Recomandare ceas buget 1000lei

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Scrie răspuns
Julian333

Recomandare ceas buget 1000lei

Mesaj de Julian333 »

Buna ziua,
Sunt nou pe forum, insa urmaresc de cateva zile discutiile:)
Am decis sa imi cumpar un ceas care sa se incadreze in 1000lei.
Cum as vrea sa fie: - Diametru 40-42mm
- Preferabil Automatic
- Water resistance 100m
- Curea de piele

Pana acum am ajuns la urmatoarele 2 modele:

http://www.russianshop.ro/rocket-n1-73.html

Ce imi place:
32 de rubine
Design-ul
WR 100m
Se poate vedea mecanismul.
Superluminova
Diametru 42mm

Ce nu imi place:
Geam cristal mineral
Nu sunt sigur de calitatea mecanismului

Si asta: http://bbcollection.ro/Ceasuri_colectie ... 159-2.html

Ce imi place la el:
Swiss made
Cristal safir

Ce nu imi place:
-Designul nu mi se pare deosebit
-Diametrul mic
- Doar 25 de rubine

Orice ajutor este binevenit! M-am uitat si pe la Tissot dar preturile nu se incadreaza in bugetul meu din pacate:(
Astept sugestii si cu alte ceasuri.
Razvee

Re: Recomandare ceas buget 1000lei

Mesaj de Razvee »

Salut si bun venit pe forum!

Inainte sa trec la eventuale recomandari, as dori sa fac o mica observatie. Din mesajul tau am dedus ca ai fi convins ca intre calitatea unui mecanism si numarul de rubine (jewels) ar fi o legatura directa. Nu (prea) este. Sunt mult mai multi factori decat numarul pietrelor care fac un mecanism fiabil, robust, precis. Cel mai bun exemplu pentru a vedea ca am dreptate e dat chiar de comparatia ta – mecanismul din Certina (ETA 2824-2) este unul foarte bun, net superior celui rusesc la orice capitol.

Dupa parerea mea, cam cel mai bun ceas pe care l-ai putea cumpara cu 1000 de lei este elvetian sau german, echipat cu ETA 2824-2, si care sa aiba cristal safir. Acum ramane doar o problema de gasit un brand bun, un model care sa-ti placa si de prins o oferta buna in acest sens. Daca te impaci cu designul, acel Certina poate fi o alegere excelenta.

Mai poti gasi in acesti bani Artisto Flieger, Tissot PR 50, unele modele de la Philip Watch sau, cu putin noroc, vreun Mido cu 30% reducere la BBCollection. Pe la 300 de euro incep unele modele frumoase si bine lucrate de la Stowa, tot cu ETA 2824-2. Incearca sa vezi daca nu prinzi vreo oferta buna la Epos la Helvetansa.

Daca nu vrei totusi elvetian, te poti Orienta catre un ceas japonez – de exemplu mie foarte frumoase mi se par unele Orienturi, exista un model de 39mm, cu indicator de rezerva de mers si limbi albastre.

Succes!
kamikaza

Mesaj de kamikaza »

Dupa parerea mea ar trebui sa te gandesti la ce iti trebuie ceasul repectiv in primul rand(tinuta eleganta,sportiva etc.)
al doilea rand mecanismul ETA este superior calitativ mecanismului Vostok dar ceea ce imi place la acel vostok este complicatia cu dual time adica iti arata si ora exacta in 24 de ore
Aici mai intervine decizia de a-l cumpara nou sau pre-owned
-in cazul in care il vrei nou nu are rost sa repet ceea ce a scris razvee
-in al doilea caz cred ca ai putea sa gasesti ceasuri mult mai bune

Stima Flavius
Luati falsurile ordinare si bagatile in duba!
same shit but............... different
"I don't see any God up here" - Yuri Gagarin
wolf.blue

Mesaj de wolf.blue »

Julian333 scrie:Buna ziua,
Sunt nou pe forum, insa urmaresc de cateva zile discutiile:)
Am decis sa imi cumpar un ceas care sa se incadreze in 1000lei.
Cum as vrea sa fie: - Diametru 40-42mm
- Preferabil Automatic
- Water resistance 100m
- Curea de piele

Pana acum am ajuns la urmatoarele 2 modele:

http://www.russianshop.ro/rocket-n1-73.html

Ce imi place:
32 de rubine
Design-ul
WR 100m
Se poate vedea mecanismul.
Superluminova
Diametru 42mm

Ce nu imi place:
Geam cristal mineral
Nu sunt sigur de calitatea mecanismului

Si asta: http://bbcollection.ro/Ceasuri_colectie ... 159-2.html

Ce imi place la el:
Swiss made
Cristal safir

Ce nu imi place:
-Designul nu mi se pare deosebit
-Diametrul mic
- Doar 25 de rubine

Orice ajutor este binevenit! M-am uitat si pe la Tissot dar preturile nu se incadreaza in bugetul meu din pacate:(
Astept sugestii si cu alte ceasuri.
Si la Certina se poate vedea mecanismul.
Julian333

Mesaj de Julian333 »

Razvee scrie:Salut si bun venit pe forum!

