Recomandare ceas. Omega sau Perrelet?

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Alfie

Re: Recomandare ceas. Omega sau Perrelet?

Mesaj de Alfie »

Zenith Elite de departe,poate te gandesti si la varianta GMT
Merita peste 8500 ,probat suficient si dorit de multi
Asa cred eu ,am unul in Concord si este superb.
bograd

Mesaj de bograd »

Desi Zenith-ul e frumos si poate mai exclusivist, as merge pe AT pentru calibrul 8500 fara sa ma gandesc prea mult.
Zar

Mesaj de Zar »

Personal sigur as alege AT. Zenith-ul are un mare ''handicap'' pt. mine : lipsa data. :wink:
AR1070-56E
Clipper

Mesaj de Clipper »

^Asa ma gandesc si eu, cu Omega ca prima alegere si pe urma Nomos. Faptul ca Zenith-ul nu are data ar fi un deal breaker pentru mine la un ceas pe care l-as purta zilnic sau foarte frecvent.
Alfie

Mesaj de Alfie »

:oops:
Zar scrie:Personal sigur as alege AT. Zenith-ul are un mare ''handicap'' pt. mine : lipsa data. :wink:
Are si data si inca una care se schimba foarte repede :D in varianta 682 le are pe toate(GMT +date )

http://portero.com/sales/september-watc ... watch.html
Obersheimer

Mesaj de Obersheimer »

Servus,

pentru toti cei interesati de ceasuri:

http://www.klokhus.nl/WebsiteHorloges.htm

Veti gasi pe site-ul de elvetiene si Perrelet. Este greu de presupus, ca in 2000€ exista mecanisme in house, dar dupa umila mea parere nici nu este nevoie. Sa nu uitam ca mecanismele ETA au trecut proba de foc in milioane de exemplare.
Personal m-as orienta la un model conceput sa reziste la toate "intemperiile" zilnice. O problema ar fi spre exemplu zgirietura accidentala, pe care care o vei vedea clar inainte sa apuci sa vezi cit este ceasul. Pentru asta ar exista un remediu: modele cu carcasa colsterizata de la firma Sinn (otel folosit la submarine = U-Boot tratat pina la 1200...1500Vickers)

www.sinn.de

Omega Seamaster nu este rau, dar parca mai bine arata un Aquaracer de la Tag Heuer:

http://www.tagheuer.com/the-collection/ ... 112.BA0870

Alta alegere inspirata poate fi un Breitling (Superocean sau Avenger Seawolf)
Nomos ramine totusi un ceas saracut. Parerea mea

Inca ceva: ar fi bine sa vezi "pacientul pe viu". Impresia live difera de multe ori extrem fata de pozele de pe net;)
Alfie

Mesaj de Alfie »

Tag Heuer este pe acelasi palier cu Longines si preturile la Aqua Racer sunt asa cum sunt .
Breitling doar de curand si datorita lui B1 incepe sa castige in greutate,se plateste brandul.
Omega este peste cele de mai sus cu siguranta.
Si in house se gaseste e drept second hand dar se gaseste,Zenith este probabil cea mai buna alegere de aici.
Nomos nu este tocmai un brand saracut,este adevarat este un nume"nou" dar are tot ce trebuie.
Parerea mea: Omega ori Zenith .
Este adevarat eta a dovedit mult mai mult decat altii cu in house dar din pacate acelasi mecanism(2824) cu aceleasi calitati(si defecte) se regaseste la 300 Eu si la 2000 Eu.
Obersheimer

Mesaj de Obersheimer »

