Un ceas Molnija daar... am nevoie de ajutor help
Moderator: Achraf
Un ceas Molnija daar... am nevoie de ajutor help
uitati am aici un ceas al strabunicului tatalui meu dar nu stiu modelul asa ca as avea nevoie de ajutor daca puteti ... eu i-am facut 3 poze sa-mi spuneti dupa 100-150 de ani cum arata totusi
http://i42.tinypic.com/1zb8oxh.jpg
http://i44.tinypic.com/2cgzkhe.jpg
http://i44.tinypic.com/23hvr6v.jpg
http://i42.tinypic.com/1zb8oxh.jpg
http://i44.tinypic.com/2cgzkhe.jpg
http://i44.tinypic.com/23hvr6v.jpg
Aida B.
-
Alexvintage
Re: Un ceas Molnija daar... am nevoie de ajutor help
Cu parere de rau e un Molnia sovietic din anii `60-`70. Mai trebuie sa imbatraneasca ceva ca sa prinda suta.
- gherghin nicolae
- Moderator
Daca ar fi fost al strabunicului tatalui dvs. eu va propun o ghicitoare.Anume ce virsta ar trebui sa aveti dvs. daca a fost acest ceas al cui ati spus. Evident data fabricatiei ceasului este reala anii 60-70 cum a fost spus inainte.Ce spuneti ? Avem un raspuns?
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
eu asa stiu de la bunica mea asta nu inseamna ca eu sunt un brontozaur sau cine mai stie cine vre-o fosila
are sa zicem aproape 100 de ani asta nu inseamna ca trebuie sa ma tratati de sus
acum revenim: aveti idee ce model este?
are sa zicem aproape 100 de ani asta nu inseamna ca trebuie sa ma tratati de sus
acum revenim: aveti idee ce model este?
Aida B.
- gherghin nicolae
- Moderator
Nu va trateaza nimeni de sus.Dar fraza dvs din prezentarea facuta acelui ceas era total aiurea.Recititi ceea ce ati scris.
O simpla cautare pe google va dadea cel putin un raspuns,anume acela al anului de fabricatie.Apoi vad ca stiti sa cititi caracterele rusesti cu care este scris cuvintul Molnia pe cadranul ceasului ceea ce m-a facut sa cred ca stiti cite ceva despre ceas .Dar pe un forum de cunoscatori ...sau ma rog majoritatea cunoscatori ,sa spuneti ca acel ceas are...100-150 de ani este o blasfemie.
In fine ,la subiect ,aveti un ceas comun ,evaluat la 50-100 ron,fabricat intre 1960-1970,deci nici prea vechi nici prea nou.
Altceva daca mai doriti sa aflati mai bine postati intrebarea direct ,fara a aproxima din auzite (exemplu 100-150 ani).
Imi cer scuze daca v-am suparat.
O simpla cautare pe google va dadea cel putin un raspuns,anume acela al anului de fabricatie.Apoi vad ca stiti sa cititi caracterele rusesti cu care este scris cuvintul Molnia pe cadranul ceasului ceea ce m-a facut sa cred ca stiti cite ceva despre ceas .Dar pe un forum de cunoscatori ...sau ma rog majoritatea cunoscatori ,sa spuneti ca acel ceas are...100-150 de ani este o blasfemie.
In fine ,la subiect ,aveti un ceas comun ,evaluat la 50-100 ron,fabricat intre 1960-1970,deci nici prea vechi nici prea nou.
Altceva daca mai doriti sa aflati mai bine postati intrebarea direct ,fara a aproxima din auzite (exemplu 100-150 ani).
Imi cer scuze daca v-am suparat.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Cititi va rog acest topic, si veti vedea varsta ceasurilor Molnija pe care le poseda si alti colectionari de pe forumul nostru:
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... =12&t=6776
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... =12&t=6776
Dus cu CEASUL!
mda eu ma refeream la altceva
uitati va spun istoria acestui nenorocit de ceas...
ca azi am discutat cu tatal meu
bunicul lui a lucrat la cfr marfa sau ceva de genul si atunci primeai de la serviciu un ceas dupa care te ghidai sa ajungi la munca(molnija al meu acum actual)
dupa ce ieseai la pensie il restituiai si acesta ajungea la un alt utilizator
din pacate pentru mine eu NU STIU SA CITESC LITERELE RUSESTI!am cercetat foarte mult ca sa pot sti cum sa numeste acest ceas "ieftin" pentru toti ceilalti.
bunicul tatalui meu s-a nascut pe la 1800 si ceva iar la 20 de ani a intrat in cfr sa zicem s-a nascut in 1880 si l-a primit in 1900 sa zicem in concluzie ar putea avea 100 de ani
uitati va spun istoria acestui nenorocit de ceas...
ca azi am discutat cu tatal meu
bunicul lui a lucrat la cfr marfa sau ceva de genul si atunci primeai de la serviciu un ceas dupa care te ghidai sa ajungi la munca(molnija al meu acum actual)
dupa ce ieseai la pensie il restituiai si acesta ajungea la un alt utilizator
din pacate pentru mine eu NU STIU SA CITESC LITERELE RUSESTI!am cercetat foarte mult ca sa pot sti cum sa numeste acest ceas "ieftin" pentru toti ceilalti.
bunicul tatalui meu s-a nascut pe la 1800 si ceva iar la 20 de ani a intrat in cfr sa zicem s-a nascut in 1880 si l-a primit in 1900 sa zicem in concluzie ar putea avea 100 de ani
Aida B.
