TISSOT PRC 200 automatic

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
vagsoftware

TISSOT PRC 200 automatic

Mesaj de vagsoftware »

Buna seara,

As dori parerea unui ceasornicar certificat, si eu ma bag la mecanisme sa le repar, am multe ceasuri in colectie, dar asta nu inseamna ca sunt ceasornicar. Vreau sa imi cumpar un Tissot PRC 200 Automatic. Asta in special pentru ca nu am in colectie calibrul C01.211 de la ETA. Bun, nu vreau pareri gen la banii astia iti iei nu stiu ce. Vreau sa imi spuna cineva, daca poate, ceva mai mult despre partea compozita (plasitic sau nu) a mecanismului si despre faptul ca sta doar in 15 rubine. De asemenea despre lipsa rulmentului (asa se vede in poze). Nu ma astept la performante de la el, desi se pare ca poate "cronometra" pana la 6 ore. Vreau sa stiu daca peste 10 ani mai e in stare de functionare sau nu (parerea dvs). Am inteles ca l-au prezentat la Basel anul acesta. Partile din plastic fac parte doar din subansamblul cronografului?

Multumesc.
Omul si timpul nu au fost niciodata prieteni. Nici nu vor fi vreodata.
Claudiu
Forum Owner

Re: TISSOT PRC 200 AUTOMATIC

Mesaj de Claudiu »

Partile de plastic sunt in general "Low friction parts",deci nu sunt supuse la forte sau frecari mari.Deci nu vad a fi o problema in asta.
Acum,cu fiabilitatea,asta trebuie sa o demonstreze in timp,si fiind lansat recent,e greu de spus cum se va comporta!
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
vagsoftware

Re: TISSOT PRC 200 automatic

Mesaj de vagsoftware »

Multumesc Claudiu, oricum peste toate, tu ti-ai lua ceasul acesta sau macar ai recomanda sa il cumpere cineva?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

:roll: :roll: :roll:
Grea intrebare! Nu de alta,dar ETA a demonstrat in timp ca nu face rabat de la calitate,totodata acest mecanism fiind "low cost" si neavind timp sa-si demonstreze fiabilitatea...e greu de spus!
Asa ca da-mi voie sa ma abtin :mrgreen:

Ma gindeam acum la citeva dintre modificarile ETA,care nu au fost tocmai stralucite-ma intreb nu o fi fost o chestie de management?-din pdvdr tehnic,si aici ma refer la renuntarea la mecanismele din seria955xxx ,care au fost extraordinar de bune si fiabile,poate prea bune,de unde si intrebarea cu management-ul,si ilocuirea lor cu seria F06,care nici pe departe nu sunt la fel de reusite.
Un alt exemplu,este T-Touch-ul,pentru care a trebuit sa treaca aproape 10 ani,ca sa fie adus intr-o forma mai buna-caci primele,cu toate ca au fost revolutionare,nu au fost si f.reusite.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
vagsoftware

Mesaj de vagsoftware »

Uite o poza mai expresiva:

Imagine

Avand in vedere ca mecanismele se stanteaza acum si nu se manufactureaza, ce i-a apucat cu atata plastic? Le e teama ca nu se va mai vinde 775x ul? E ca la Logan vs. Renault. I-am fi putut dona niste otel adunat cu caruta poate faceau si ei cadrul ala din metal, nu din plastic de betisoare de sters in urechi...

Fata de Lemania 5100 a mai pierdut 2 rubine. Cica de la secundarul central. Vorba aceea felicitari si la mai multe... Poate 0 jewels (unadjustable). Nu stiu daca il mai cumpar :roll:

Mai bine ma bag la un 7750. Ce zici de un Hamilton X-Wind Khaki?

Imagine
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Este! :mrgreen:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
catalinus

Mesaj de catalinus »

vagsoftware scrie: ...
Mai bine ma bag la un 7750. Ce zici de un Hamilton X-Wind Khaki?
...
Mie ca 'science geek' mi se pare ultra-cool si ca idee - cu cele doua discuri interne rotitoare cred ca este aproape ca si cum ai avea o micro-rigla de calcul la mana ... nu am prins eu vremea cand un geek adevarat de la NASA avea rigla de calcul in buzunar la piept si Accutron Astronaut sau Spaceview la mana dar X-Wind pare interesant ...
vagsoftware

Mesaj de vagsoftware »

Pai da boss de asta ma gadeam si eu ca doar sunt inginer, o rigluta de calcul + 1 valjoux 7750, destul de eftin. Oricum hai sa recunoastem e foarte misto facut. L-am probat si e super adevarat. Foarte tehnic, nimic nu e degeaba la el, nu are blink blink, e exact un ceas profesional. M-am indragostit de el, depaseste bugetul propus dar cine stie poate merit si eu de Craciun asa ceva. Si mai e ceva, butoanele sunt foarte ok si pozitionate si ca si cursa. Nu trebuie sa apesi ca disperatul, sunt etanse, remontoarele sunt in filet. Si la sfarsit sa nu uitam cureaua care e genul meu, aviator. Masina e decorata ok, fereastra e destul de mica asa ca nu vezi mare lucru din mecanism dar il face destul de cool asa. Atentie la purtat, bezelul este matisat circular asa ca poate sa capete niste zgarieturi care nu pot fi scoase decat mai greu, cine se pricepe;) Stie cineva ce otel are, 316L, sau mai bun?
vagsoftware

Mesaj de vagsoftware »

Oameni buni, lume, lume, mi-a venit Hamiltonul, sunt extaziat si asa o sa raman o saptamana cel putin! E superb ceasul asta, vi-l recomand. E perfect, fara nici un defect de fabricatie. Nu spun ca voi reveni cu poze originale pentru ca mai bine realizate decat acestea nu sunt. Si sunt foarte reale. Nu l-am luat de la ei daca asta va imaginati.

http://cgi.ebay.co.uk/LATEST-NEW-HAMILT ... 8001r23978

Stiu ca va plictisesc dar pentru oricine va cauta Hamilton X-Wind pe siteul acesta votez pro pentru el. Da clasa la Longines, Tissot samd, care apropo au un pret dublu, aceeasi masina 7750 (nu stiu daca au hacking la secundar).

THX gataca!

PS: Ce parere aveti de Belllow Zero sau de khaki simplu automatic?
gataca

Mesaj de gataca »

vagsoftware scrie: THX gataca!

PS: Ce parere aveti de Belllow Zero sau de khaki simplu automatic?
Cu placere. Rezolvam si cu unul din celelalte doua, sau de ce nu...chiar cu amindoua! :shock: :lol:
burtal

Mesaj de burtal »

dar de unde l-ai luat? si de curiozitate aproximativ cat?
vagsoftware

Mesaj de vagsoftware »

Nu vreau sa fac reclama, ca sa ma injure cineva dupa si poate se interpreteaza altceva. Cautati modelul pe pagini din RO in Google si atat.
Scrie răspuns