identificare chronograph vechi

Ceasuri Diverse
NorbiG

identificare chronograph vechi

Mesaj de NorbiG »

azi achizitionat pe piata de vechituri din arad un ceas chronograph vechi. as dorii sa stiu daca am facut o afacere buna sau rea. ceasul este urmatorul:

Imagine

iar mecanismul :

Imagine

mentionez ca rementorul sta un pic cam afara, si butonul de reset cade inauntru.
v-as fi foarte recunoscator daca m-ati ajuta cu identificarea acestui ceas, marca, model, mecanism, si daca se poate valoare.
Domnu Claudiu, acest ceas mai are sanse de a fi reparat?
va multumesc anticipat.
priam

Re: identificare chronograph vechi

Mesaj de priam »

Mecanismul pare a fi un Landeron 48 sau din serie. Au fost numeroase firme care au folosit aceste mecanisme in ceasurile lor, fara sa le marcheze, singurul element disiinctiv fiind cadranul... iar al tau este ilizibil :(
Legat de valoare, in starea actuala, eu nu cred ca acest ceas merita mai mult de 100-120 RON, dar e doar o parere personala.
everything around me, but me, is changing
NorbiG

Mesaj de NorbiG »

mersi priam, eu am dat 150 ron pe ceas :cry: , un pic cam mult, asta este, oricum o sa ajunga si pe la Claudiu, ca sa vad el ce zice daca merita sau nu reparat. din pacate nici pe cadran nu este nici un semn, pe capac este un marcaj aproape ilizibil poate ajuta la identificare :

Imagine

asta este daca cumpar din surse nesigure :cry:
mihai33

Mesaj de mihai33 »

E drept ca e un Landeron, dar mai degraba Landeron 13. 48 nu are "column wheel". Ceasul merita cu siguranta reconditionat. Dupa carcasa si cadran as spune ca este realizat prin anii '40, poate putin mai devreme.

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... anderon_13

Apropo, eu poate as fi dat putin mai mult pentru ceas, nu am calibrul acesta in colectie :)
priam

Mesaj de priam »

Multumim, Mihai!
Tocmai, fiecare valorizeaza in mod diferit un ceas, mie nu imi spune nimic, iar tie iti lipseste din colectie, deci ai da mai mult pe el!
Sunt de acord, trebuie sa fie vazut de un ceasornicar, merita zile mai bune!
NorbiG

Mesaj de NorbiG »

Multumesc mult dragi colegi de forum !!!
cu ajutorul site-ului am reusit(zic eu) sa identific mecanismul care seamana cel mai mult cu un Landeron 52,

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... anderon_52

va rog sa ma corectati daca gresesc. sunt un simplu hobbist fascinat de stilul vintage.
oricum ceasul va ajunge maine la Claudiu( sper ca nu te superi de pertu :) ), ca as dorii sa ii ofer zile mai bune. sper sa reusesc sa identific si marca lui.

o seara frumoasa in continuare.
drachonn

Mesaj de drachonn »

Ce sa mai spun , domnule "Priam"...bine ca nu i-ati spus in fata ca e de "cacao"... Domnule "NorbiG", sa dea Dumnezeu sa-l puteti reface, pentru ca fiecare ceas are o poveste tainica sa va spuna...In el s-au adunat deceniile...Ascultati-l... Iar acest ceas nu face exceptie...Va doresc sa-l puteti restaura la adevarata lui valoare, chiar daca valoarea comerciala deja v-au stabilit-o distinsii nostri colegi! Sa ne aratati poze dupa restaurare!
Alfie

Mesaj de Alfie »

