O piramida interesanta

Discutii intre pasionati.
Alfie

Re: O piramida interesanta

Mesaj de Alfie »

dani7 scrie:din tot ce am citit aici am ajuns la concluzia ca ierarhia din temporis este fff aproape de adevar dar chiar si ei au spus la sfarsit ca este perfectabila.................
Nu este chiar foarte aproape de adevar,Temporis este nitel subiectiv(este suficient sa vedeti reclamele din revista si sa intelegeti de ce) si e normal sa fie asa.
Razvee

Mesaj de Razvee »

alin-stefan scrie:Cel putin eu asa vad lucrurile: O piramida simplificata,la partea superioara a piramidei manufacturile cu mecanismele in hause de regula(Patek Philippe,Vacheron Constantin,Jaquet Droz,Jaeger Le Coultre,Girard Perregaux,Audemars Piguet,Rolex,Tag Heuer,Perrelet,Breguet, etc) si la partea inferioara toate celelalte branduri cu mecanisme ETA mai mult sau mai putin finisate(Longines,Tissot,Certina,Mido,Doxa si altele din Swatch) !
Nu prea cred ca isi au locul aici (deocamdata) Tag si Perrelet. Nu au mecanisme proprii (Tag se lauda cu primul in-house, dar ii trece sub tacere radacinile japoneze, iar Perrelet bate moneda pe calibrul P181, care si cu dublu rotor - chestie mai degraba estetica - tot un ETA ramane). Nici Rolex nu cred ca poate sta printre granzi, dar aici parerile sunt impartite si nu vreau sa starnesc dispute.
GEO

Mesaj de GEO »

Dar de ce Louis Erard este pus cu semnul intrbarii, la jumatatea dintre ceasuri cuart si mecanice? Louis Erard produce exclusiv piese mecanice. Eu chiar am un ceas LE cu mecanism ETA 7001. Este interesant dar are o abatere de ~5 minute lunar. Credeti ca este buna precizia?
Bob13

Mesaj de Bob13 »

GEO scrie:Dar de ce Louis Erard este pus cu semnul intrbarii, la jumatatea dintre ceasuri cuart si mecanice? Louis Erard produce exclusiv piese mecanice. Eu chiar am un ceas LE cu mecanism ETA 7001. Este interesant dar are o abatere de ~5 minute lunar. Credeti ca este buna precizia?
La 5 minute pe luna mai bine ma uit dupa soare! :lol:

ps - vezi problema mea cu cele 4 sec pe zi... :lol: COSC
Some people call it obsession, i call it passion.
GEO

Mesaj de GEO »

Deci mi-am luat teapa cu Louis Erard. Macar are valoare sentimentala... ETA 7001 e o mare porcarie. De fapt, este jenant faptul ca 90% dintre ceasurile elvetiene au in interior un mecanism ETA. Asta inseamna incompetenta si lipsa de proiectanti adevarati. :(
Bob13

Mesaj de Bob13 »

Marea parte a firmelor nu face altceva decat sa asambleze ceasuri! Cine fabrica ceasuri? Sunt putini... :(

Intre a asambla si a fabrica e o diferenta mare. Intr-o zi imi voi lua si eu un Ceas.... :wink:
GEO

Mesaj de GEO »

Pai sunt putini dar scumpi, din pacate ;)
Roamer este un exemplu de firma care obisnuia sa fabrice totul in propriile ateliere(carcase, cristale, bratari, curele si evident mecanismele). Evident, nu este singura firma care face asta. Oricum, astazi nu mai reprezinta o firma mare. Dar nu este normal ca peste 80% dintre firmele elvetiene sa utilizeze aceleasi mecanisme ETA. Pai nu este nici o diferenta practic intre un Longines, de exemplu, si un Tissot.
Rectific, ceasul meu LE are o abatere de ~3 minute pe luna. Oricum, este o piesa frumoasa, un regulator. L-am primit de la sotie direct din Zurich. :)
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

@Geo - 3 minute pe luna nu inseamna mult - adica ~ 6 sec/ zi. Ba e chiar bine!
ETA 7001 este un mecanism adevarat, robust. In plus al Dvs. este modificat, pentru Dumnezeu - este un regulateur!

De ce firmele folosesc mecanisme ETA si doar asambleaza ... s-a mai discutat pe aici pe forum!
Eu zic ca nu-i asa de rau. Sunt diferente la finisajele mecanismelor si la carcasa & al.
Diferentele de pret insa sunt nejustificate, doar pedigree-ul unei firme nu justifica ridicarea pretului cu cateva sute de euro.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
GEO

Mesaj de GEO »

Multumesc pentru raspuns si pentru informatii.
Incepusem sa cred ca 3-4 minute pe luna inseamna ceva grav. Louis Erard este o piesa deosebita si are un mecanism interesant. Dupa cate am inteles eu mecanismul regulateur este ceva mai precis decat un mecanism obisnuit mecanic, pentru ca in cadrul lui exista mai multe sisteme separate care functioneaza independent si nu se consuma atat de multa energie. Poate gresesc, dar va rog sa ma corectati.

Multumesc!
stofarius

Mesaj de stofarius »

Am si eu o intrebare: in aceasta piramida, unde anume ar fi pozitionat Hamilton? :D
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Intre 4 si 5, cred eu.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
doru28

Mesaj de doru28 »

NU INTELEG CE CAUTA ML ACOLO!! la ce mecanisme si complicatii dezvolta in-house ar trebui sa fi cu un pas mai sus?
Tag, Longines, lipseste Tissot si te doare capu' astia sunt praf in prezent. Breitling cu o istorie maricica a reusit sa faca un mecanism care seamana cu eta acu' un an si in rest vinde Navitimer. e o piramida slabuta. Auzi Louis Retard cu semnul intrebarii :shock: mori de ras
boris

Mesaj de boris »

Graficul din primul post e facut tinand cont de preturi,nu de mecanisme sau istorie.

In plus,Erard este scris cu un font de trei ori mai mare decat restul.Este doar publicitate,atat.

Maurice Lacroix poate fi considerat high-end prin colectia "Masterpiece",dar,per ansamblu,sunt mai jos cu o treapta.
controller

Mesaj de controller »

boris scrie: In plus,Erard este scris cu un font de trei ori mai mare decat restul.Este doar publicitate,atat.
Exact, toata discutia asta a plecat de la un print comercial al celor de la Louis Erard. :wink:
If time is money, I'll spend my money on time.
Bob13

Mesaj de Bob13 »

bogdan_fondrea scrie:Marea parte a firmelor nu face altceva decat sa asambleze ceasuri! Cine fabrica ceasuri? Sunt putini... :(

Intre a asambla si a fabrica e o diferenta mare. Intr-o zi imi voi lua si eu un Ceas.... :wink:
Ziua aceea a venit. :)
Acum, odata cu JLC-ul pe care l-am luat recent, reevaluez aceasta piramida (din punct de vedere subiectiv) si imi indrept atentia spre aceste nume:

A. Lange & Söhne
Audemars Piguet
Blancpain
Breguet
Girard Perregaux
Jaeger-LeCoultre
Omega
Patek Philippe
Rolex
Ulysse Nardin
Vacheron & Constantin
Zenith

Ori sunt inhouse, ori nu mai sunt! ;)
Scrie răspuns