Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
- gherghin nicolae
- Moderator
Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Eu unul...dupa ce ai umblat in el nici nu as avea curajul sa-l intreb pe Claudiu. Dar nici de ceasornicarul care ti-a schimbat mecanismul ...sa nu aud.
Mai rau le strici umblind in ele . Daca nu ai bani sa le duci la reparat atunci mai bine pastreaza-le asa cum le-ai cumparat. Mai cumpara in continuare dar nu mai umbla in ele pina cind nu ai cunostintele si experienta necesare.Nu orice macelar este doctor !!!
Mai rau le strici umblind in ele . Daca nu ai bani sa le duci la reparat atunci mai bine pastreaza-le asa cum le-ai cumparat. Mai cumpara in continuare dar nu mai umbla in ele pina cind nu ai cunostintele si experienta necesare.Nu orice macelar este doctor !!!
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
stiu dar orice meserie se invata daca iti place,iar mie ceasurile chiar imi plac,am facut multe la viata mea si dacas cineva te mai invata,inveti.
mersi mult,aceste ankere sepot repara sau obligatoriu se schimba(adica repara la modul cum este acesta, e stramb si trebuie indreptat,dar cum.....numai tu stii,eu poate o sa invat vreodata)Claudiu scrie:Dar in esenta,trebuie sa iei si sa analizezi fiecare piesa in parte,si fiecare factor de influenta in mersul unui ceas.De la cap la coada!
De la curatat,pina la uzuri,de la cepuri pina la arc,de la pasul furcii pina la balans.
- gherghin nicolae
- Moderator
Exista o carte,este postata pe un site care exista si pe acest forum la www.ceasuri pentru romania.ro ,carte care contine tot felul de informatii necesare meseriei de ceasornicar. Cartea este a lui Pinkin,acesta este autorul.Dupa ce citesti putin prin ea,dar si pe acest site,vei ajunge la concluzia ca este greu,foarte greu sa inveti de unul singur.Prima data studiaza,citeste ,doteaza-te cu scule si unelte de ceasornicar si apoi incearca sa repari dar ceasuri care se gasesc cu sutele prin tirguri si care nu au o valoare mare. Ceasuri rusesti .Nici macar aici nu pot recomanda chinezariile pentru ca numai te chinui cu ele sa le aduci cit de cit in parametrii.
Dupa tot acest studiu...vei lasa pe cine trebuie sa faca aceste reparatii si astfel vei salva unele ceasuri care pot fi rare si pot fi stricate iremediabil.
Deci cum zicea Lenin ,invatati ,invatati ,invatati...
Succes.
Dupa tot acest studiu...vei lasa pe cine trebuie sa faca aceste reparatii si astfel vei salva unele ceasuri care pot fi rare si pot fi stricate iremediabil.
Deci cum zicea Lenin ,invatati ,invatati ,invatati...
Succes.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
da asa este si este greu sa inveti singur fara sa-ti arate cineva,inveti si asa dar strici mult pana ajungi sa sti ceva,incerc,asta electric de la dugena chiar mi-a placut,de aceea l-am luat si as vrea sa mearga,nu are ceva ff grav zic eu ptr ca are momente cand merge si cateva minute,nici nu am pe cineva care sa repare orice si la pret convenabil,cand am cautat ai vazut ce pendular vestit am gasit,numai mie m-i se putea intampla,claudiu am vazut ca este din arad asa cas slabe sperante la el,am mai gasit unii care se lauda ca fac orice cica in pasajul englez la victoriei,sa-i sun maine sa vad ce si cat.mersi mult.
Anker numesti roata anker sau furca?Daca numesti anker=furca atunci e greu de explicat.Pas,adincime,cadere ,jocuri laterale,intrare in furca.... 

