ceasuri furate/pierdute

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
User
Membru Special

Re: ceasuri furate/pierdute

Mesaj de User »

FEDEX corporate protects themselves with fine print that says nothing over 500 should be sent
edEx and UPS only insure watches/jewellery up to $500, no matter if you put down $10,000 and pay the added insurance. You need a 3rd party insurer to insure your package over $500.
ai avut noroc.
Imagine
altauprieten
Membru Special

Mesaj de altauprieten »

grig scrie:La mine coletul a fost asigurat suplimentar la valoarea reala. 1% din valoarea coletului. (si am platit si tva inca 19% din aceasta valoare :cry: ...)
La fel procedez si io dupa ce am patit pocinogul !
Am primit un ceas ex overseas si fiind ambalat precar nu mai functiona. Am descoperit ca ar mai fi avut ceva probleme, reparatii si alte detalii estetice de care nu fusesem avizat si am convenit cu vanzatorul sa 'dam la zero ' tranzactia. I-am retrimis pachetul cu posta romana cu nr. de urmarire, cu valoare declarata, dar fara confirmare de primire. Evident (pt ca de asem cazuri e vb ) nu l-a primit, nici eu nu primit refund c/v ceasului - am pierdut si pretul lui si 2 * tariful de transport: pe site-ul postei din tara de destinatie nu apare nici ca 'intrat in sistem'. La expediere am prezentat ceasul si lucratorului vamal de la posta ( pentru inspectia fizica la export :| ), dar in afara de posibilitatea urmaririi coletului pana la iesirea din RO, alte info despre el nici nu am mai avut. Posta Romana a amanat un raspuns sau macar cercetarea situatiei : intai pentru 15 zile, 20 zile, apoi 20 zile lucratoare, adica 30 zile calendaristice si pana la urma la cererea mea scrisa de informare ref. status expeditie am primit mesajul standard: " Stimate Domn, Va rugam sa acceptati scuzele noastre pentru inconvenientele cauzate. Va asiguram ca situatia creata este in atentia noastra, Posta Romana avand ca preocupare permanenta, imbunatatirea calitatii propriilor servicii si implicit satisfacerea clientilor. Sesizarea dumneavoastra a fost inaintata compartimentelor specializate din cadrul Companiei Nationale Posta Romana S.A. In urma incheierii cercetarilor veti primi un raspuns. Va multumim pentru increderea acordata! "

In concluzie, pe linga o ambalare serioasa, recomand din toata inima asigurarea, indiferent de curierul folosit, la toata valoarea. Mai ales daca pachetul vine din UE (nu se platesc nici un fel de taxe). Daca vine din USA, datorita tva, e o alta problema.
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Daca aveti ceva de trimis inafara, nu folositi posta romana (cu litere mici), ci Cargus - e scump ca dracu', dar macar ai tracking international si macar nu se pierde coletul. Am trimis ceva (a se citi un ceas) in State. A costat 50 euro. Stiti in cat timp a ajuns ? In 2 (doua) zile :shock: :shock: :shock: Cu posta romana face 3 zile lucratoare pana la Ploiesti ...
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
altauprieten
Membru Special

Mesaj de altauprieten »

Aaa, apropo de timp tranzit record: ..cele doua zile (+) tinand cont si de fusul orar
La ultima achizitie am purtat corespondenta ref. garantia internationala pentru un ceas si am convenit tariful pt. pretentia mea extra si directionarea coletului prin dehashel global, care deserveste f. bine romania, ruteaza coletele ex overseas (din Singapore de ex) prin Frankfurt : nu mai trebuie sa achit drepturi vamale si nici alte taxe, de avizare etc, pt ca ajung coletele la un oficiu postal obisnuit, cel mai aproape de casa. Facut plata instant si ... ma pregateam pentru cele 15 zile 'regulamentare' ...
Ei, cine s-a ocupat ppzis de comanda mea, altcineva decat 'seful ' , a trimis coletul via dehashel express. L-a predat curierului in cursul zilei de 16 decembrie, iar io il aveam pe birou la orele 11, in 18 decembrie - livrat la serviciu !

Din pacate la acest fel de serviciu am fost nevoit sa mai achit o taxa de vamuire fulger de catre firma de curierat, de ~30 lei, dar eram incantat de livrarea asap: prior Christmas... am ramas mirat de recordul lor !
Povestea sper sa fie utila si pentru ceilalti care mai comanda ceasuri de pe ebay si pot alege, instructa expeditorul asupra unei forme de curierat sau alta.
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Daca ti-a venit ceva din Singapore, a calatorit impotriva curgerii timpului si a facut mai putin (in loc de 3 zile a facut 2). Ex. daca un avion pleaca la 13PM din Singapore el poate fi la 11PM la Bucuresti (ore locale).