Aida : Esti libera sa crezi ce vrei dar garantat ceasul tau nu are 100 ani vechime. Datarea intre anii '60-'70 este absolut corecta. Valorile sunt diferite pt. fiecare - functie de interes. Spre ex. pt. mine nu valoreaza nici macar 1 leu. Colegul l-a estimat intre 50-100 lei si inteleg ca esti dezamagita, probabil te asteptai sa valoreze o mica avere. Pt. tine in primul rand are valoare sentimentala si asta ar trebui sa conteaze cel mai mult. 
Ultima oară modificat 12 Apr 2010, 22:15 de către Zar, modificat de 2 ori în total.
AR1070-56E
- gherghin nicolae
- Moderator
Exclus asa ceva.Fabricatia acestui tip de ceas Molnia este in anii 1960-1980.
Faptul ca arata asa de rau nu inseamna ca este si vechi.A fost ingrijit cum nu trebuie.
Aveti mai sus,unde a postat stimabilul coleg Galaxy ,o trimitere catre un link unde se povestesc multe despre aceste ceasuri Molnia.Va desparte un click doar.
Posibil ca bunicul tatalui dvs sa fi primit un ceas de la CFR dar ceea ce trebuie sa retineti este ca acel ceas nu s-a numit niciodata Molnia.Probabil daca veti mai face investigatii veti vedea ca este cum am spus eu.
Inca o data nu trebuie sa va suparati.Fiecare dintre noi visam sa dam vreodata peste o comoara cit de mica dar acest ceas Molnia nu este acea comoara si acest lucru nu numai eu il spun.Aaaaaaaaaaaaa,ca se cere pe acest gen de ceas si sume exorbitante ,acest lucru denota ca acei oameni nu prea stiu ...decit sa ceara.

Faptul ca arata asa de rau nu inseamna ca este si vechi.A fost ingrijit cum nu trebuie.
Aveti mai sus,unde a postat stimabilul coleg Galaxy ,o trimitere catre un link unde se povestesc multe despre aceste ceasuri Molnia.Va desparte un click doar.
Posibil ca bunicul tatalui dvs sa fi primit un ceas de la CFR dar ceea ce trebuie sa retineti este ca acel ceas nu s-a numit niciodata Molnia.Probabil daca veti mai face investigatii veti vedea ca este cum am spus eu.
Inca o data nu trebuie sa va suparati.Fiecare dintre noi visam sa dam vreodata peste o comoara cit de mica dar acest ceas Molnia nu este acea comoara si acest lucru nu numai eu il spun.Aaaaaaaaaaaaa,ca se cere pe acest gen de ceas si sume exorbitante ,acest lucru denota ca acei oameni nu prea stiu ...decit sa ceara.
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Hai sa-ti explicam altfel : Molnia - ca marca - nu are 100 ani vechime. 
Ultima oară modificat 12 Apr 2010, 22:10 de către Zar, modificat 1 dată în total.
AR1070-56E
Si ca sa fim si mai exacti :
"Tscheljabinsk Watch Factory (fabrica care a facut ceasul in cauza)
This factory was founded in 1942, when the German troops were near Moscow. The Soviets relocated a lot of industry to Siberia, so the first Moscow watch factory Kirowa was moved to Slatousk near Tjeljabinsk just behind the Ural Mountains. Mter the war both watch factory sites existed but made different products. "
"Tscheljabinsk Watch Factory (fabrica care a facut ceasul in cauza)
This factory was founded in 1942, when the German troops were near Moscow. The Soviets relocated a lot of industry to Siberia, so the first Moscow watch factory Kirowa was moved to Slatousk near Tjeljabinsk just behind the Ural Mountains. Mter the war both watch factory sites existed but made different products. "
- gherghin nicolae
- Moderator
Chiar nu vreti sa cititi indrumarea catre topicul dedicat ceasurilor Molnia indicat de catre Galaxy?
Acel ceas,adica al dvs. ARE MAXIM 40 ANI.Si astia cu indulgenta....Faptul ca arata de 100 150 poate si de....300
,inseamna ca a fost pastrat foarte rau.Exista ceasuri de buzunar din 1850 care arata de o mie de ori mai bine ca al dvs Super Molnia...Dar acelea sint...altceva.
Cititi forumul Ceasornicar.ro si cu timpul imi veti da dreptate...
Acel ceas,adica al dvs. ARE MAXIM 40 ANI.Si astia cu indulgenta....Faptul ca arata de 100 150 poate si de....300
Cititi forumul Ceasornicar.ro si cu timpul imi veti da dreptate...
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
- gherghin nicolae
- Moderator
Am incercat sa editez poza cu mecanismul si se observa o serie pe mecanism dar zona respectiva este prea stralucitoare.Daca veti scrie seria ,spre finalul seriei are o liniuta urmata de doua cifre .Acele ultime doua cifre va indica ultimele cifre din anul de fabricatie.
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
A fost amuzant! Ne-a facut placere discutia! 
Some people call it obsession, i call it passion.