Acum 20 de ani Breitling se vindea destul de bine. Presupun ca si inainte functiona la fel de bine. Cu toate ca avem de-a face cu diverse metode de marketing, este greu de afirmat ca Omega ar fi categoric peste Breitling sau invers.
Din cite stiu eu in Aquaracer "se misca" un ETA2836. Nu-mi dau seama din ce punct de vedere ar avea chiar atita importanta in ce brand se regaseste un 2824. De ce spun treaba asta? Un ceas nu reprezinta o investitie. Niciodata nu vei incasa mai mult decit ai investit. Astfel de situatii apar in cazuri extrem de putine, cind fie avem de-a face cu un brand disparut, fie cu un model limitat. Nu cred insa ca discutam de marja incadrata in 1500...3000Euro. De altfel este extrem de greu sa "scapi" de un obiect achizitionat si de regula poti fi fericit, daca pierderea aferenta se plaseaza in limite acceptabile.
Personal m-as orienta la o solutie viabila din punct de vedere rezistenta. Evident este vorba exclusiv de o parere subiectiva. Oricum asa ca idee, un Perrelet nu vei gasi la primul ceasornicar de lux nici in Germania nici in Austria. In principiu il vei gasi foarte greu si pe net.
Mie personal nu-mi place Nomos.
bograd

Mesaj de bograd »

B&B au Perrelet in vitrina la Unirea.
Obersheimer

Mesaj de Obersheimer »

Si Atlantic gasesti pe toate drumurile in Romania. Reclama este chiar destul de agresiva mergind pina la afirmatia ca Atlantic ar face cele mai bune ceasuri (?) Cert este ca cel putin in spatiul german Atlantic ramine o marca anonima, necunoscuta. Cred ca de obicei cine investeste 2000Euro intr-un ceas simte cel putin in subconstient nevoia de valoare. Ori Perrelet nu este... din pacate.

Enjoy

www.watch.de
http://www.uhren-fan.de/
bograd

Mesaj de bograd »

Am inteles din postul anterior ca spui ca se gaseste greu de cumparat un Perrelet. La asta m-am referit.
Personal nici eu n-as da banii pe Perrelet, care desi e un nume sonor in orologerie, nu inseamna mare lucru ca fabricant de ceasuri.
Alfie

Mesaj de Alfie »

Obersheimer scrie:Acum 20 de ani Breitling se vindea destul de bine. Presupun ca si inainte functiona la fel de bine. Cu toate ca avem de-a face cu diverse metode de marketing, este greu de afirmat ca Omega ar fi categoric peste Breitling sau invers.
Din cite stiu eu in Aquaracer "se misca" un ETA2836. Nu-mi dau seama din ce punct de vedere ar avea chiar atita importanta in ce brand se regaseste un 2824. De ce spun treaba asta? Un ceas nu reprezinta o investitie. Niciodata nu vei incasa mai mult decit ai investit. Astfel de situatii apar in cazuri extrem de putine, cind fie avem de-a face cu un brand disparut, fie cu un model limitat. Nu cred insa ca discutam de marja incadrata in 1500...3000Euro. De altfel este extrem de greu sa "scapi" de un obiect achizitionat si de regula poti fi fericit, daca pierderea aferenta se plaseaza in limite acceptabile.
Personal m-as orienta la o solutie viabila din punct de vedere rezistenta. Evident este vorba exclusiv de o parere subiectiva. Oricum asa ca idee, un Perrelet nu vei gasi la primul ceasornicar de lux nici in Germania nici in Austria. In principiu il vei gasi foarte greu si pe net.
Mie personal nu-mi place Nomos.
Eu nu am spus ca Aquaracer foloseste 2824 si nu am spus nici ca nu il foloseste,nu are importanta oricum la baza este acelasi mecanism piesele sunt intersanjabile 90%.
Heuer utilizeaza calibrul 5 care este 2824 din cate vad, http://www.amazon.com/TAG-Heuer-Aquarac ... B000GBAH3I
Daca doriti Tag pretul este mai mic decat suma propusa si dpdv calitativ pretul este ok.
si nu este un mecanism prost ,nu il putem plasa insa in clasa cu Omega ori Brietling.
Nu am nimic cu Breitling dar acum 50 de ani nu spunea la fel de mult cat spunea Omega si nici astazi nu o face.
Nu se pot compara au istorii diferite,Omega este Omega.
Breitling va spune cu siguranta multe dar din pacate pana la B 1 nu are prea mult de spus,Breitling ramane insa un nume .
Perrelet finiseaza teribil aceleasi masinarii dar este mult marketing si va ramane in ciuda investitiilor masive un cvasi necunoscut.
Raman la parerea mea Omega ori Zenith ,Zenith elite se gaseste greu la 200 Eu dar se gaseste si este cel mai teribil avand de toate ,istorie,in house,calitate.Despre ceasuri ca investitie se pot spune mult,este adevarat ceasurile noi cu mici exceptii nu sunt investitii.Mai sunt insa ceasurile vechi ,aici preturile au o crestere constanta chiar si in criza (desigur sunt si exceptii ,mai multe decat la ceasurile noi :twisted: ).
Obersheimer

