tissot prc 200 autom. este potrivit pt activitati acvatice ?
tissot prc 200 autom. este potrivit pt activitati acvatice ?
Motivul pentru care incep acest topic este cat se poate de subiectiv. Sunt detinatorul unui astfel de ceas si am avut o problema legata de coronita cu filet a acestuia(nu l-am mai atins de apa din momentul in care am observat defectiunea) motiv pentru care l-am dus la un ceasornicar. Domnul in cauza m-a asigurat ca stie despre ce este vorba si ca ceasul este un ceas elegant si m-a atentionat sa nu fac nici macar dus cu el vreodata pentru ca risc sa-l stric. Bineinteles ca i-am explicat domnului ca este vorba despre un ceas sport care are o anumita rezistenta la apa, respectiv 200 m, si din cate stiu eu este indicat sa inot din cand in cand in piscina cu el la mana, iar el mi-a taiat-o scurt ca el are mai multa experienta decat mine si ma sfatuieste sa nu fac nici dus cu el la mana, motivand ca are curea din piele si ca nu sunt ceasuri potrivite pentru apa. Acum nu doresc nici sa insinuez ca acel domn nu este suficient informat dar nici sa reneg minimele cunostinte pe care le am despre ceasuri dobandite prin search pe google. Am mentionat si faptul ca este automatic ca sa se tina cont si de faptul ca are sensibilitate mai mare la variatiile de temperatura. Acum intrebarea mea este simpla: este sau nu potrivit pentru activitati acvatice? Si cam pana unde pot risca cu un asemenea ceas (temperatura si umiditate). Lamuriti-ma va rog ca eu nu mai inteleg nimic.

Re: tissot prc 200 autom. este potrivit pt activitati acvatice ?
Daca pe ceas scrie ca rezista la 200 m inseamna ca poti sa inoti cu el fara probleme teoretic, dar nu si la dus.
Practic trebuie sa fii sigur ca garniturile de la capac si coroana sunt intacte si au silicon pe ele pentru a nu permite intrarea apei in ceas.
Daca nu esti sigur, cel mai bine este sa te duci la un ceasornicar si sa iti schimbe garniturile cu unele noi - de regula garniturile se recomanda a fi schimbate odata pe an - si sa le dea cu silicorn, iar apoi sa faca un test pentru a vedea daca ceasul este rezistent la apa si pana la ce adancime/presiune.
Practic trebuie sa fii sigur ca garniturile de la capac si coroana sunt intacte si au silicon pe ele pentru a nu permite intrarea apei in ceas.
Daca nu esti sigur, cel mai bine este sa te duci la un ceasornicar si sa iti schimbe garniturile cu unele noi - de regula garniturile se recomanda a fi schimbate odata pe an - si sa le dea cu silicorn, iar apoi sa faca un test pentru a vedea daca ceasul este rezistent la apa si pana la ce adancime/presiune.
Cu o curea de piele este clar ca nu este indicat sa intri in apa. Chiar daca pe unele din ele scrie ca sunt rezistente la apa, serefera mai mult la faptul ca au o anumita protectie la transpiratie.
Legat de ceas, daca are coronita infiletata, eventual si capacul pe filet poti inota linistit cu el.
Legat de ceas, daca are coronita infiletata, eventual si capacul pe filet poti inota linistit cu el.
Recomandarea pe care ai primit-o e una buna. Tissot PRC200 nu e un ceas diver. Cele doua butoane ale cronografului sunt punctul cel mai sensibil. E rezistent la ploaie, mai mult de atat nu m-as risca!
A...corect. Daca are si butoane Gabi are dreptate.
ceasul este relativ nou, cumparat in octombrie, deci uzarea garniturilor este exclusa, iar cureaua de piele oricum este recomandat a fi schimbata la 2-3 ani. Pt mine nu ar fi o problema sa o schimb o data pe an. Eu ma refeream mai mult la afirmatia ca trebuie ferit pe cat se poate de apa. Daca stiam asa imi luam unul water resist 30 si scapam de incertitudine.... nu-i aratam nici strop de apa.
teoretic, nici macar cu cele wr 30 nu prea poti risca sa inoti, iar din cate tin eu minte, tissot prc 200 este wr 30. si cred ca cel mai bine citesti articolul asta http://www.ceasornicar.ro/rezistenta_la ... urilor.htm, ca sa vezi cum e cu rezistenta la apa a ceasurilor.
Eu stiu ca la Tissot 50 sau 200 in denumire sunt etichetele de rezistenta la imersie !
Din nefericire Tissot si WR nu sunt notiuni prea fericit imbinate !
Cred ca ai probleme seriose la coronita ! Cine este persoana care l-a consultat - via PM !!!! ?
In mod normal la wr 200 m trebuie sa permita scufundari usoare, max 10 m !
Daca ceasul era japonez atunci wr 200 era rezistenta nu gluma ! La elvetieni este problematica rezistenta !
Ex: cu un Seiko wr( echivalent wr 30 dar ei nu scriu asta ) poti face dus, baie si chiar piscina ! Nu exagerez ci am probat personal !
Cu aceeasi rezistenta wr 30 m dar la un ceas elvetian, vanzatorul va recomanda calduros sa nu faceti baie sau dus pt ca ceasul rezista numai la stropiri accidentale !
