Aradora | Victoria Arad
Re: Aradora | Victoria Arad
am si eu in custodie o pendula facuta la arad. nefunctionala din pacate. isi astepta colectionarul pentru o restaurare.
catralin scrie:am si eu in custodie o pendula facuta la arad. nefunctionala din pacate. isi astepta colectionarul pentru o restaurare.
Dus cu CEASUL!
Ceas desteptator Victoria Arad ramas de la bunicii mei din Constanta...

Vederea din spate....unde apare si sigla fabricantului si norma dupa care era facut...

Mecanismul inca functioneaza ...

Si mai shii clopotzeste....dar cam infundat....

@ Claudiu :La prima vedere...nu am vazut nici o serie sau poanson pe el !

Vederea din spate....unde apare si sigla fabricantului si norma dupa care era facut...

Mecanismul inca functioneaza ...

Si mai shii clopotzeste....dar cam infundat....

@ Claudiu :La prima vedere...nu am vazut nici o serie sau poanson pe el !
Homo suus fortuna faber est.
Acestea au iesit din "era cooperativei"! Adica sunt printre primele serii de dupa trecerea de la Cooperativa Precizia la Fabrica de Ceasuri Victoria.Si acestea nu mai purtau -nu se poansona-numarul de identificare ale ceasornicarului care l-a facut!

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
-
luigi
Am achizitionat azi un ceas desteptator Aradora exact ca cel din imaginile de mai jos... Al meu are limbile albe si nu are inscriptionat ''4 rubine''sub Aradora ... care e diferenta intre cele 2 ceasuri? cel cu rubine e mai precis?
Astazi ...intr-o convorbire telefonica cu un amic vechi... tot inginer mecanic ca si mine , care vizualizeaza acest forum ...dar ca vizitator, am fost dojenit ca nu am folosit obiectivul macro Zuiko ED 35 mm la fotografierea acestui mecanism ......ci obiectivele de kit de la Olympus. Mea culpa....ceasul e in Bucuresti la mine acasa acum , si cu proxima ocazie a explorarii lui voi face si poze cu obiectiv macro.....mnm scrie:
....
Sper sa nu supar pe nimeni.....
Homo suus fortuna faber est.
-
mihac
Re: Arador
mihac scrie:gata am reusitmihac scrie:Salut, am vazut discutia voastra aici , eu am gasit la bunica mea un ceas Precizia arad foarte vechi si ma intreb ce valoare ar avea un astfel de ceas , cred ca e din prima generatie de ceasuri facute la Arad .
Am mai gasit de asemenea si un Aradora vechi, cred ca ambele ceasuri inca functioneaza sau cel putin daca intorc cheile vad ca suna, cu siguranta trebuiesc reconditionate
Am incercat sa pun poze dar nu merge, am modificat si dimensiunea crezand ca sunt prea mari dat tot nu merge.

Proaspat (de cateva ore) salvat. Doar sters de praf, frumos,functional. Va sta langa fratele lui (bine ceva mai departe) in vitrina.

Ceasul de buzunar cu data - ce marca este 
Foarte rar la cifre romane cu IV in loc de IIII.
Foarte rar la cifre romane cu IV in loc de IIII.
AR1070-56E
Asa e.
-
augustin87r
L-am cumparat din targ cu 6 lei acum 5 ani. Atunci l-am dus si la ceasornicar sa il curete si sa il unga. Avea cadranul zgariat , mai ales din cauza ca limba de la sonerie a frecat pe cadran. Am refacut cadranul in Photoshop (m-am simtit foarte bine in timpul restaurarii
). De atunci merge precis...sunt foarte multumit de el.

Din pacate, familia mea nu a avut nici un ceas romanesc pt ca au cumparat sovietice. Maica-mea mare care are 90 de ani foloseste un ceas de masa care are 50 de ani. Nu stiu sa fi mers de multe ori cu el la ceasornicar (mai rar decat trebuie chiar ) si iata ca ticaie de mult timp... Sa spun ca acum ceasul are eroare de 15 min la sapt, dar asta si pt ca nu l-a mai dus la nimeni ca la varsta ei nu mai mergi la sedinte sau la tren....doar jurnalul la tv il prinde mai tarziu
)))
Cand eram in clasa a 7-a , asta fiind in 2000, am cumparat un ceas facut la Arad dar pe care scria Atlanta. Nici un rubin. A functionat perfect cam 3 ani. Nu stiu daca avea abatere de 1 minut fie vara fie iarna...ireprosabil.... Apoi a inceput sa se opreasca din mers si l-am desfacut eu de curios si asa l-am lasat de atunci. Merge la fel...Ce am fost surprins la el era faptul ca rezerva de mers era fix 24h ....daca nu il intorceam fix dupa 24h , dupa 2 ore maxim se oprea. Acum sunt prea multumit de ceasul cu bufnita ca sa ma intorc la Atlanta care e alb complet....
La cealalta bunica am gasit un ceas total terminat care semana perfect cu modele facute la Arad, doar ca era denumit UMF Ruhla. Acesta unde sa fie facut? Asamablat cumva la Arad?