Oricum recordul e record :)
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
notwired

Mesaj de notwired »

Am facut comanda pe ebay pt. un CASIO PATHFINDER 1300T. Costuri: 184USD (l-am prins la oferta 10% reducere) + 25USD transport USPS Priority Mail. Coletul a ajuns in 5 zile intr-un sac de rafie avand atasat un proces verbal de la biroul de schimb international al vamei romane in care era mentionat cum ajunsese coletul la ei: desfacut si cu lipsa greutate vreo 180g fata de greutatea declarata in acte. De fata cu mine vamesul de la posta a desfacut sacul si ... doar ceasul lipsea din coletul atent taiat, cutia si manualul ceasului fiind prezente. Asadar daca vedeti la vanzare PAW1300T cu seria 0079767874667, va rog, contactati-ma.
Seb

Mesaj de Seb »

notwired scrie:Asadar daca vedeti la vanzare PAW1300T cu seria 0079767874667
0079767874667 nu este seria ceasului. Este codul de bare (UPC/EAN) pentru modelul respectiv de ceas (adica toate ceasurile Casio Pathfinder PAW 1300T-7V au "seria" respectiva - si nu este trecuta pe ceas).
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Apoi, poti face plangere la paypal ca nu ai primit ceasul si vei primi banii inapoi. La 25 usd cat ai dat pe transport sigur a fost trimis asigurat;) :wink:
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
notwired

Mesaj de notwired »

Multumesc de info seb si zaytsuca. Am sa apelez la paypal; anul trecut am luat o tzeapa de un ebayer(nu mi-a trimis produsul si nu mi-a mai raspuns la mailuri) dar am primit banii inapoi de la paypal. Sa vedem si acu... dar tot ma consuma faptul ca vreunu` din USA, Germania(avionul a facut escala in Frankfurt) sau Romanica, poarta ceasul meu cu baro/alti/comp :)
Alfie

Mesaj de Alfie »

notwired scrie:Am facut comanda pe ebay pt. un CASIO PATHFINDER 1300T. Costuri: 184USD (l-am prins la oferta 10% reducere) + 25USD transport USPS Priority Mail. Coletul a ajuns in 5 zile intr-un sac de rafie avand atasat un proces verbal de la biroul de schimb international al vamei romane in care era mentionat cum ajunsese coletul la ei: desfacut si cu lipsa greutate vreo 180g fata de greutatea declarata in acte. De fata cu mine vamesul de la posta a desfacut sacul si ... doar ceasul lipsea din coletul atent taiat, cutia si manualul ceasului fiind prezente. Asadar daca vedeti la vanzare PAW1300T cu seria 0079767874667, va rog, contactati-ma.
Hoti sunt cei de la "posta romana"
Am patit la fel cu un Movado KingMatic.
Atentie la posta romana.
Am initiat o "plangere" la "protectia consumatorului" ,rezultatul nu doar un ceas superb furta ci si o gramada de timp irosit.
Cu parere de rau trebuie sa spun ca Romania noastra draga este o tara de doi bani in 2009.
cetateanpoznas

Mesaj de cetateanpoznas »

observ ca nu exista multumire in ce priveste serviciile postei romane , eu am trimis (cu posta ro.) colete in state de 3 ori si in europa de 2 ori , si toate au ajuns 100% ok , cel putin calificativele de pe site ma recomanda ; recunosc ca am si eu unele temeri cand sunt la oficiul vamal al postei ro. dar pana acum nu am avut probleme de expeditie , ma rog , receptia coletului la destinatie mai bine zis .Cred ca si pe viitor voi apela la serviciile d-lor
Nu exista certitudini , doar oportunitati
bograd

Mesaj de bograd »

Ai trimis cu serviciul EMS ? Daca da, ai trimis si cu asigurare (valoare declarata) sau EMS-ul nu are asa ceva ?
cetateanpoznas

am trimis cu serviciul standard - a se intelege cel mai ieftin - fara asigurare ; o singura data am trimis in franta cu asigurare si aia a fost de max 500 lei ca atat mi-a acordat , si cu semnatura la primire , dar acel cupon rosu care trebuia sa se intoarca semnat la mine nu a ajuns si este de atunci o luna de zile ; cumparatorul mi-a dat feedback ok , a zis in comentariu : colet bine facut , ceas bine ambalat ...dar confirmarea primirii la mine nu a mai ajuns .Eu unu ma declar per total multumit
nmbcatega

Mesaj de nmbcatega »

Niciodata nu se mentioneaza continutul coletului ca fiind "Ceas" ci mai degraba "Componente Horologiere" , atunci cand trimite-ti prin posta romana !!

Este mai putin tentant pentru cei de la posta, parerea mea :wink: !
ROMANIA Traieste prin Noi, cei care locuiesc aceaste meleaguri de milenii!
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
cetateanpoznas

de acord si practic asa am si facut , am declarat si scris : watch parts sau componente orologerie - am scris si in limba engleza si in cea materna si asa cum am mai precizat anterior pana acum ma declar multumit , coletele au ajuns cu bine si in stare perfecta
Scrie răspuns