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Salut. Am o intrebare:
Ce fel de mecanism se gaseste intr-un ceas Tissot PR50 automatic ? Stiu ca este un ETA 2824-2, dar am citit pe wikipedia ca acest mecanism poate fi executat in patru moduri :
Standard, Elaborated (improved), Top and Chronometer.
Modelul determina si acuratetea ceasului:
* the Standard grade is adjusted in two positions with an average rate of +/-12 seconds/day, with a maximum daily variation of +/-30 seconds/day;
* the Elaborated grade is adjusted in three positions with an average rate of +/-7 seconds/day, with a maximum daily variation of +/-30 seconds/day;
* while the Top grade is adjusted in five positions with an average rate of +/-4 seconds/day, with a maximum daily variation of +/-10 seconds/day.
Ceasul meu are o abatere de -10 sec/zi, dupa revizie (au trecut 2 luni). Vreau sa stiu daca acest ceas poate fi mai precis, daca merita o vizita la doctor (ceasornicar) ...
Cat de precis poate fi ?
Multumesc !
Ce fel de mecanism se gaseste intr-un ceas Tissot PR50 automatic ? Stiu ca este un ETA 2824-2, dar am citit pe wikipedia ca acest mecanism poate fi executat in patru moduri :
Standard, Elaborated (improved), Top and Chronometer.
Modelul determina si acuratetea ceasului:
* the Standard grade is adjusted in two positions with an average rate of +/-12 seconds/day, with a maximum daily variation of +/-30 seconds/day;
* the Elaborated grade is adjusted in three positions with an average rate of +/-7 seconds/day, with a maximum daily variation of +/-30 seconds/day;
* while the Top grade is adjusted in five positions with an average rate of +/-4 seconds/day, with a maximum daily variation of +/-10 seconds/day.
Ceasul meu are o abatere de -10 sec/zi, dupa revizie (au trecut 2 luni). Vreau sa stiu daca acest ceas poate fi mai precis, daca merita o vizita la doctor (ceasornicar) ...
Multumesc !
Are ETA 2824-2 standard in el,precizia poate fi adusa si la +1 sec/24H!
da furca,aia era indoita si avea un bolt din cele doua care calca pe roata lipsa si l-am inlocuit cu altul dar un picut mai gros,stiu nu rade...eu vreau sa si mearga,nu?da am vorbit cu cibeva sa-l duc sa vedem ce zice,nu tot la boris.mersi mult de ajutor.Claudiu scrie:Anker numesti roata anker sau furca?Daca numesti anker=furca atunci e greu de explicat.Pas,adincime,cadere ,jocuri laterale,intrare in furca....
Nu rad...
,dar daca tot te-ai chinuit sa-l schimbi,de ce nu l-ai pus la cota corecta?
Este ilogic,sa te pui sa faci pinul,dar sa omiti cota corecta.Se numeste treaba facuta de pomana.
Nu te cert,
dar este o enigma pentru mine-pentru ca nu odata am vazut lucruri facute pe jumatate-si poate data viitoare vei tine minte,si vei face lucrul pina la capat. 
Nu te cert,

Ceasornicar,FBHI
-
trustmaster
este vreun magazin de unde pot cumpara/face comanda de un plexiglas pentru un orex (285507)?
pinii aceia sunt oteliti si nu am gasit altul la aceeasi cota,am gasit de la o rotita de ceas un ax,l-am taiat si am facut pinul ala,ce nu inteleg eu la ceasurile astea este de ce unele merg si sunt vai mama lor,am luat tot de prin targ mai demult o mecanica de la un ceas se masa dupa cum arata,cred ca este destul de vechi,murdara si prafuita nu mai zic,are furca de la anker,de fapt bolturile acelea doua din dodua sarme ordinare date peste furca ancherului si rasucite sa stea fixe,balansul are joc in toate directiile ma mir ca nu cade,celelalte roti cred ca sunt la fel,ce este cel mai curios ca functioneaza,indiferent de pozitia in care il pun,bine ce este drept nu i-am pus limbi sa vad si cat de bine,dar merge,cum naiba ala vai mama lui merge?o sa-i fac niste poze sa va minunati si voi ca eu sunt deja minunat.mersi mult inca o data,am dus-o deja la cineva(pendula dugena), ceasornicar de meserie,socrul la un coleg,sa vedem ce zice,astep cu nerabdare sa vad verdictul.
acestea sunt pozele cu mecanica aia de ceas care v-am zis ca merge,se vede furca ankerului cum este facuta cu sarma rasucita ca sa nu mai zic praful si scamele care sunt in ea +jocurile in lagare,cel putin balansuuuul,e varza lagarul,,,,,,,si merge.Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Am mai vazut si eu minuni din acestea! 

Ceasornicar,FBHI
ai cumva idee ce marca ar putea fi?pe el scrie JAZ ModB si cam ce an?pare destul de veche.