Din pacate, familia mea nu a avut nici un ceas romanesc pt ca au cumparat sovietice. Maica-mea mare care are 90 de ani foloseste un ceas de masa care are 50 de ani. Nu stiu sa fi mers de multe ori cu el la ceasornicar (mai rar decat trebuie chiar ) si iata ca ticaie de mult timp... Sa spun ca acum ceasul are eroare de 15 min la sapt, dar asta si pt ca nu l-a mai dus la nimeni ca la varsta ei nu mai mergi la sedinte sau la tren....doar jurnalul la tv il prinde mai tarziu
Cand eram in clasa a 7-a , asta fiind in 2000, am cumparat un ceas facut la Arad dar pe care scria Atlanta. Nici un rubin. A functionat perfect cam 3 ani. Nu stiu daca avea abatere de 1 minut fie vara fie iarna...ireprosabil.... Apoi a inceput sa se opreasca din mers si l-am desfacut eu de curios si asa l-am lasat de atunci. Merge la fel...Ce am fost surprins la el era faptul ca rezerva de mers era fix 24h ....daca nu il intorceam fix dupa 24h , dupa 2 ore maxim se oprea. Acum sunt prea multumit de ceasul cu bufnita ca sa ma intorc la Atlanta care e alb complet....
La cealalta bunica am gasit un ceas total terminat care semana perfect cu modele facute la Arad, doar ca era denumit UMF Ruhla. Acesta unde sa fie facut? Asamablat cumva la Arad?
In fosta RDG.augustin87r scrie:UMF Ruhla. Acesta unde sa fie facut?
AR1070-56E
Un proverb spune ca pentru o cioara, puiul ei este cel mai frumos din lume.
De aceea eu consider ca brandul "Precizia-Victoria-Aradora" a fost o mare realizare
a productiei romanesti de ceasornice si alaturi de Orex este "puiul" nostru de suflet.
A demostrat ca si noi putem sa producem ceasornice, care la clasa lor de ceasuri de masa
cu ancora cu stifturi, erau chiar mai fiabile decat unele marci produse in RDG, China sau URSS.
Am observat de-a lungul anilor, din postura de reparator, ca au fost trei etape tehnice
in evolutia ceasornicului aradean:
Etapa I-a: mecanism mai mare, 69,2x57,2 mm cu balansier pe kernere (fara rubine) perioada '50 - '60 ...
Etapa II-a: mecanism 54x44 mm, cu balansier pe 2+2 rubine. Perioada '60 -'70 -'80.
Acestea au fost produse cel mai mult in diverse modele de carcase.
Etapa III-a: mecanism mai mic si evoluat, 44x44 mm cu 8 rubine, 2+2 la balansier+2 la ancora+2 la roata ancorei.
Perioada '80 - '90. Au fost produse in paralel si cu alte tipuri de mecanisme, de perete, cu cuc, de sah, etc. ...
Bineinteles ca ce am expus aici asteapta multe complectari si colegii din Arad pot spune multe inca ...
Acum, privesc cu jale peste ruinele fumegande ale productiei romanesti de ceasornice si ma intreb:
"oare vom mai avea vreodata un brand romanesc de ceasuri?"
(voi incerca sa postez si imagini in argumentare)
De aceea eu consider ca brandul "Precizia-Victoria-Aradora" a fost o mare realizare
a productiei romanesti de ceasornice si alaturi de Orex este "puiul" nostru de suflet.
A demostrat ca si noi putem sa producem ceasornice, care la clasa lor de ceasuri de masa
cu ancora cu stifturi, erau chiar mai fiabile decat unele marci produse in RDG, China sau URSS.
Am observat de-a lungul anilor, din postura de reparator, ca au fost trei etape tehnice
in evolutia ceasornicului aradean:
Etapa I-a: mecanism mai mare, 69,2x57,2 mm cu balansier pe kernere (fara rubine) perioada '50 - '60 ...
Etapa II-a: mecanism 54x44 mm, cu balansier pe 2+2 rubine. Perioada '60 -'70 -'80.
Acestea au fost produse cel mai mult in diverse modele de carcase.
Etapa III-a: mecanism mai mic si evoluat, 44x44 mm cu 8 rubine, 2+2 la balansier+2 la ancora+2 la roata ancorei.
Perioada '80 - '90. Au fost produse in paralel si cu alte tipuri de mecanisme, de perete, cu cuc, de sah, etc. ...
Bineinteles ca ce am expus aici asteapta multe complectari si colegii din Arad pot spune multe inca ...
Acum, privesc cu jale peste ruinele fumegande ale productiei romanesti de ceasornice si ma intreb:
"oare vom mai avea vreodata un brand romanesc de ceasuri?"
(voi incerca sa postez si imagini in argumentare)
Victoria, etapa I-a, 69,2x57,2 mm

nota: imaginile nu trebuie sa depaseasca 1024 pixeli pe latura!

nota: imaginile nu trebuie sa depaseasca 1024 pixeli pe latura!