Taxe vamale ceasuri de dincolo

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
montana

Re: Taxe vamale ceasuri de dincolo

Mesaj de montana »

Excelente informatii - viruseltony! Multumiri!
Baza de date cu tarife si cote este aici:
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/tarhome_ro.htm

La pozitia 2. (descriere) faci o cautare dupa un cuvant din descriere - ex. "ceasuri" si ai toate pozitiile vamale (coduri) care includ cuvantul cautat.

Te intorci la pozitia 1. (codul) din cautare si introduci primele 4 cifre (minim), alegi tara origine/destinatie si ai taxele vamale.
Am incercat eu un exemplu sa-l pun aici dar linkurile contin semne/caractere ce nu le permite functionarea forumului.
txz

Mesaj de txz »

azi am primit si eu ceasul comandat pe E-Bay. Mi l-a adus postasul acasa, n-am platit nimic. Expeditorul (slovenia) l-a pus intr-un plic.
constantin14

Mesaj de constantin14 »

Slovenia este in Uniunea Europeana ca si Romania. Intre membri uniunii nu se percep taxe vamale si TVA (care se incaseaza in tara din care se achizitioneaza bunul, daca acesta se vinde de catre o firma/persoana autorizata)
viruseltony

Mesaj de viruseltony »

montana scrie:Baza de date cu tarife si cote este aici:
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/tarhome_ro.htm

La pozitia 2. (descriere) faci o cautare dupa un cuvant din descriere - ex. "ceasuri" si ai toate pozitiile vamale (coduri) care includ cuvantul cautat.

Te intorci la pozitia 1. (codul) din cautare si introduci primele 4 cifre (minim), alegi tara origine/destinatie si ai taxele vamale.
Am incercat eu un exemplu sa-l pun aici dar linkurile contin semne/caractere ce nu le permite functionarea forumului.
Multam montana !!!
I-am dat de cap! :idea:
Acum pot sa joc :? linistit :? la loteria numita "Posta Romana", ca stiu ce taxe vamale trebuiesc platite la pachetele pe care sper din suflet sa ajunga intregi. :mrgreen:
Clipper

Mesaj de Clipper »

Am si eu o nelamurire, daca cel care trimite pachetul nu trimite o factura, valoarea tot este declarata oricum undeva pe pachet, nu? Mai e nevoie sa am la mine vreo chitanta ceva de la tranzactia paypal de exemplu sau nu conteaza/nu e nevoie de asa ceva?

Imi va veni pachetul din US, din ce am citit si aici si in alte parti oricum nu am sanse sa scap fara sa deschida pachetul.

multumesc
ate14

Mesaj de ate14 »

Ba ai sanse sa scapi fara sa iti desfaca pachetul! Eu am primit din US si nu mi-a deschis pachetul. La ultimul ceas pe care l-am primit, l-au deschis doar pentru ca era coletul deteriorat si au vrut sa se asigure ca ceasul nu a patit nimic. Bineinteles ca a fost desfacut de fata cu mine!
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
viruseltony

Mesaj de viruseltony »

Clipper scrie:Am si eu o nelamurire, daca cel care trimite pachetul nu trimite o factura, valoarea tot este declarata oricum undeva pe pachet, nu? Mai e nevoie sa am la mine vreo chitanta ceva de la tranzactia paypal de exemplu sau nu conteaza/nu e nevoie de asa ceva?

Imi va veni pachetul din US, din ce am citit si aici si in alte parti oricum nu am sanse sa scap fara sa deschida pachetul.

multumesc

In cazul meu, desi era valoarea declarata pe pachet (fara taxele de transport), tot a trebuit sa aduc chitanta de la PayPal, deoarece agentii vamali de la posta calculeaza taxele vamale la suma totala (adica costul obiectului + pretul transportului).
Mie ceasul mi-a venit intr-o cutiuta mica care a fost pusa intr-un plic, pe care l-au deschis de fata cu mine.
Clipper

Mesaj de Clipper »

OK, sanse am e de inteles, eu ma tem insa ca e foarte probabil sa fie mici :shock:

La mine nu va veni in plic ca recomandata, ci in pachet care sa "acomodeze" cutia si actele ceasului.

Probabil ca atunci cand il vor deschide si vor vedea un Omega cronograf inauntru se vor prinde repede de cum sta situatia...
mnm

Mesaj de mnm »

Clipper scrie:OK, sanse am e de inteles, eu ma tem insa ca e foarte im -probabil sa fie mici :shock:

La mine nu va veni in plic ca recomandata, ci in pachet care sa "acomodeze" cutia si actele ceasului.

Probabil ca atunci cand il vor deschide si vor vedea un Omega cronograf inauntru se vor prinde repede de cum sta situatia...
Du-te si tu...mai prost imbracat (dotat in buzunare cu o ciocolata sau pachet de tzigari in functie de sexul agentului/agentei...) si zici ca ti-ai comandat o replica/fake Omega...din SUA ca erau mai ieftine ca in China...etc. ....o poveste de genul asta...poate tine...
N-or fii totzi vamesii membri ai acestui forum...
Homo suus fortuna faber est.
bograd

Mesaj de bograd »

Parca-l si vad pe vames intreband "ce are inauntru, 7750 sau 1861?" :mrgreen:
viruseltony

Mesaj de viruseltony »

Clipper scrie:OK, sanse am e de inteles, eu ma tem insa ca e foarte probabil sa fie mici :shock:

Din cate am facut eu calculul ar trebui sa platesti tva-ul si taxa vamala de 4,5 % din suma totala (cost ceas + transport)....dar banuiesc ca daca te duci spasit si cooperant...ai putea scapa.

BTW: Am si eu o nelamurire mare cu privire la garantie atunci cand cumperi de pe eBay.
Eu nu am mai cumparat pana acum cu garantie...asta pt ca nu stiu care e treaba cu ea, adica...
-o cer vanzatorului?
-o platesc eu sau el?
-ma despagubeste PayPall in caz de neplaceri?
-etc, etc, etc?

Intreb pentru ca licitez la un ceas din Anglia si se termina licitatia pe data de 14 si as dori sa ajunga intreg ca este un cadou pentru prietena mea. Am imbolnavit-o si pe ea! 8)
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Daca nu ajunge ce ai comentat sau daca ajunge stricat, contactezi vanzatorul si incerci sa rezolvi cu el. Daca nu ajungi nicaieri, in termen de 45 zile de la achizitie poti face plangere la paypal. Este si la ebay acum posibilitatea de a face plangere...

La ce garantie te referi? Garantia ceasului? sau garantia cumparaturii?
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
viruseltony

Mesaj de viruseltony »

Garantia coletului, adica in cazul in care Posta Romana se serveste cu ceasul meu iar eu raman cu buza umflata, in timp ce vanzatorul si-a facut datoria.
radeonu

Mesaj de radeonu »

Salut din nou.Dupa lupte seculare care au durat 1 luna si 2 saptamani fix am primit si eu Orientul de pe prima pagina comandat de pe ebay din Singapore.Vreau sa spun ca vanzatorul l-a subevaluat la 45 dolari iar eu n-am platit nimic vama sau ceva la Posta.Totusi timpul necesar transportului mi se pare exagerat mai ales ca pe colet scria DHL.Acum astept sa-mi creasca unghia sa pot fixa si eu ora ca mi-am rupt-o incercand sa trag de rotita :mrgreen:
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Nu uita sa o desfiletezi mai intai! :lol:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Scrie răspuns