priam scrie:Mecanismul pare a fi un Landeron 48 sau din serie. Au fost numeroase firme care au folosit aceste mecanisme in ceasurile lor, fara sa le marcheze, singurul element disiinctiv fiind cadranul... iar al tau este ilizibil :(
Legat de valoare, in starea actuala, eu nu cred ca acest ceas merita mai mult de 100-120 RON, dar e doar o parere personala.
Priam a spus ca este o parere personala.
Sincer si eu am o parere mai mult ori mai putin apropiata.
Nu trebuie sa exageram "boala" romanului.
Daca vinzi vrei sa vinzi scump iar daca doresti sa cumperi vrei un pret mic.
Cu sinceritate si sustinut fiind de experienta de pe ebay(unde am +300 feedback positiv) pot sa afirm ca acest ceas se gaseste in starea nefericita(din pacate) in care se afla la un pret de 50 $ dar de cele mai multe se vinde mai scump doar pt ca este chronograph.
Incepatorii cad foarte usor in aceasta capcana.
Pretul normal este 120- 250 $.
Eu nu cred ca aceste preturi sunt tocmai justificate si platesc aceste preturi.
Este o parere personala si trebuie sa invatam sa respectam asta.
M-am "ars " de prea multe ori doar din dorinta de a avea in colectie o astfel de complicatie ,de cele mai multe ori este prea scump si chiar imposibil sa restaurezi un astfel de ceas(cunoastem toti costurile service si nu in ultimul rand preturile prohibitive ale pieselor de schimb pentru ceasurile vintage)
priam

Mesaj de priam »

Landeron 13 este "single pusher, sub second"- nu e cazul aici! :D
Fara indoiala, ceasul merita sa fie reconditionat!
Am apreciat valoarea ceasului la 100-120 RON tinand cont de urmatoarele motive:
-limbile sunt corodate, e foarte posibil sa fie necesara inlocuirea lor
-ceasul in acest moment este "no name", lucru ce ii scade valoarea
-mecanismul prezita numeroase urme ale interventiilor nefericite (uitati-va doar la capetele suruburilor)
-una din roti pare a fi inlocuita
-se pare ca lipseste geamul (sau ceasul a fost prezentat fara?)
-pozitia remontorului
Nu inteleg comentariile de tipul
" domnule "Priam"...bine ca nu i-ati spus in fata ca e de "cacao"...
cata vreme eu nu am folosit acest limbaj si am subliniat ca opinia referitoare la pret este una strict personala.
Astept cu nerabdare sa vad fotografii ale ceasului dupa ce Claudiu il va resuscita! :D
PS Legat de achizitia din surse nesigure, chiar si cumpararea unui ceas nou din magazin nu va poate scuti de surprize neplacute, sunt destule exemple pe forum.
drachonn

Mesaj de drachonn »

Cer scuze, domnule "Priam". Acum am vazut ca domnul NorbiG a cerut si evaluarea comerciala a acestui ceas. "mea culpa"...nu am citit in intregime(oboseala si ora inaintata...) postul d-nului NorbiG si in consecinta mi s-a parut ca ati facut o catalogare gratuita a ceasului. De aici confuzia....
Inca o data, aveti scuzele mele!
NorbiG

Mesaj de NorbiG »

Ceasul azi a aterizat pe masa Domnului Claudiu :D .

Sunt optimist, si zic ca ceasul va iesii superb. geamul a fost dat jos anume pentru fotografiere. Mentionez ca am folosit modul macro al aparatului care surprinde si cel mai mic detaliu. de ex inscriptia de pe capac nu o pot citii cu ochiul liber :lol:

dupa reconditionare o sa apar cu poze noi.

Multumesc inca odata pentru toata lumea.
Mowgli

Mesaj de Mowgli »

Cum a iesit din mainile lui Claudiu ?
Ceva poze ?
NorbiG

Mesaj de NorbiG »

in primul rand as dorii sa cer scuze dela intreaga comunitate pentru intarziere asa de lunga :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: , dar din motive profesionale a trebuit sa neglijez acest forum :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: . stiu ca am promis poze, asa ca am si sa pun prima poza:

Imagine

ceasul arata superb :shock: , din pacate rezolutia si calitatea obiectivului care are un macro extrem bun accentueaza defectele. si acum port ceasul la mana si merge perfect. defapt acest ceas este mandria mea :lol: .

Mowgli mersi ca m-ai readus aici.
teodoruc

Mesaj de teodoruc »

Arata foarte bine, fiecare ceas ar merita sa fie reparat.
Imagine
Mowgli

Mesaj de Mowgli »

Arata mai bine decat ma asteptam sa iasa !
Sper sa aiba Claudiu "cu ce lucra" si la ale mele :P
Ai aflat ce, cum si cand e cu chrono-ul tau ?
Scrie răspuns