Mai poti gasi in acesti bani Artisto Flieger, Tissot PR 50, unele modele de la Philip Watch sau, cu putin noroc, vreun Mido cu 30% reducere la BBCollection. Pe la 300 de euro incep unele modele frumoase si bine lucrate de la Stowa, tot cu ETA 2824-2. Incearca sa vezi daca nu prinzi vreo oferta buna la Epos la Helvetansa.

Daca nu vrei totusi elvetian, te poti Orienta catre un ceas japonez – de exemplu mie foarte frumoase mi se par unele Orienturi, exista un model de 39mm, cu indicator de rezerva de mers si limbi albastre.

Succes!
In primul rand vreau sa va multumesc ca mi-ati raspuns in thread.
Am gasit acest Philip care cred ca se incadreaza in buget: http://bbcollection.ro/Ceasuri-Philip_W ... 855-3.html
Singurul lucru care nu mi se pare ok e WR-ul de 50m.

Am cautat si la Tissot un quartz, avand in vedere ca automatic e 400E+
http://www.watchshop.com/mens-tissot-pr ... 29833.html
Designul mi s-ar potrivi de minune la tinuta.
Ce parere aveti despre acesta? Stie cineva cat costa schimbarea bateriei?
Razvee

Mesaj de Razvee »

Philip Watch-ul respectiv sigur se incadreaza in buget, arata frumusel, mecanismul e bun, are safir. As zice ca e un best buy. Tissot-ul e mai scump si trebuie sa tineti cont ca modelul respectiv e strict unul casual/sport, nu merge nicicum la tinute elegante, pe cand ceasul PW e mai versatil zic eu, merge cam la orice tinuta. In plus este quartz, pretul e cam mare pentru gustul meu.

In privinta WR, indiferent de ceas, intre 50 si 100 practic nu e o diferenta semnificativa... Prin asta vreau sa spun ca ambele rezista la stropiri accidentale, niciunul la scufundari mai serioase. Daca vreti musai un ceas cu WR bun, cautati de la 200 in sus. Dar despre rezistenta la apa a ceasurilor cred ca exista pe acest site un articol interesant scris chiar de Claudiu, proprietarul site-ului. Aflati acolo cam tot ce e important de stiut despre subiectul asta.
Horia T

Mesaj de Horia T »

Sunt "fericitul" proprietar al unui Tissot PRC 200 quartz. Cumparat acum nici patru ani, stricat de circa o luna. Intarzie intre 5 si 20-30 de minute pe zi, cu o medie de 10 (parca), dupa reguli care scapa intelegerii mele rationale.
Mecanismul este un banal ETA G10, de unica folosinta. Fiind capsulat, nu se poate repara, asa ca se schimba.
M-a batut gandul schimbarii, dar intre timp ceasul a ajuns la fiul meu. Si acolo a ramas. Ii inteleg fascinatia si dorinta de posesiune. Si pe mine m-a vrajit ceasul asta.

Punctele forte: carcasa si bratara din otel arata foarte bine si acum, dupa o utilizare practic zilnica. Geamul safir e parca nou-nout si rezista cu stoicism si in prezent.

Totusi, cred ca de banii astia ai variante mult mai bune. Asculta sfaturile de mai sus.
Julian333

Mesaj de Julian333 »

30 de minute?:O Oricum si mie mi se pare destul de mult pt un quartz.
O sa ma interesez de Philip-ul acela.

Daca as mari bugetul, se merita acest ceas?: http://cgi.ebay.com/TISSOT-AUTOMATIC-PR ... 53e38aa9bf
E 2300 la noi, eu am calculat si ies cu vreo 900lei mai ieftin daca il iau de pe ebay. Imi poate spune cineva daca este fake? Seller-ul pare serios avand 16000 de feedbacks.
controller

Mesaj de controller »

Philip Watch merita acei bani cu varf si indesat, am unul (cu aproape acelasi mecanism, adica 2836-2 in loc de 2824) de apoape 2 ani si sunt mai mult decat multumit de el, din toate punctele de vedere.
If time is money, I'll spend my money on time.
mambo

Mesaj de mambo »

Si eu detin un PRS-516 si sunt foarte multumit de precizie(undeva pe la +2 secunde in 24 de ore). E drept ca a trecut pe la Claudiu dar nu pentru probleme, ci pentru o revizie completa.Nu ma pot pronunta insa in privinta vanzatorului,cere si parerea altor membri cu experienta.Am inteles ca ceasurile Tissot sunt destul de falsificate si uneori ai ocazia sa cumperi Tissot facut prin cine stie ce tara asiatica.Ceea ce ti-as recomanda(daca vei decide sa cumperi acest model) e sa-l cumperi cu bratara de otel.Eu am facut greseala sa-l cumpar fara si crede-ma ca-ci am regrete.Dealtfel, bratara originala, mi se pare foarte reusita.
cu respect Razvan
Scrie răspuns