Orient Mako Blue Review :)

Ceasuri care se preteaza activitatilor dure, unde o rezistenta sporita este necesara.
Scrie răspuns
victori

Re: Orient Mako Blue Review :)

Mesaj de victori »

Multumesc pentru raspuns.
Stiam ca din butonul de sus.
Oricum am reusit. Pentru cei interesati iata un rapsuns gasit de mine mai pe larg:
Se seteaza ora la ora 6, se seteaza data cu o zi inainte, se seteaza ziua cu o zi inainte si in limba dorita.
Se potriveste apoi ora (evident in sensul acelor de ceas) si se tine cont si de ciclul de 12 ore.

Exemplu:
ziua curenta marti, 10, ora 7 PM.

Se seteaza data la 9, ziua la MON (in cazul de fata pentru ca vreau in engleza)
Se potiveste ora stfel incat dupa ce data si ziua devin cele curente se mai trece o data peste ora 12 . Ora fiin 7 PM.

In intervalul in care se schimba data, fereastra zilei va trece prin 2 faze: una aratand aceiasi zi in cealalta limba si apoi trece la npua zi in limba setata.

Sper ca nu am plictisit pe nimeni din cei care stiau, dar poate mai apar uni ca mine...
seba

Mesaj de seba »

pai...am si eu un Mako(de o saptamana)1.bezelul merge perfect2.merge constant cu+5,6 sec/zi.Am o curiozitate(ceasul il port de 6 zile incontinuu pe mana)afecteaza asta mecanismul?(fiind in permanenta pe mana nu cumva arcul sta incarcat la maxim?)
carcozep

Mesaj de carcozep »

Norocosule cu Bezel care merge perfect! :)
Nu, nu e nici cea mai mica problema daca e incarcat la maxim tot timpul :)
seba

Mesaj de seba »

pai...serios....aveau doua Mako in magazin...stiam de problema cu bezelul..asa ca l-am ales pe cel care mergea bine(si inca o chestie...am vazut in filmuletele de pe net ca au o problema la cheita-una,, estetica,,cheita,,trasa la maxim,,sta intr-o parte,la al meu nu este cazul....sincer este un ceas superb....merita banii..am scris ca merge cu +5-6 sec/zi....cu timpul sa ma astept la alta abatere?are exact 7 zile,,vechime,,
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Dupa 0 luna de purtat se mai lasa si poti atinge o precizie sub 6 sec. undeva pe la 3-4 sec.Sa-l porti sanatos.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
seba

Mesaj de seba »

mersi mult pentru raspuns....sincer nu regret achizitia...consider ca este un ceas care arata bine(si merge bine)...si nu costa o avere
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Ai facut o alegere buna pret-calitate,sunt multi posesori de mako pe forum inclusiv eu si toti au numai cuvinte de apreciere despre el,tine bine la tavaleala .
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
seba

Mesaj de seba »

pentru chivualex,vad ca ati schimbat cureaua(este originala?vad pe catarama ca este scris Orient)daca da,de unde ati achizitionat cureaua si la ce pret?va rog un raspuns pe pm...
cezzar

Mesaj de cezzar »

intrebare... pe unde se mai gaseste modelul si la ce pret? eventual luat de la-nceput cu curea de silicon, nu prea sunt fan bratari.. multumesc...
chivualex

Mesaj de chivualex »

seba scrie:pentru chivualex,vad ca ati schimbat cureaua(este originala?vad pe catarama ca este scris Orient)daca da,de unde ati achizitionat cureaua si la ce pret?va rog un raspuns pe pm...
Ai PM seba
seba

Mesaj de seba »

ok..sper sa nu exagerez(intradevar este PM-scuze)totusi este un post(review Mako)....daca nu se supara cineva,ca proaspat posesor....cateva impresii 1.dupa a doua saptamana are 27 sec.abatere/7 zile(mai putin de 5 sec./zi)2.bezel-ul merge usor(rotit cu ceasul la mana-chiar face un ,,clic,,frumos la fiecare rotatie)3.cheita trasa la maxim sta perfect dreapta(nu stiu daca este un defect de fabricatie-sa stea putin intr-o parte-dar am vazut chestia asta la alte Mako si Vostok Amfibia).Ce sa spun...sunt super incantat de ceas(initial am vrut sa cumpar un Doxa nos-cu mii de scuze-vanzatorul este memru al acestui site-dar mai astept, poate in viitor...iau si Doxa).Recomand cumpararea unui Mako din magazin...cu ocazia asta poate fi probata functionarea bezel-ui(multi posesori se plang de functionarea,,greoaie ,,a acestuia).In rest un ceas superb....merita banii...sper ca nu am deranjat cu postarile mele...dar cum am spus sunt foarte incantat de achizitia mea(apropos este varianta cu ecran negru)
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Sa-l porti cu placere! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Nicu

Mesaj de Nicu »

Sa-l porti sanatos !
Pe mina m-a atras mult Mako . Calitatea fabricatiei te duce cu gindul la ceasuri muult mai scumpe . Parerea mea ...

Si , poate , in viitor ... :) .... cel galben mi se pare frumushel ...
http://yeomanseiko.wordpress.com/2009/0 ... nt-for-me/

Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
Cypher

Mesaj de Cypher »

Salut,si eu sunt posesor de Blue Mako. Sunt foarte multumit de ceas ,mai putin de cristal mi se pare ca se zgarie cam usor. In rest este foarte ok la banii lui,un mecanism fiabil ,materiale de calitate,daca avea si safir era perfect.
Toata lumea cand ma intreba cat costa se asteptau la o suma mult mai mare .

Imagine
Imagine
Imagine
bogdan007

Mesaj de bogdan007 »

Buna, de o saptamana sunt fericitul posesor al unui Orient Mako Blue.Aceast ceas este prima achizitie, pana acuma nu am avut un ceas mecanic.Povestea lui incepe prin noiembrie cand m-am hotarat ca vreau un ceas de Craciun.Asa am inceput sa caut pe internet ceasuri si am dat de acest forum. Am citit o multime de subiecte despre diferite ceasuri........''m-ati inebunit"...as fi vrut sa le cumpar pe toate.In final m-am hotarat ca vreau un ceas de 100 E ,am cautat pe forum un astfel de ceas si uite asa m-am ales cu un Orient.Nu l-am avut de Craciun dar nu m-ai conteaza sunt bucuros ca ajuns pana la urma.Cand ma uit la ceas intotdeauna raman cateva secunde in plus, seara astept ca un copil sa vad cum schimba data, inainte de culcare il pun la ureche sa aud cum ii "bate inima".Prietena mea nu ma intelege spune ca sunt nebun...da asa este...si imi place.Multumesc ceasornicar.ro
Despre ceas pana acuma nu pot sa spun multe,pot spune ca merge cu +5sec/zi.
P.S.:am inceput sa strang bani pt un ceas german
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Scrie răspuns