Glycine compressor

Ceasuri Diverse
Scrie răspuns
catralin

Glycine compressor

Mesaj de catralin »

un ceas care atrage prin simplitate, fara a sari in ochi, care se preteaza foerte bine la a fi purta si la o alta tinuta decat casual :mrgreen: , cadranul usor imbatranit, fara marcaje specifice, cu toate astea este un diver si este intr-o carcasa de diver, tip compressor.
stiu ca lucian marcu a prezentat un diver vintage intr-o carcsa suprecompressor, un fabulos lanco barracuda. diferenta dintre cel prezentat acum si cel prezentat de lucian este tipul de capac, la al meu fiind de tip snap-back, al lui lucian pe filet.
mai jos un topic dedicat in intregime carcaselor supercompressor
http://scubawatch.org/EPSA_SC_FAQ.html
carcasa all stainless stell, cu urmatoarele dimensiuni: 34 mm fara coronita, din pacate nu am una de diver, asa ca cea prezentata e una care s-a potrivit, 40 mm lungime intre anse si 10 mm grosime.
"motorul" nu e unul deosebit, fiind un banal eta automatic, calibrul 2451, dar foarte bine intretinut si frumos.
detaliile tehnice obtinute de la doctorul ranfft, as usual:
ETA 2451

Features
automatic
sweep second

Data
11.5''', Dm= 25.6mm
H= 5.3mm
17/21/25/30 jewels
f = 18000 A/h
power reserve 42h
si acum pozele:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

si acum capacul interior cu marcajul specific:

Imagine

pozele cu mecanismul nu imi apartin ele fiind facute de catre colegul archaf, enjoy:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Achraf
Moderator

Re: Glycine compressor

Mesaj de Achraf »

Daca ne gandim ca si cei de la Glycine au contribuit semnificativ la cladirea unei istorii teribile a ceasurilor, atunci nu vom mai considera ca un Glycine este un simplu ceas. By the way - cam cate Glycine ati vazut in ultimii ani? Si cate compressor?
Catralin, ceasul este superb ... i-ai cam zgariat totusi capacul spate! :wink:
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
catralin

Mesaj de catralin »

nu are nimic iese la polish. ca si paranteza, cati crezi ar vrea sau cunosc icon-ul glycine airman? si mai mult de atat ar prefera unul vintage, gata cu paranteza.
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

... si dupa mult timp apare si 'fratele' mecanic:
Glycine Compressor (ETA 2408)
(din pacate a disparut lumina zilei ca sa-i faca o poza noua la mecanism, cu noul balans ... dar important este ca acum functioneaza!)

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Scrie răspuns