Recomandare ceas. Omega sau Perrelet?

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
nasti

Recomandare ceas. Omega sau Perrelet?

Mesaj de nasti »

Baiatul meu ar dori sa-si cumpere cu ceas, bugetul maxim alocat fiind de 2000 de euro. Momentan ar oscila intre un model Omega Seamaster Railmaster, si un ceas Perrelet, similar celui de aici:

http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 229-1.html

Cum nu am gasit pe forum nimic legat de ceasurile Perrelet, de acuratetea si fiabilitatea lor, as dori o parere despre tipul mecanismului, despre finisare etc. Este apropiat de abaterile pe care le are un ceas certificat COSC? Intre acel Perrelet (sau un model asemanator) si Omega Railmaster ce ati alege, tinand cont ca baiatului meu ii plac ambele la fel de mult? Eventual, ce alte recomandari mi-ati face in acest buget, de 2000 de euro? (cerintele ar fi ceas cu cadran negru, elvetian, automatic, pe cat se poate cu mecanism in-house, rotund, diametru in jur de 42 etc).
grig

Re: Recomandare ceas. Omega sau Perrelet?

Mesaj de grig »

Recomandarea mea nu intruneste un singur criteriu din cele mentionate: ceasul nu e elvetian. In rest, gustul conteaza.
http://www.ceasuri-germane.ro/ceasuri-8 ... ._604.html
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
catalinus

Mesaj de catalinus »

Eu personal as alege co-axial-ul ...
catralin

Mesaj de catralin »

eu personal as alege asta, http://www.dornblueth.com/flash.php?p=c ... _990&ss=02
dar cred ca depaseste bugetul. din cate stiam e undeva la 2900 euro.
Zar

Mesaj de Zar »

catalinus scrie:Eu personal as alege co-axial-ul ...
Subscriu. :wink:
AR1070-56E
workaholic_ro

Mesaj de workaholic_ro »

E o suma mare, tone de optiuni de vreme ce nu e asa de important stilul (deduc asta deoarece cele indicate nu prea seamana). Personal nu i-as ignora pe nemti, au oferte destule la jumatate din banii astia si tot cu motoras elvetian.
Cum ar fi un Stowa de exemplu.

Edit: ...cu precizarea ca are ca optiune certificarea COSC, pentru un plus de vreo doua sute de Euro daca mai tin minte bine. Bani aruncati dupa parerea mea, admir si impartasesc aspectele pozitive ale snobismului, dar asta nu face parte dintre ele.

N-am incheiat bine ca sunt nevoit sa mai vin cu o precizare. Nu sunt neaparat un admirator al nemtilor, se sustin unii pe altii pe forumuri ca niste oameni care sufera de aceeasi boala, iar daca mai dai si de un moderator neamt ala chiar ca nici nu mai vede altceva...dar l-am dat exemplu pe Jorg Stowa pentru ca este unul din putinii fabricanti cu care se poate discuta in mod direct. (Nu azi si nu maine, ca e cu siguranta la marele eveniment de la Hamburg :P )
Cea mai sigura metoda de a nu gresi niciodata este arta de a nu face nimic.
grig

Mesaj de grig »

Jorg Schauer...... :)
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
mnm

Mesaj de mnm »

grig scrie:Jorg Schauer...... :)
Mare Sef la Stowa....completez eu care am avut privilegiul sa va ascult live la Brasov in debutul primaverii din acest an la intrunirea Ceasornicar.ro organizata de Dl. montana....
Homo suus fortuna faber est.
workaholic_ro

Mesaj de workaholic_ro »

grig scrie:Jorg Schauer...... :)

Ha haaaaa :P :P :P
Scuze, am uitat pana si sa pun umlaut-ul de pe J<o>rg. Da' si tu :)

Multumesc de corectura, era obligatorie !!!
Nu-mi amintesc, sper ca atunci cand am povestit cu el i-am spus Jorg (cu umlaut) si nu domnule Stowa.
nasti

Mesaj de nasti »

Multumesc celor care au raspuns. Vreau sa fac unele sublinieri. Baiatul meu doreste, in limita fondurilor precizate, sa-si achizitioneze un ceas automatic, de la un manufacturier consacrat, care sa fabrice propriile mecanisme. Mecanismul sa fie destul de precis iar ceasul sa aiba cadran negru, forma rotuda, diametru 41-42 mm, cifre arabe (total sau partial). Poate cineva, un posesor, sa ne furnizeze informatii despre ceasurile Perrelet (in afara de date obtinute pe internet). Multumesc.
Hayabusa

Mesaj de Hayabusa »

Din cite stiu eu, mecanismele sunt ETA. Singura contributie, in afara de design, consta in "dublul rotor"- practic un al doilea rotor care se afla pe cadran.
Pe de alta parte, nu stiu ce ceas cu mecanism in house poate sa cumpere la 2000 euro? Poate cele germane sunt mai ieftine, nu stiu.
workaholic_ro

Mesaj de workaholic_ro »

Hayabusa scrie: Pe de alta parte, nu stiu ce ceas cu mecanism in house poate sa cumpere la 2000 euro? Poate cele germane sunt mai ieftine, nu stiu.
In house la 2000 ? Poate doar...Swatch
ate14

Mesaj de ate14 »

Cum adica doar Swatch??? Si oricum Swatch la 2000...sa fim seriosi!
ETA e la fel de "in house" si pentru Omega, Longines, Tissot. Toate sunt in grupul Swatch asa ca daca e sa consideram ETA in house, atunci astea sunt marcile.

Si strict ca raspuns, daca ii place Omega, sa-l cumpere! Mai ales ca e coaxial. Eu m-as uita si la Maurice Lacroix!
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
workaholic_ro

Mesaj de workaholic_ro »

Clipper

Mesaj de Clipper »

De curand m-am aflat si eu intr-o situatie asemanatoare, cu acelasi buget. Din ce am vazut, eliminand de pe lista ceasurile rusesti, japoneze, chinezesti mi-am dat seama ca 2000 euro nu e o suma realista pentru un in house, nou, mai ales de la dealerii nostri. Nomos se incadreaza totusi in suma, insa majoritatea ceasurilor sunt prea dressy pentru ce cautam eu.
Railmaster e un ceas frumos dupa mine, insa faptul ca nu are data si pretul de la dealerii nostri m-au facut sa renunt la el.

Intr-un final am reusit sa trec si peste aspectul "ETA vs in house" si scrisul "swiss made" de pe cadran si ca un om realist si modest (imi place sa cred asta cel putin :P ) ce sunt mi-am dat seama ca momentan statutul nu-mi permite achizitionarea unui in house elvetian nou (cash, ca de credit nu vreau sa aud), dar ca acesta nu este un motiv intemeiat care sa ma impiedice de a ma bucura de un ceas care imi place cu adevarat, fie el echipat si cu un calibru ETA.
Scrie răspuns