Eu am avut un Casio wr simplu pe care l-am bagat la 3m adancime, l-am spalat ani de zile si am apasat si pe butoane sub apa si nici macar nu s-a aburit ! Asta e diferenta !
Din nefericire Tissot si WR nu sunt notiuni prea fericit imbinate !
Cred ca ai probleme seriose la coronita ! Cine este persoana care l-a consultat - via PM !!!! ?
In mod normal la wr 200 m trebuie sa permita scufundari usoare, max 10 m !
Daca ceasul era japonez atunci wr 200 era rezistenta nu gluma ! La elvetieni este problematica rezistenta !
Ex: cu un Seiko wr( echivalent wr 30 dar ei nu scriu asta ) poti face dus, baie si chiar piscina ! Nu exagerez ci am probat personal !
Cu aceeasi rezistenta wr 30 m dar la un ceas elvetian, vanzatorul va recomanda calduros sa nu faceti baie sau dus pt ca ceasul rezista numai la stropiri accidentale !
Eu am avut un Casio wr simplu pe care l-am bagat la 3m adancime, l-am spalat ani de zile si am apasat si pe butoane sub apa si nici macar nu s-a aburit ! Asta e diferenta !
Sau bongiorno....
l-am avut la mana sub dus de cand l-am cumparat. merge perfect. l-am bagat in paharul cu apa timp de o 30 min si nimic...l-am tinut sub jet de apa s.a.m.d...nu cred ca elvetienii se joaca nu inscriptiile gen wr
daca e WR 200m, nu trebuie ferit de apa, stai linistit, iar daca apare candva un abur, chiar daca ceasul merge bine, fugi cu el la ceasornicar cat mai repede si nu e nici o problema.
N-as baga mana in foc pentru astaelvisnasa scrie:nu cred ca elvetienii se joaca nu inscriptiile gen wr
Am avut un Tissot T-touch WR30 cu 3 butoane in lateral si a trecut cu brio toate testele ( dus,inot ).Nu cred ca rezistenta la imersie este problema ceasurilor Tissot...
PRC 200 cu coroana pe filet ar trebui sa reziste la apa,cu conditia ca atita timp cit ceasul este umed sa nu apesi butoanele de la cronometru. 

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Imi dau si eu cu parerea ca fost posesor de Tissot PRC 200 chrono.
Daca ceasul e nou, rezista la orice fel de inot rezisti si tu (presupunand ca nu esti vre-un Nuvolari
), rezista la dus, rezista la piscina, rezista la ploaie, rezista la plonjare in fantana, rezista in fantana arteziana de la Universitate. Cu mai multe mentiuni (parte din ele amintite si de antevorbitori) :
- ceasul sa aiba un test de etanseitate corect facut si pe care l-a trecut
- ceasul sa aiba coronita infiletata
- ceasul sa nu fie fierbinte si apa rece sau invers
- butoanele cronografului sa nu fie actionate atata timp cat ceasul e ud (in apa sau afara)
Atentie, am spus ceasul rezista, nu si cureaua. Cureaua de piele, fara absolut nici o exceptie, nu rezista la apa. Pur si simplu NU. Explicatie : oricat ar fi de "water proof" cureaua este cusuta cu o ata. Acolo unde cureaua a fost intepata de ac, ea nu mai este "water proof". Ca tot veni vorba, daca o curea de piele se uda, ea nu trebuie uscata fortat. Se tamponeaza cu un servetel pentru a se elimina surplusul de apa si apoi se lasa la umbra, la temperatura camerei sa se usuce (nu in soare, nu pe calorifer, nu cu uscatorul de par ...)
Enjoy your watches ...
Daca ceasul e nou, rezista la orice fel de inot rezisti si tu (presupunand ca nu esti vre-un Nuvolari
- ceasul sa aiba un test de etanseitate corect facut si pe care l-a trecut
- ceasul sa aiba coronita infiletata
- ceasul sa nu fie fierbinte si apa rece sau invers
- butoanele cronografului sa nu fie actionate atata timp cat ceasul e ud (in apa sau afara)
Atentie, am spus ceasul rezista, nu si cureaua. Cureaua de piele, fara absolut nici o exceptie, nu rezista la apa. Pur si simplu NU. Explicatie : oricat ar fi de "water proof" cureaua este cusuta cu o ata. Acolo unde cureaua a fost intepata de ac, ea nu mai este "water proof". Ca tot veni vorba, daca o curea de piele se uda, ea nu trebuie uscata fortat. Se tamponeaza cu un servetel pentru a se elimina surplusul de apa si apoi se lasa la umbra, la temperatura camerei sa se usuce (nu in soare, nu pe calorifer, nu cu uscatorul de par ...)
Enjoy your watches ...
the path of the true warrior is peace
Status : every sound is magic ... just listen ...
Status : every sound is magic ... just listen ...
Multumesc tuturor pentru lamuriri. Orcum in mare parte sunt logice iar iEdi a fost in asentimentul meu. O sa tin cont de sfaurile voastre si o sa ma bucur cat pot de ceasul meu tissot. Un ceas rezistent dupa parerea mea. Si ca o ultima paranteza, coronita s-a stricat din vina mea (am lovit-o din gresala de un obiect dur). Asta ca sa inlatur orice specula cum ca ceasul se defecteaza usor si e de o calitate indoielnica.