Ultima achizitie

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
danny

Re: Ultima achizitie

Mesaj de danny »

Cu riscul de a fi offtopic, pun o poza cu ultima achizitie

Imagine

Acum, un pic de context. Eu lucrez ca operator CNC- Laser....Fabrica noastra tocmai a achizitionat niste utilaje noi, iar unul din cele vechi (pe care am lucrat vreo 3 ani) nu a fost dorit de nimeni si a ajuns la fier vechi....Toti stiind ca sunt amator de ceasuri, au zis ca mi se cuvine contorul de ore :) Utilajul era produs in 1999 si daca o sa socotiti, sa zicem la o medie de 250 zile pe an, 16 ore pe zi (2 ture de 8 ore)....ies cam 19 ani de functionare....In concluzie, ca sa parafrazez o celebra reclama: Doxa: 300 de euro, Omega: 5000 de euro, un suvenir de la serviciu: priceless :lol:
nicola56

Mesaj de nicola56 »

Azi din tîrg.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

Zenitul si Raketa sint OK, dar Komandirsie cred ca e facatura... din pacate
Ceasoholic
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

mihaieros scrie:Zenitul si Raketa sint OK, dar Komandirsie cred ca e facatura... din pacate
Mie si carcasa de la Zenith mi se pare de imprumut.....interesant ce scrie pe interiorul
capacului spate.......mai ales ca aceste colectii au fost predilect in carcase de aur...... :?

MA intreb cum arata si....mecanismul.....avand in vedere starea cadranului...... :idea:
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
nicola56

Mesaj de nicola56 »

Am deschis Komandirskie și este China iat pe capac exterior la Zenith scrie 647A907
Imagine
Imagine
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Deci, numai carcasa si cheita sunt din alt film.....rusesc.....
Iar capacul......probabil de la alt Zenith :cry:
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

valentin1234 scrie:Deci, numai carcasa si cheita sunt din alt film.....rusesc.....
Iar capacul......probabil de la alt Zenith :cry:
Seamănă cu cele rusești dar este original.
Am avut si eu unul intr-o stare mai buna, dar tot asa , carcasa si capacul.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
bongiorno

Mesaj de bongiorno »

Abia acum inteleg de unde a ciordit ,,Raketa" acest model de carcasa pe care l-a folosit multi ani.
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Carcasa de la acest Raketa e copiata dupa cea de la Omega Seamaster Cosmic:

Imagine
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

bongiorno scrie:Abia acum inteleg de unde a ciordit ,,Raketa" acest model de carcasa pe care l-a folosit multi ani.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

De unde? De la Zenith in general?.....sau de la Zenithul lui Nic in special? Lamuriti-ne va rog, maestre :idea:
(C. Brancusi)
bongiorno

Mesaj de bongiorno »

Dupa Zenit-ul lui Nic. Au mai folosit genul de carcasa si Doxa la modele cu armare manuala. La Raketa este vorba de carcasele clasice cu anse drepte ale mecanismelor de Raketa cu 16 rubine si mai apoi cu 19 rubine( cal 2609HA )
Au avut si in forma specificata de Emil. Forma des intalnita.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

bongiorno scrie:Dupa Zenit-ul lui Nic. Au mai folosit genul de carcasa si Doxa la modele cu armare manuala. La Raketa este vorba de carcasele clasice cu anse drepte ale mecanismelor de Raketa cu 16 rubine si mai apoi cu 19 rubine( cal 2609HA )
Mda.....nu am inteles nimic din raspunsul asta....scuze...... :cry:

De notat totusi - asa de palmares...pentru ca ceasul e asa cum e......ca 2531 a fost montat in 99,9% din
cazuri in carcase cu capac pe filet, o exceptie notabila fiind carcasele de aur (mai ales 9 carate) unde
intr-adevar spatele este presat.......(nu intotdeauna).....sau, din cate stiu eu....un singur model de prin 1964...
cred.....care era SS cu capac presat....si in niciun caz nu arata ca al lui Nicola.....

Deci....avem si pe ceasornicar.....in sfarsit.....un Zenith unicat!
(C. Brancusi)
bongiorno

Mesaj de bongiorno »

Valentin, nu intelegi pentru ca poate nu ai avut ceasuri rusesti sau ai avut demult si ai uitat cum arata. Voi face niste poze.
bongiorno

Mesaj de bongiorno »

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

valentin1234 scrie:
bongiorno scrie:Dupa Zenit-ul lui Nic. Au mai folosit genul de carcasa si Doxa la modele cu armare manuala. La Raketa este vorba de carcasele clasice cu anse drepte ale mecanismelor de Raketa cu 16 rubine si mai apoi cu 19 rubine( cal 2609HA )
Mda.....nu am inteles nimic din raspunsul asta....scuze...... :cry:

De notat totusi - asa de palmares...pentru ca ceasul e asa cum e......ca 2531 a fost montat in 99,9% din
cazuri in carcase cu capac pe filet, o exceptie notabila fiind carcasele de aur (mai ales 9 carate) unde
intr-adevar spatele este presat.......(nu intotdeauna).....sau, din cate stiu eu....un singur model de prin 1964...
cred.....care era SS cu capac presat....si in niciun caz nu arata ca al lui Nicola.....

Deci....avem si pe ceasornicar.....in sfarsit.....un Zenith unicat!
De data asta eu nu înțeleg ce vrei sa zici...
Carcasa si capacul este original Zenith. Nu e nici o făcătură. Dupa cum vezi, pe capac scrie ca e placat cu 20 microni au , si aia e. Nu cred ca schimba cineva sau fabrica artizanal dintr-un capac cu filet , capacul asta prin presare .
Deci 100 % ceasul lui Nicola e un Zenith original .
In rest...ca rusii au furat calibre, carcase, planuri , proiecte , schite, fabrici , ceasuri, nu contesta nimeni . De aia si asemănarea .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Scrie răspuns