Mesaj de Obersheimer »

Exact asta si spun, probabil ca in Romania gasesti Perrelet fara probleme. In vest vei avea de umblat pentru marca asta. Chiar daca gasesti pe net o gramada de ceasornicari, cind iesi pe strada...ciuciu. In Austria cel putin sunt numai vreo citiva.
De altfel Perrelet nu intra in categoria de marci pentru care saliveaza toata lumea de rind. Intelegi?
Obersheimer

Mesaj de Obersheimer »

@Lucian

Informatia de pe Amazon este foarte probabil falsa. Eu am stat de vorba cu un ceasornicar care lucreaza cu Tag. Nu-mi dau seama de unde ai informatia referitoare la Breitling, care ar sta in umbra lui Omega, dar ceea ce vad eu pe piata germana este exact altceva. Nu contest faptul ca sunt concurenti, dar inca nu detine nici unul suprematia. Si da am vazut in Viena si chinezi care cumparau pe rupte ambele marci in timp ce pe mine ma interesa Tag
Alfie

Mesaj de Alfie »

Probabil informatia de pe Amazon este falsa ,nu sunt deloc expert,am spus doar ce am vazut.
Inteleg deocamdata ca acest calibre 5 este 2824,daca este 2836 repet pt mine nu are importanta deoarece la baza este 2824 si acest 2836.

http://www.facebook.com/photo.php?pid=1 ... 6466223654

http://www.facebook.com/photo.php?pid=1 ... 6466223654

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... ETA_2824_2

ETA 2824-2

Features
automatic
sweep second
date: quickset
option: hack feature

Data
11.5''', Dm= 25.6mm, H= 4.6mm
(H= 4.7mm with ball bearing)
17/21/25 jewels
f = 28800 A/h
power reserve 40h

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... ETA_2836_2

ETA 2836-2

Features
automatic
sweep second
day: quickset, 2 languages
date: quickset
hack feature

Data
11.5''', Dm= 25.6mm, H= 5.05mm
17/21/25 jewels
f = 28800 A/h
power reserve 40h

Datele Ranfft

Diferenta este clara ,modelul de pe Amazon este Aquaracer si nu are day/date are doar data si asta este o caracteristica 2824.
Diferenta dintre cele doua este afisarea zilei ,modelul day date este eta 2836 ori modelul Aquaracer de pe Amazon nu are day date si in consecinta tidn sa dau crezare celor de la Amazon si sa spun ca este posibil ca Aquaracer sa fie pus in miscare de Eta 2824 si nu de 2836 care are in plus fata de 2824 afisarea zilei.
Ma insel?

Ca si completare
Tot pe Amazon Tag Link marcat pe cadran tot calibre 5 cu ambele functionalitati day si date
http://www.amazon.com/TAG-Heuer-Day-Dat ... B0017UGRLI
Din cate vad Tag pune pe piata ambele masinarii(2824 si 2836) sub acelasi nume si anume Calibre 5.
Poate cineva ne spune mai multe,ma indoiesc ca Tag cumpara ebauche 2836 si ulterior elimina "ziua" punand pe piata un 2836 /C5 fara aceasta functie,ar fi scump si evident inutil cred eu.

Omega a produs cu siguranta mai mult iar paleta mecanismelor in house produse de Omega este mult superioara unicului mecanism in house produs de Breitling.
Breitling este cu adevarat un brand si a dus chronograful acolo unde nu visa nimeni sa il vada.
Breitling a aratat lumii ca se poate si cronograful nu a ramas astfel doar un mecanism rezervat celor putini.
Cred ca nu se pot compara,sunt concurenti este loc pentru toti pe piata.
Omega este insa Omega si istoria acestui brand dovedeste asta din plin.
Scrie răspuns