Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri
In ansamblu pare original-vezi prinderea picioruselor cadranului.Cadranul este rescris.Si este din perioada mentionata.
Ca este AS sau FHF se poate vedea mai usor daca are vreun marcaj pe mecanism.
Ca este AS sau FHF se poate vedea mai usor daca are vreun marcaj pe mecanism.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
-
Iepurele de Martie
Am luat nota, mersi mult pentru raspuns!
Salut.Sunt nou pe forum(primul meu post aici).As avea si eu cateva intrebari,daca se poate.Mi-am luat azi un Seiko 5 de la B&B.Primul meu automatic,de aceea am vrut sa fie ceva ieftin si simplu.
1.Incarcarea mecanismului se face in ambele sensuri?
2.Cam care ar fi autonomia mecanismului dupa ce-l dau jos de la mana?
3.Cam in ce limite ar trebui sa se incadreze abaterea mecanismului -+??? secunde la 24 ore?
4.As vrea sa-i schimb bratara cu o curea din piele sau cauciuc si am masurat si e cam 19-20mm,dar am citit pe undeva pe net ca Seiko 5 modele mai noi ar avea 19mm curea.Daca iau una de 20mm o s-o pot atasa ceasului?

si as vrea sa-l fac sa arate cam asa :

3.Cam in ce limite ar trebui sa se incadreze abaterea mecanismului -+??? secunde la 24 ore?
4.As vrea sa-i schimb bratara cu o curea din piele sau cauciuc si am masurat si e cam 19-20mm,dar am citit pe undeva pe net ca Seiko 5 modele mai noi ar avea 19mm curea.Daca iau una de 20mm o s-o pot atasa ceasului?

Mai bine asteptai si luai de la mine un seiko 5 gata echipat cu o curea textila ca cea din poza:) si iesieai si mai ieftin cu vreo 150 lei- glumesc (oarecum).
Curea ca cea din poza nu cred ca se gaseste de vanzare, iar ceva asemenator sunt curele nato. Si aici pe forum erau de vanzare.
Cat despre celelalte intrebari, cu un pic de cautare aici pe forum vei gasi si raspunsurile.
Curea ca cea din poza nu cred ca se gaseste de vanzare, iar ceva asemenator sunt curele nato. Si aici pe forum erau de vanzare.
Cat despre celelalte intrebari, cu un pic de cautare aici pe forum vei gasi si raspunsurile.
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

Am mai citit despre el pe aici pe forum,dar aveam unele neclaritati si as vrea sa-mi raspunda domnul Claudiu,daca poate si are timp.
Multumesc!
Multumesc!
- calin gabi
este original am si eu doua pe negru si auriu .
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
chivualex scrie:Salut.Sunt nou pe forum(primul meu post aici).As avea si eu cateva intrebari,daca se poate.Mi-am luat azi un Seiko 5 de la B&B.Primul meu automatic,de aceea am vrut sa fie ceva ieftin si simplu.
1-Incarcarea este bidirectionala
2-36 ore,dupa o incarcare complecta
3-Producatorul da -15+20 sec/24,B&B-ul da -10+30 sec/24H
4-poti adapta si una de 20!

Ceasornicar,FBHI
Inca o intrebare pentru Mido baroncelli:
Port ceasul zilnic 10 - 12 ore, dar nu il agit foarte tare (munca de birou).
Am fost curios sa vad cat mai functioneaza dupa ce il las in repaus si a mers de vineri seara pana sambata la ora 14, deci aprox. 22 - 23 ore.
E bine? E mult sau e putin?
Port ceasul zilnic 10 - 12 ore, dar nu il agit foarte tare (munca de birou).
Am fost curios sa vad cat mai functioneaza dupa ce il las in repaus si a mers de vineri seara pana sambata la ora 14, deci aprox. 22 - 23 ore.
E bine? E mult sau e putin?
Eu cred ca e ok,daca nu ai activitate,chiar daca ar trebui la o armare complecta sa mearga cam 40 ore.
Poarta-l ceva mai mult si acasa,nu-l da jos imediat,de la 8 dimineata pina seara la 10 inseamna cam 14 ore,si vezi cum se comporta!
Poarta-l ceva mai mult si acasa,nu-l da jos imediat,de la 8 dimineata pina seara la 10 inseamna cam 14 ore,si vezi cum se comporta!

Ceasornicar,FBHI
mercicalin gabi scrie:este original am si eu doua pe negru si auriu .
din ce an este modelul? de la cine l-am luat a zis ca anii 70
bafta
Iti multumesc de raspunsuri.Am luat o curea de 20mm(piele cred,am dat 30ron tot de unde am luat ceasul) si s-a potrivit perfect.Claudiu scrie: 1-Incarcarea este bidirectionala
2-36 ore,dupa o incarcare complecta
3-Producatorul da -15+20 sec/24,B&B-ul da -10+30 sec/24H
4-poti adapta si una de 20!
![]()
As mai avea o intrebare daca se poate.Imi cer scuze ca scriu 2 post-uri consecutiv,dar nu l-am putut edita pe cel anterior.
In timpul unei zile ma misc foarte mult.
1.Exista posibilitatea ca mecanismul ceasului sa se incarce prea mult si sa se strice sau este mai bine sa fie incarcat la capacitate maxima?Are vreo protectie ceva?
1.Exista posibilitatea ca mecanismul ceasului sa se incarce prea mult si sa se strice sau este mai bine sa fie incarcat la capacitate maxima?Are vreo protectie ceva?
Imi cer scuze D-lui Claudiu daca raspund aici ....chivualex scrie:As mai avea o intrebare daca se poate.Imi cer scuze ca scriu 2 post-uri consecutiv,dar nu l-am putut edita pe cel anterior.
1.Exista posibilitatea ca mecanismul ceasului sa se incarce prea mult si sa se strice 1sau este mai bine sa fie incarcat la capacitate maxima?2.Are vreo protectie ceva?
@chivualex :1. nu exista aceasta posibilitate ca exista un cuplaj limitator de cuplu in caseta de armare a arcului.....
2. e bine sa-l purtati....nu-i dauneaza.
Homo suus fortuna faber est.
Multumesc de raspunsuri.
O sa-l port zi de zi ca de asta l-am cumparat.Imi place foarte mult,dar tot la un ceas adevarat visez.
O sa-l port zi de zi ca de asta l-am cumparat.Imi place foarte mult,dar tot la un ceas adevarat visez.