Ceasuri originale vs. replici ordinare

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
robranco

Ceasuri originale vs. replici ordinare

Mesaj de robranco »

Doresc sa deschid aceasta discutie cu scopul de a-i ajuta pe cei care doresc sa cumpare un ceas. In piata sunt multe replici de ceasuri care sunt vandute la un pret de ceas original. Culmea chiar de unele magazine specializate.

Sa luam un prim exemplu:

Asdar, acest DOXA http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Doxa ... earch.html cum vi se pare ? Se vinde la aprox. 5 mil lei. Se merita ? E un produs original DOXA ?
Ultima oară modificat 28 Ian 2010, 11:46 de către robranco, modificat 1 dată în total.
Zar

Re: Ceasuri originale vs. replici oridinare

Mesaj de Zar »

Exista cel putin 2 topic-uri despre falsuri de toate categoriile.
Acel Doxa e original, BB este distribuitor autorizat, nu vinde falsuri.
Pretul ramane la aprecierea fiecaruia, eu nu as da acei bani.
Merita atat cat esti dispus sa platesti pe el. :wink:
AR1070-56E
robranco

Mesaj de robranco »

Zar scrie:Exista cel putin 2 topic-uri despre falsuri de toate categoriile.
Acel Doxa e original, BB este distribuitor autorizat, nu vinde falsuri. :)
Intreb, caci am vazut unele produse la ei la magazin care arata extrem de diferit fata de exact acelasi produs din alt loc. Daca e magazin, nu sunt in stare sa vanda si falsuri ? In Romania e posibil orice. Personal, indemn la prercautie.
Zar

Mesaj de Zar »

Dealerii autorizati/oficiali nu vand falsuri. Ex. : BB, Galt, Helvetansa, Cellini etc.
Doar ca au preturi cu mult mai mari fata de alte surse. :wink:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Ultima oară modificat 28 Ian 2010, 12:01 de către Zar, modificat 1 dată în total.
AR1070-56E
tty

Mesaj de tty »

robranco scrie:Intreb, caci am vazut unele produse la ei la magazin care arata extrem de diferit fata de exact acelasi produs din alt loc.
De exemplu?
montana

Mesaj de montana »

pentru Robranco:
DOXA Aquaman - prezentare
robranco

Mesaj de robranco »

tty scrie:
robranco scrie:Intreb, caci am vazut unele produse la ei la magazin care arata extrem de diferit fata de exact acelasi produs din alt loc.
De exemplu?
De ex. tot la DOXA, am cerut un model mai ieftin. Mi-au aratat un ceas extrem de pricajit si de subtire la pretul de 700-800 lei. Era cuart, design simplu, moda anilor 60', curea din piele. Merg ulterior la alt magazin (diferenta de cateva ore), cer exact acelasi model si surpriza. Arata altfel ceasul, (cerusem aceeasi marca), dar la 2200 lei. Ceasul acesta arata foarte bine, tot moda anilor 60'. In primul caz nu se oferea decat o garantie. In al doilea caz se oferea si garantie (inclusiv internationala) si certificat de originalitate. Apropo, ambele magazine erau reprezentante ale unor branduri mari din capitala. Fara comentarii. In plus, nu dau nume, dar.. nici nu recomand altora sa comande ceva de acolo, fara sa verifice cu atentie originalitatea produselor. Asta pentru ca e bizar, iar mie nu-mi place sa fiu un client pacalit.
mihaixp

Re: Ceasuri originale vs. replici ordinare

Mesaj de mihaixp »

Ce-ti pot spune eu e ca astazi am fost in B&B in Piata Unirii si un Doxa Aquaman (care nu e nici pricajit, nici cu design din anii 60 si in niciun caz fake) avea pretul de 460 RON (un pret bun pt. un ceas elvetian si cu ceva WR).
De asemenea, nici eu nu cred ca marii dealeri vand ceasuri fake.
tty

Mesaj de tty »

robranco scrie:Merg ulterior la alt magazin (diferenta de cateva ore), cer exact acelasi model si surpriza. Arata altfel ceasul, (cerusem aceeasi marca), dar la 2200 lei. Ceasul acesta arata foarte bine, tot moda anilor 60'.
Esti asa sigur ca a fost "exact" acelasi model? Care era modelul? La fiecare colectie (Tropheo, Aquaman etc.) sunt cateva modele si pot fi diferente. Uite aici: http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Brand-DOXA-19.html
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Sa ne intelegem!
magazinele care sunt dealeri autorizati pe anumite brand-uri nu vind falsuri.
Da,la boutique-ul din colt ai toate sansele.Dar dealerii autorizati nu si-ar permite asa ceva! S-ar omori singuri,caci ar fi nevoie de o singura reclamatie la producator,si toti cei care lucreaza cu dealer-ul respectiv si-ar retrage marfa.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
robranco

Mesaj de robranco »

Claudiu scrie:Sa ne intelegem!
magazinele care sunt dealeri autorizati pe anumite brand-uri nu vind falsuri.
Da,la boutique-ul din colt ai toate sansele.Dar dealerii autorizati nu si-ar permite asa ceva! S-ar omori singuri,caci ar fi nevoie de o singura reclamatie la producator,si toti cei care lucreaza cu dealer-ul respectiv si-ar retrage marfa.
Dealerii autorizati nu ar trebui nici sa se gandeasca la a vinde falsuri. Eu nu mai comentez asupra nor situatii jenante in care am fost pus. Nu vreau sa agit lucrurile si mai mult. Tot ce pot sa spun este ca nu voi cumpara de acolo.

Multumesc tuturor pentru sfaturi.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Daca ai patit ca un Dealer sa-ti dea un fals,chiar te rog sa ne spui si noua.
Bu avem afinitati cu firmele care vind ceasuri,asa ca nu superi pe nimeni! :mrgreen:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
tty

Mesaj de tty »

Ca veni vorba de Doxa si de unele modele care arata mai altfel, Doxa a scos unele modele entry level (de exemplu Trofeo, pe care-l am eu) special pentru pietele din Romania, Ungaria, Polonia etc. Oricum, mie Trofeo imi place cum arata :D
Zar

Mesaj de Zar »

Eu sunt sigur ca nu ai vazut un fals la dealer autorizat. Exista si ceasuri originale mai ''neglijent'' lucrate cum sunt anumite modele Doxa (mai ieftine) care nu exceleaza prin finisaje si de aceea poate ti-a lasat impresia de fals. :wink:
AR1070-56E
Scrie răspuns