Quartz vs Mecanic

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns

Daca ar fi sa aveti doar un ceas ce ati alege?

Quartz
45
18%
Mecanic
207
82%

Voturi totale: 252

User
Membru Special

Quartz vs Mecanic

Mesaj de User »

Puteti sa va si argumentati decizia.
Imagine
eris

Re: Quartz vs Mecanic

Mesaj de eris »

Prefer mecanic deoarece imi place sa il aud cum ticaie , sau sa aud "musca" automatului :D :D :D
poate si pasiunea pentru ceasuri sa isi spuna cuvintul , ceea ce am vazut in familie , placerea de a intoarce un ceas seara inainte de culcare , eleganta care o au ceasurile mecanice , si .......sa nu va plictisesc totusi. :lol: :lol: :lol:
PS:
Nu am mare nevoie de superprecizia quartz urilor , am doar citeva in colectia personala , mai exact 3 bucati mari si late :lol: :lol: :lol:
PS 2 :
cred ca ar fi bine sa faceti acest topic Sticky :)
The hardest thing in the world to understand is the income tax.(Albert Einstein).
Work Smarter, Not harder !

Imagine
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Nu cred ca o sa fie cineva care o sa voteze pentru quartz....intrucat este o intrebare ipotetica deci banii nu sunt o problema, cred ca nimeni nu o sa vrea quartz...poate doar RUBIN :twisted:

De ce mecanic:
- pentru ca sunt fascinante mecanismele, angrenajele, complicatiile.
- sunet...acum ceva vreme am intors vreo 9 ceasuri si le-am pus unul lanaga altul pe pat iar eu mi-am pus urechile langa ele....simfonie nu altceva!!!!
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
T-man

Mesaj de T-man »

As prefera mecanic...totusi folosesc si ceasuri cu Quartz din comoditate!
Zar

Mesaj de Zar »

Pt. un singur ceas aleg quartz dar nu oricare, numai Citizen - Chronomaster. :wink:
E un ceas simplu la design, elegant, inside are tehnologie de varf si merge purtat (aproape) la orice tinuta.
Daca tot dau bani multi si raman doar cu 1, am pretentie de precizie maxima.
AR1070-56E
catalinus

Mesaj de catalinus »

Zar scrie:Pt. un singur ceas aleg quartz dar nu oricare, numai Citizen - Chronomaster. :wink:
E un ceas simplu la design, elegant, inside are tennologie de varf si merge purtat (aproape) la orice tinuta.
Daca tot dau bani multi am pretentie de precizie maxima.
Da, este exemplul perfect de ceas "care isi face treaba" fara sa fie exagerat in nici un fel ... daca-l vezi mai de departe nici nu zici ca e ceas de (peste) doua mii de dolari ...
Zar

Mesaj de Zar »

Se stie ca exista mai multe variante.
Cea aleasa de mine. :)

Imagine
AR1070-56E
catralin

Mesaj de catralin »

mecanic si eu. pentru simplul fapt ca trebuie mereu sa ai grija de el, sa il intorci ca sa functioneze, pentru ca, chiar daca nu l-ai folosit destul de mult timp si ai uitat de el, cand ii atingi coronita si incepe secundarul sa ticaie, simti ca tii in mana ceva magic, care prinde viata din tine.
Time-Time

Mesaj de Time-Time »

Salut!

Atat mecanic cat si quartz, chiar as putea sa zic 50 la 50.....Ambele au in spate multa munca, cercetare si tehnologie.

Cu stima
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

user scrie:Puteti sa va si argumentati decizia.
Imi plac ceasurile mecanice. :mrgreen:
Dus cu CEASUL!
bogdan_iasi

Mesaj de bogdan_iasi »

Am un amic... nah.. tin la el... nu e cu toate tiglele pe casa dar cand cauta ceva... il atrage esteticul... care (trebuie sa recunosc) unui ceas quaty ii poti da ce forma si ce design vrei a cacasei, cadranului, asezari cronografelor, pe cand pt un mecanic, exista "limitari" in forma si dimensiuni.
Am votat cu Mecanic, desi, apreciez "elasticitatea" in forma si optiuni a celor quartz.
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

bogdan_iasi scrie:pe cand pt un mecanic, exista "limitari" in forma si dimensiuni.
Dati-mi voie sa ma indoiesc :)
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
eris

Mesaj de eris »

bogdan_iasi scrie:Am un amic... nah.. tin la el... nu e cu toate tiglele pe casa dar cand cauta ceva... il atrage esteticul... care (trebuie sa recunosc) unui ceas quaty ii poti da ce forma si ce design vrei a cacasei, cadranului, asezari cronografelor, pe cand pt un mecanic, exista "limitari" in forma si dimensiuni.
Am votat cu Mecanic, desi, apreciez "elasticitatea" in forma si optiuni a celor quartz.
puteti sa va uitati in topicul : Cele 6 ceasuri care le doriti :lol: :lol: :lol: :lol:
Sincer NU cred sa fie limitata optiunea pur mecanica :lol: :lol: :lol:
The hardest thing in the world to understand is the income tax.(Albert Einstein).
Work Smarter, Not harder !

Imagine
catalinus

Mesaj de catalinus »

Zar scrie:Se stie ca exista mai multe variante.
Cea aleasa de mine. :)
Imagine
Tot aia este si favorita mea, insa eu as mai vrea 2 lucruri la ea de la modelul mai nou de la http://citizen.jp/the-citizen/lineup/ti ... 71025.html - WR200 cu screw-down crown si data tot pe fond negru (insa nu pot sa inteleg de ce au pus cifrele la 12 si la 6) ...
rubin

Mesaj de rubin »

Eu sunt de acord cu Zar.
Oricum noi aici comparam mere cu pere. Daca ar fi Quartz as prefera japonez iar la mecanic sunt 101 posibilitati !
Quartz adevarat cu mult metal si roti zdravene ! :idea:
Sau bongiorno....
Scrie răspuns