Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Depinde, sunt cateva pozitii in care poti sa lasa ceasul peste noapte si influenta astfel precizia lui.
1. Daca sta in pozitie orizontala - cadranul in sus - va avansa cateva secunde.
2. Daca sta vertical - coronita in jos - pierde cateva secunde
3. Daca sta vertical - coronita in sus - pierde chiar mai multe secunde.
Felicitari inca o data pentru ceas.
1. Daca sta in pozitie orizontala - cadranul in sus - va avansa cateva secunde.
2. Daca sta vertical - coronita in jos - pierde cateva secunde
3. Daca sta vertical - coronita in sus - pierde chiar mai multe secunde.
Felicitari inca o data pentru ceas.
Salve,
Multumesc mult pt sfaturi...asa am facut si ai mare dreptate.
Vad ca Seiko 5 nu il poti seta la secunda deoarece nu se opreste secundarul.
Asa ca l-am pus pe verticala cu coronita in sus si deja a pierdut o secunda.....e bine de stiut...asa il mai tin in frau.
Oricum...parerea mea ca in continuare este un super ceas clasic.
Multumesc mult pt sfaturi...asa am facut si ai mare dreptate.
Vad ca Seiko 5 nu il poti seta la secunda deoarece nu se opreste secundarul.
Asa ca l-am pus pe verticala cu coronita in sus si deja a pierdut o secunda.....e bine de stiut...asa il mai tin in frau.
Oricum...parerea mea ca in continuare este un super ceas clasic.
Buna ziua,
Ce inseamna codurile acestea doua?
06G4 TG 2
Sunt in partea de jos a ecranului,scris ff mic.
06G4 TG 2
Salut,am si eu o intrebare catre cunoscatori de ceasuri,tocmai mi-am achizitionat un ceas numit Vendoux Exclusives LS 11807-01,stie cineva la cam cat s-ar estima acest ceas?Pana sa achizitionez ceasul nu auzisem niciodata de aceasta firma,a auzit cineva de ea?Multumesc inaintat.
Este cod ref. model cadran.mihainet scrie: Seiko 5
06G4 TG 2
AR1070-56E
black77 scrie:Salut,am si eu o intrebare catre cunoscatori de ceasuri,tocmai mi-am achizitionat un ceas numit Vendoux Exclusives LS 11807-01,stie cineva la cam cat s-ar estima acest ceas?Pana sa achizitionez ceasul nu auzisem niciodata de aceasta firma,a auzit cineva de ea?Multumesc inaintat.
Asta este firma.http://www.vendoux.com/thebrand/companyprofile.php
La skeleton am vazut ca lucreaza cu Miyota.La celelalte nu stiu cu ce lucreaza.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Salut tututor
Incerc sa aflu mai multe informatii despre un ceas vechi cu pendula, marca Regina Clock. M-ar interesa mai multe informatii despre producator, o data aproximativa a fabricatiei, un pret estimativ. (nu e de vanzare, dar sunt curios)
Are gravat pe cadran initialele GB de o parte si de alta a unei ancore cu o coroana deasupra.
Poze mai bune nu am cum sa fac, din pacate.
http://img816.imageshack.us/img816/8733/spa1288.jpg
http://img819.imageshack.us/img819/1926/spa1289.jpg
Incerc sa aflu mai multe informatii despre un ceas vechi cu pendula, marca Regina Clock. M-ar interesa mai multe informatii despre producator, o data aproximativa a fabricatiei, un pret estimativ. (nu e de vanzare, dar sunt curios)
Are gravat pe cadran initialele GB de o parte si de alta a unei ancore cu o coroana deasupra.
Poze mai bune nu am cum sa fac, din pacate.
http://img816.imageshack.us/img816/8733/spa1288.jpg
http://img819.imageshack.us/img819/1926/spa1289.jpg
Pardon...m-am uitat mai atent. E Regina Gong, nu clock. E mai inaccesibila zona in care scrie si de-asta am gresit.
Oricum nu am gasit pe net nimic despre marca asta.
Oricum nu am gasit pe net nimic despre marca asta.
Multumesc...inca incerc sa aflu data fabricarii, e probabil intre 1924-1935, pentru ca cifrele inscriptionate pe el nu respecta tipicul de aici.http://www.clockguy.com/SiteRelated/Sit ... story.html
Sau poate nu am gasit eu seria lui, ci alte cifre.
Sau poate nu am gasit eu seria lui, ci alte cifre.
Intr-adevar este un Gustav Beker.
Nu-mi dau seama daca e cu greutati sau cu arcuri.
Nu-mi dau seama daca e cu greutati sau cu arcuri.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
pare ca-i cu greutati - parca se vede una in partea stanga in prima poza.
dar cum ridici greutatea sau incarci arcul - daca-i cu caseta - pentru ca nu se vad gauri in cadran.
sa fie electric?
wolf46 daca ai putea sa pui ceva mai multe poze si eventual si cu mecanismul sau cutia deschisa ar fi interesant de vazut.
dar cum ridici greutatea sau incarci arcul - daca-i cu caseta - pentru ca nu se vad gauri in cadran.
sa fie electric?
wolf46 daca ai putea sa pui ceva mai multe poze si eventual si cu mecanismul sau cutia deschisa ar fi interesant de vazut.
E cu greutati, are vreo 2 metri. Din pacate geamul original, un mozaic de cristal, nu a supravietuit. Fac maine poze, pe lumina. O sa incerc sa pozez si mecanismul, din pacate accesul in interior e destul de dificil, are 2 usite in lateral cam cat palma pe unde se vede. Oricum e fascinant de privit, mai ales cand bate gongul si se invarte o chestie si bat ciocanelele.
Ceasul functioneaza bine, eu n-am stat sa masor precizia, dar acasa ne uitam la el ca sa vedem ora.
Ceasul functioneaza bine, eu n-am stat sa masor precizia, dar acasa ne uitam la el ca sa vedem ora.
- politehnica21
Ce parere aveti despre acest ceas? http://www.okazii.ro/catalog/41414547/R ... onal-.html
M-am indragostit de el de la prima vedere, si as fi curios ce parere aveti despre el. Isi merita banii? Ce poate fi reconditionat la el?
M-am indragostit de el de la prima vedere, si as fi curios ce parere aveti despre el. Isi merita banii? Ce poate fi reconditionat la el?
daca vrei sa cumperi acest ceas, trebuie sa ai in vedere urmatoarele lucruri:
secundarul nu este cel original
carcasa a fost cromata, insa acest strat a fost indepartat si a ramas materialul de baza
cadranul desi cel original nu se afla intr-o stare foarte buna.
daca era ca nou merita cu siguranta banii - parerea mea.
secundarul nu este cel original
carcasa a fost cromata, insa acest strat a fost indepartat si a ramas materialul de baza
cadranul desi cel original nu se afla intr-o stare foarte buna.
daca era ca nou merita cu siguranta banii - parerea mea.