Va Rog Mult Ajutatima

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
carcozep

Re: Va Rog Mult Ajutatima

Mesaj de carcozep »

Mako Mako Mako? :lol: [Orient]
Seiko 5 Aviator.
Seiko 5 Superior.
andrei_bacau_88

Mesaj de andrei_bacau_88 »

Multumesc carcozep pentru raspuns.Sunt frumusele si va rog sa nu sa suparati ca am spus frumusele...poate ca nu stiu sa apreciez ce e bun sau ce e frumos dar totusi as vrea ceva putin mai modern,nu unul plin de pietricele sau unul de cocalar dar nici unul asa simplu http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Clau ... 729-1.html
http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Roda ... 942-1.html
http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Phil ... 872-1.html
http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Seik ... 76-29.html
Astea sunt niste modele care mie imi plac cum arata,nu stiu daca sunt bune sau nu dar ca aspect mie mi se par superbe.Ce miai aratat tu este un model frumos nu zic ca nu dar nu e exact ce as vrea,iti multumesc mult pt raspuns si mai astept si alte propuneri
Razvee

Mesaj de Razvee »

Strict intre cele 4 variante prezentate as alege Claude Bernard, sunt un soi de divizie quartz a Edox, brand care a hotarat de cativa ani incoace sa faca saltul catre un alt palier, ceva mai de lux. Pretul modelului respectiv la BB este de 840 de lei. Dat fiind ca e o suma relativ mica pentru ei, e posibil sa nu accepte reduceri suplimenatre, mai mult de 10% (deci 750 de lei) nu poti spera.

Ceasul Philip Watch este echipat cu ETA G10, am mai amintit ca e oarecum de evitat.

Nici Rodania, nici Seiko nu cred ca vei gasi in marja de 5 milioane, dar poti face o incercare.
andrei_bacau_88

Cele 4 modele postate mai sus erau doar niste modele care mie imi plac cum arata,aratam cam as dori sa arate ceasul.Caut un ceas asemanator ca design si va rog mult daca ma puteti ajuta cu cateva propuneri,dar repet ceva asemanator cu ce am aratat eu nu modele ca seiko 5.Va rog mult,poate ma ajutati sa imi achizitionez un ceas bun cu 500 de lei.
Razvee

Mesaj de Razvee »

andrei_bacau_88

http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Roda ... earch.html
http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Roda ... -caut.html
Imi puteti da un sfat va rog?Miau placut mult,leam probat si chiar aratau bine si se incadrau si in bugetul meu :D
rubin

Mesaj de rubin »

E foarte indicat sa-l iei pe ultimul !
Inca ceva !!!
ETA G10 nu este de evitat !!! E adevarat ca nu se poate repara dar este foarte precis, ajunge usor la 1-2 sec plus pe luna, este fiabil, eu nu am auzit de exemplare stricate in conditii de folosire normala si este folosit pe scara larga de muuulte firme nu numai de Swatch !
Sau bongiorno....
andrei_bacau_88

Multumesc mult rubin pentru raspuns.Va rog daca imi mai puteti da un verdict intre cele 2 modele.
andrei_bacau_88

Razve ma poti ajuta te rog?Spunemi ceva despre primul mode,e bun?Daca da as vrea sa ma duc azi sa il iau.
andrei_bacau_88

imi poate da cine un sfat despre acest model de ceas? http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Roda ... 911-4.html
andrei_bacau_88

Nimeni? :cry:
User
Membru Special

Mesaj de User »

e un ceas de consum
daca se strica bratara trebuie sa-ti iei altul. daca totusi se gaseste bratara de schimbat costa cat jumate din ceas cel putin si dureaza luni, ani la distribuitorii care sunt la noi.

daca tot se vorbeste de raport calitate-pret, luati in calcul si acest aspect data viitoare.
la finalul unei astfel de incercari - de a gasi bratara unui ceas - in caz ca, sa zicem, ai gasit bratara, daca tragi linie vei vedea ca ai cheltuit pe bratara, drumuri, telefoane, etc mai mult decat suma pe care ai fi dat-o pe un ceas nou. iar in cazul in care nu gasesti, ai pierdut o parte din banii pe care ii puteai folosi pentru a face o alta achizitie, si apoi vei fi "obligat" sa-ti iei alt ceas la un pret mai mic.

dar la urma urmei, atunci cand iti iei un ceas, nu trebuie sa-l iei pentru ca are raportul calitate/pret cel mai bun din lume, sau sa fie quartz, sau sa fie mecanic, etc.
trebuie sa-ti placa tie, sa-ti vorbeasca - daca se poate, sa te faca fericit, multumit, etc.
altfel foloseai ceasul de la telefon, care are cel mai bun raport calitate/pret din lume.
Imagine
Zar

Mesaj de Zar »

user scrie:e un ceas de consum
Orice ceas functional e de consum indiferent ca este : deosebit, raritate, scump, profesional, editie limitata sau absolut comun. Sunt instrumente de masura - unele se incadreaza si la opere de arta - si toate au fost concepute sa fie purtate/folosite pt. functiile care le ofera. Faptul ca unii au hotarat sa tina anumite ceasuri in cutie/vitrina si doar sa le admire - e alegerea lor. Nici unul nu a fost gandit din start ca piesa de muzeu. :wink:
user scrie:atunci cand iti iei un ceas, nu trebuie sa-l iei pentru ca are raportul calitate/pret cel mai bun din lume, sau sa fie quartz, sau sa fie mecanic, etc.
trebuie sa-ti placa tie, sa-ti vorbeasca - daca se poate, sa te faca fericit, multumit, etc.
altfel foloseai ceasul de la telefon, care are cel mai bun raport calitate/pret din lume.
Subscriu. :)
AR1070-56E
User
Membru Special

Mesaj de User »

ok, e parerea ta.

dar parerea mea e ca un Blancpain Fifty Fathoms

Imagine

NU este un ceas de consum, de exemplu.

Cand am zis ceas de consum, m-am referit la faptul ca - in cazul ceasului in discutie Rodania... - odata ce cesul s-a uzat/stricat nu merita sa mai fie reparat (si datorita raportului calitate/pret pe care il ofera un ceas nou). Altfel spus, reparatia costa mai mult, sau la fel cat un ceas nou (sau achizitia unui alt ceas nou este mai de dorit, decat incercarea de reparare a celui stricat).
Un exemplu clar de ceas de consum sunt ceasurile QQ.

Deci un Blancpain Fifty Fathoms nu este egal cu un QQ.
Imagine
eda2k

Mesaj de eda2k »

user scrie:Deci un Blancpain Fifty Fathoms nu este egal cu un QQ.
Depinde cat de sentimental esti. Daca ti-a dat un ceas Q&Q mama ta, sau tatal tau sau cineva important din viata ta, chiar daca se strica acel Q&Q, tot acel ceas va fi mai important si va trezi amintiri frumoase in sufletul tau. Chiar daca acum ai un ceas Rolex, sau Blancpain Fifty Fathoms. Tin minte ca la o varsta frageda, m-am jucat cu un ceas al mamei, pe care il primise cadou de la tatal ei. Bineinteles ca l-am pierdut la joaca. Nu cred ca mai trebuie sa spun ca s-a suparat foarte tare. Depinde de tine.
Scrie răspuns