l reviseze !
Bunicul nu mai e dar ceasul merge fara sa fi stat macar o zi din peste 30 ani de sapa, prasit, pescuit si altele. Ceas muncit rau de tot dar care mergea cum putine merg. Sunt poate multe ceasuri mai bune dar acestea merita respect exceptand fireste carcasa. Daca aceasta ar fi fost din inox, nu se mai comenta. o sa pun poze cu ale mele aici. Cadranele si limbile astea Fake care nu respecta calitatea, proportiile si forma originalelor nu-mi plac deloc si le recomand ca ultima solutie. Carcasele noi sunt totusi bune si dau un aspect excelent acestor mecanisme. Stiie cineva daca mai exista firma Unitas ? Eu cred ca ceasornicarii indragesc acest mecanism cand e vorba sa-l repare sau mai bine spus sa-l reviseze !
Sau bongiorno....
Aici am gasit fotografia "oficiala" a ceasului:

Si o descriere a inovatiilor brevetate de Atlantic:
Throughout all the years, Eduard Kummer with his “EKB” factory was one of the most popular watch pioneers and surprised the watch-world constantly with remarkable innovations, that have kept their importance even until today.
“EKB” was among the first manufacturers to present a water-resistant wrist-watch in the 20ies. That's the reason why the name of EKB has been changed into "Atlantic".
They launched one of the first wrist-watches with an automatic winding movement in the 30ies. The unique invention in the 60ies, the speed-switch system which changes the date in automatic movements is today still the same as Eduard Kummer had fabricated.

Si o descriere a inovatiilor brevetate de Atlantic:
Throughout all the years, Eduard Kummer with his “EKB” factory was one of the most popular watch pioneers and surprised the watch-world constantly with remarkable innovations, that have kept their importance even until today.
“EKB” was among the first manufacturers to present a water-resistant wrist-watch in the 20ies. That's the reason why the name of EKB has been changed into "Atlantic".
They launched one of the first wrist-watches with an automatic winding movement in the 30ies. The unique invention in the 60ies, the speed-switch system which changes the date in automatic movements is today still the same as Eduard Kummer had fabricated.