Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Nu se poate din pacate!

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Atunci cum pot scapa de zgarieturile de pe geam ?
Se poate schimba cu unui identic ?
Daca e vorba de modelul Body and Soul cred ca are cristal mineral, dar daca va referiti la un model care are cristal din plexic poate fi facut ca nou cu putin Polywatch. Pt. a primi mai multe detalii ar ajuta f. mult modelul exact la care facem referire.cocutza92 scrie:Atunci cum pot scapa de zgarieturile de pe geam ?
Salut,
As dori sa stiu daca merita geamul din safir vs. geamul din cristal mineral. Un cumparat la SH un Tissot PR50 automatic, si are niste mici pete pe geamul din safir, fiind probabil lovit. Am vorbit cu un ceasornicar si mi-a zis ca pot sa-i pun si cristal mineral, fara probleme, pretul fiind de trei ori mai mic fata de safir. Difera claritatea safirului fata de cea a cristalului mineral, sau doar duritatea ?
Pro ... contra ?
P.S: nu intentionez sa tai busteni cu el, si nici sa lucrez la masini-unelte. Am grija de ceas, dar ocazional, din neatentie, pot sa-l ating de vre-un colt de masa, de vre-un perete, de vre-un obiect contondent ... sau fiica-mea sa-l arunce pe fereastra, mai rar dar posibil
As dori sa stiu daca merita geamul din safir vs. geamul din cristal mineral. Un cumparat la SH un Tissot PR50 automatic, si are niste mici pete pe geamul din safir, fiind probabil lovit. Am vorbit cu un ceasornicar si mi-a zis ca pot sa-i pun si cristal mineral, fara probleme, pretul fiind de trei ori mai mic fata de safir. Difera claritatea safirului fata de cea a cristalului mineral, sau doar duritatea ?
Pro ... contra ?
P.S: nu intentionez sa tai busteni cu el, si nici sa lucrez la masini-unelte. Am grija de ceas, dar ocazional, din neatentie, pot sa-l ating de vre-un colt de masa, de vre-un perete, de vre-un obiect contondent ... sau fiica-mea sa-l arunce pe fereastra, mai rar dar posibil
Exista o diferenta de claritate, e mai mare la Safir dar infima - practic (aproape) insesizabila la ochiul liber. Daca nu te derajeaza prea mult ciobiturile eu zic sa nu-l schimbi. 
AR1070-56E
Diferenta cristal vs safir,din pdvdr al claritatii este insesizabila cu ochiul liber.
Dpdvdr al duritatii,safirul este mai dur,practic nu prea ai cum sa-l zgarii,iar de spart este f.greu.
Iar ca preturi,safirul este de cca 10 ori mai scump decit cristalul.
Dpdvdr al duritatii,safirul este mai dur,practic nu prea ai cum sa-l zgarii,iar de spart este f.greu.
Iar ca preturi,safirul este de cca 10 ori mai scump decit cristalul.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Multumesc de raspunsuri.
Safirul ceasului are niste puncte, ca de murdarie, de marimea unei gamalii de ac. Trei dintre ele sunt destul de vizibile. Daca ar fi doar zgariat, ar fi ok, dar cum pare a fi murdarie pe geam, ma enerveaza. De cate ori ma uit la el, imi vine involuntar dorinta de a-l sterge.
Ceasornicarul m-a intrebat daca am sudat cu el ... asa este safirul de lovit. Nu crapat, nu zgariat, si efectiv lovit.
Cred ca in final o sa-i pun geam mineral si gata, problema rezolvata.
Thanks !
Safirul ceasului are niste puncte, ca de murdarie, de marimea unei gamalii de ac. Trei dintre ele sunt destul de vizibile. Daca ar fi doar zgariat, ar fi ok, dar cum pare a fi murdarie pe geam, ma enerveaza. De cate ori ma uit la el, imi vine involuntar dorinta de a-l sterge.
Cred ca in final o sa-i pun geam mineral si gata, problema rezolvata.
Thanks !
Alegerea ta, personal nu l-as schimba. In caz de re-vanzare ceasul va fi cotat mai putin. Oricum pastreaza separat si geamul original (safir). 
AR1070-56E
Presimt ca vei sari din lac in puteda2k scrie:Cred ca in final o sa-i pun geam mineral si gata, problema rezolvata.
Daca-l zgarii nu-i bai, am acum un Citizen ce are ecranul cu destule zgarieturi, insa nu ma deranjeaza, prea mult.
Insa petele de pe safir DA ! Sau mai bine ii pun safir ... vad eu. Thanks !
Insa petele de pe safir DA ! Sau mai bine ii pun safir ... vad eu. Thanks !
body&soul are Plexic, deci polywatch!cocutza92 scrie:Atunci cum pot scapa de zgarieturile de pe geam ?
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
Born an original, don`t die a copy!
-
valentinpavel
Salut,
As avea nevoie de putin ajutor : am cumparat de pe ceasornicar.ro un vostok cal.2809 ,desi vanzatorul mi-a confirmat ca merge cu o abatere de 4 sec la zi dupa livrare si purtare a acestuia cateva zile am observat ca are o abatere de 3, 4 minute pe zi, o ia inainte.Care poate fi problema? Mi -a confirmat si faptul ca ceasul a fost curatat si uns..S-a oferit chiar sa-mi mai dea un ceas in compensatie ,asadar pare de buna credinta omul As vrea sa ajung la un ceasornicar de bun simt fiindca este pacat de acel mecanism si vreau sa-l fac cadou cuiva.Daca este posibil va rog sa-mi recomandati un ceasornicar in Bucuresti prin PM ca sa nu para reclama
Multumesc
As avea nevoie de putin ajutor : am cumparat de pe ceasornicar.ro un vostok cal.2809 ,desi vanzatorul mi-a confirmat ca merge cu o abatere de 4 sec la zi dupa livrare si purtare a acestuia cateva zile am observat ca are o abatere de 3, 4 minute pe zi, o ia inainte.Care poate fi problema? Mi -a confirmat si faptul ca ceasul a fost curatat si uns..S-a oferit chiar sa-mi mai dea un ceas in compensatie ,asadar pare de buna credinta omul As vrea sa ajung la un ceasornicar de bun simt fiindca este pacat de acel mecanism si vreau sa-l fac cadou cuiva.Daca este posibil va rog sa-mi recomandati un ceasornicar in Bucuresti prin PM ca sa nu para reclama
Multumesc
-
valentinpavel
scuze! ceasul este cumparat de pe ceasuridemana.ro
Este normal sa aiba abatere mare (-/+) daca a fost la revizie recent. 
AR1070-56E
zar Nu e normal deloc. Te rog abtine-te!Zar scrie:Este normal sa aiba abatere mare (-/+) daca a fost la revizie recent.
valentinpavel Du ceasul respectiv la un ceasornicar bun, sa vada ce are. Nu te increde in cei ce vand ceasuri, ca ar merge cu +/-4 secunde/zi etcetc, ei au doar interesul sa vanda marfa si sa incaseze banii. Daca tu nu iti amintesti sa il fi trantit sau sa il fi magnetizat (pus pe televizor, boxe), in mod sigur acel ceas mergea la fel de prost si la momentul vanzarii.
Bafta!
everything around me, but me, is changing