Seiko 36M - 5740C

Ceasuri Japoneze - Japan Made
catralin

Seiko 36M - 5740C

Mesaj de catralin »

pana la urma mi-am luat inima in dinti, si va prezint unul dintre acele ceasuri, despre care nu se stie mai nimic, dar de care te indragostesti purtandu-l. acesta este unul dintre acelea care fac cinste intru totul mesterilor intr-ale ceasornicariei din tara soarelui rasare.
este vorbe de un seiko ( bineinteles, ca de aia scrie si in titlu :D ) 36M, echipat cu calibrul 5740C.

Imagine

de ce este asa special? voi incerca in continuare sa va lamuresc, cat de cat.
calibrul 5740 a fost dezvoltat in anul 1964 de catre fabrica suwa, initial low-beat (din cate tineam eu minte, lucian marcu a avut unul), varianta "C" la 36.000 bph fiind dezvoltata abia la sfarsitul anilor '60.
conform datelor care se gasesc pe net, http://watches.fortunecookie.info/fortu ... vement.htm, descrierea este relativ succinta, fara a furniza alte date.
Mvt. Number Description
Type Jwls Year Factory Size(in lignes)

5740C Hand wind 57 Lord MABERU(Marvel) 36000
LM36 23 1967 S(Suwa) 12
la prima vedere, nimic interesant, ceasul are o dimensiune oarecum normala de aproximativ 35 mm, fara coronita. cadranul este texturat, cifrele arabe, mari si usor inclinate permit o usoara citire, indiferent din ce unghi te uiti la ceas (asemanarea cadranului este cu aceea de tip railroad, intalnita la ceasurile feroviare, dar stilizata).
carcasa este bine proportionata, din otel inoxidabil, capac pe filet, anse groase, dar fara a da impresia de brut, nefinisat, grosier.

Imagine
Imagine
Imagine

capacul este pe filet, cu garnitura,
Imagine

in interior, mecanismul, pe 23 de rubine, cu 3 ajustamente si microregulator, fara hack.
Imagine
Imagine
Imagine

interesant este ca acest mecanism a fost un mecanism de clasa "A", incadrandu-se in standardele de cosc, cu o acuratete de -6 + 9 sec./zi (asta nu se gaseste in tabel).
si cred ca la fel de interesant este faptul ca mecanismul respecta liniile generatiei a doua de grand seiko, cu mecanimsul 5722B, din care se si trage (dispunerea aproape identica a puntilor, rotilor si a microregulatorului), voi incerca o alaturare mai jos.
primul GS-ul:
Imagine

apoi 36M:
Imagine.

acest mecanism a fost lansat ca o prima incercare a japonezilor pentru un mecanism cu o frecventa de 36.000 bph, repuratandu-se un succes, au dezvoltat ulterior seriile 61xx din Grand Seiko.

concluzia: este un ceas deosebit, cu finisaje superioare, cu linii asemanatoare GS si KS, cu un mecanism bine lucrat, in grad cronometru, care poate sta linistit alaturi de King Seiko si King Seiko Chronometer, seriile 44xx si 45xx.
sper sa va fi placut.
Zar

Re: seiko

Mesaj de Zar »

Interesante informatii. Obs. regulatorul mai deosebit. Multumim pt. prezentare. :)
(mergea postat la topic-ul ''Cei Trei Samurai'')
AR1070-56E
montana

Mesaj de montana »

Multumim pentru prezentare!
Eu cred ca e foarte bine asa ...separata. S-ar fi pierdut intr-un topic care deja a devenit prea larg!
Astfel de prezentari "focus" (poate e bine sa fie adugat in titlu 36M sau 36.000 bph) chiar le-as grupa intr-o sectiune de review-uri.
Asteptam si altele! Multumiri
Alfie

Mesaj de Alfie »

Catalin este muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult mai frumos decat in pozele initiale( de acolo...)
Sunt curios care va fi urmarea ,eu cred ca este extrem de rar fiind din seria de test cronometru,daca este asa atunci cred ca esti posesorul unui ceas bomba.
Cat despre topic e bine sa ramana asa daca se poate,voi posta si eu aici :DX,LM ,LM special,Bellmatic,chrono 6138,chrono7018,DX(6106,5139),Presmatic,Sportsmatic,Seikomatic,KS etc.
Cred ca Seiko merita un topic exclusiv,Cei trei samurai este interesant dar putintel "dezordonat" (fara suparare am vazut o multime de minunatii acolo)
Desigur cu acordul autorului acestui topic.
36 M este uluitor,mareeeeeeeeeeee norocos.
catralin

Mesaj de catralin »

lucian, sunt foarte interesat de seiko de pozele alor tale DX, KS, Seikomatic. sunt mecanisme de top si merita aprecierea tuturor.
Alfie

Mesaj de Alfie »

Multumesc Catalin
Dar si Montana are dreptate
Ceasul tau este atat de rar si deosebit ,merita un topic dedicat.
Eu cred ca as schimba titlul acestui topis in Seiko 36 M 5740 asa la o cautare pe Google l-ar putea vedea si cei de "afara" si noi am castiga impatimiti de pe alte forumuri...
Ce zici? Cu ajutorul moderatorilor se poate???
Cu siguranta merita.
Si pentru Seiko in general deschidem un topic Seiko pur ...
catralin

Mesaj de catralin »

pe aceasta cale rog si eu moderatorii sa schimbe numele topicului in Seiko 36M - 5740C
MironP

Mesaj de MironP »

Superb ceas. Clasic, lizibil, mecanism superrrrrrrr, nici prea mare, nici prea mic...
O legenda.
kronozom

Re: Seiko 36M - 5740C

Mesaj de kronozom »

Salutari de la rubedenii

Imagine

Si de asemenea:

Imagine

O sa il aduc la Moeciu pentru vizionare 3D :)
What is this life if, full of care,
We have no time to stand and stare.
constantin14

Mesaj de constantin14 »

Cred ca GS merita un post separat. Curaj!
Se pare ca va prinde viata o sectiune de prezentari (review-uri) asa ca e nevoie de "marfa"!
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

La mai multe!frumos foc.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
catralin

Mesaj de catralin »

foarte frumos GS, si la fel cred ca merita un topic separat.
bazeuss

Mesaj de bazeuss »

Superb GS
Vreau si eu unul dar 700 dolari mai greu !!!
Bravo Catalin pentru achizitie ! Pentru topic !
Lui Lucian pentru ideea stralucita de schimbare a numelui topicului !
kronozom

Mesaj de kronozom »

Multumesc pentru aprecieri, probabil ca ar fi o idee buna la un moment dat sa ii 'dedic' o postare :)

Catralin, e foarte frumos al tau. Cred ca se numeste 'linen dial', respectiv cadran cu textura ca tesatura de in...
What is this life if, full of care,
We have no time to stand and stare.
Zar

Mesaj de Zar »

bazeuss scrie:Vreau si eu unul dar 700 dolari mai greu !!!
Scapi foarte ieftin totusi, eu il vreau pe cel la (aproape) 6000 $. :D

Imagine
AR1070-56E
Scrie răspuns