Service Poljot chronograf

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
calin

Service Poljot chronograf

Mesaj de calin »

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie:
Unde gasesc un ceasornicar/firma sa faca un serivce de calitate (curatare,ajustare) la un ceas Poljot cronograf (mecanism 3133)?
Multumesc mult-Calin

PS:
Ca si potentiala idee: -poate organizam un topic unde sa avem, o lista cu ceasornicari/firme, adrese sau numere de tel cu oameni ce fac cum trebuie un service in functie de modelul ceasului respectiv...(...my 2 cents :)
“The only reason for time is so that everything doesn't happen at once.”
Albert Einstein
Andrei_s

Re: Service Poljot chronograf

Mesaj de Andrei_s »

1.Claudiu
2.Claudiu
............
99. Claudiu :lol:
:wink:
Durata unui minut depinde de care parte a usii de la baie te afli!
Razvee

Mesaj de Razvee »

calin scrie:Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie:
Unde gasesc un ceasornicar/firma sa faca un serivce de calitate (curatare,ajustare) la un ceas Poljot cronograf (mecanism 3133)?
Multumesc mult-Calin

PS:
Ca si potentiala idee: -poate organizam un topic unde sa avem, o lista cu ceasornicari/firme, adrese sau numere de tel cu oameni ce fac cum trebuie un service in functie de modelul ceasului respectiv...(...my 2 cents :)
Ideea e buna - cea a listei de ceasornicari - dar nu cred ca s-ar cuveni sa o punem in practica pe acest site/forum. Proprietarul ceasornicar.ro este Claudiu Burlan... de meserie ceasornicar. Alcatuirea unei baze de date cu alti ceasornicari chiar pe site-ul sau mi se pare o flagranta impolitete, de aceea nu ati primit sugestii si comentarii pana acum.

Daca totusi nu va surade ideea expedierii ceasului la Arad, la Claudiu, puteti sa va asteptati sa primiti sugestii de ceasornicari pe mail personal.
calin

Mesaj de calin »

Va multumesc pt feedback si imi cer scuze lui Claudiu deoarece nu am intentia sa comit sub nici o forma un afront sau vreo impolitete.

(Idea era concentrata mai mult pe partea de contacte/zone ale tarii- eu nici acuma nu stiu daca la mine in judet este cineva sa aiba un vibrograf si "specializare" pe anumite ebauche-uri...)
Albert Einstein
razvyy

Mesaj de razvyy »

Un fel de vibrograf am construit eu, si vad ca si tu esti din Baia Mare. :D
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
calin

Mesaj de calin »

:o Ma bucur sa vad ca nu sunt singurul din BM cu astfel de hobby-uri :)
Am incercat si eu sa fac un vibrograf (cu un PC , Biburo etc...) dar inca nu sunt destul de sigur ca e ceea ce trebuie.(mie imi este sa nu le dereglez mai mult decat e cazul cu improvizatia mea....)
Empiric masurand am reusit sa aduc un Orient Mako pe la 7-10 sec/zi abatere cu el - se inscrie in abaterea recomandata de producator ... dar daca am fost doar norocos ? :)
Albert Einstein
razvyy

Mesaj de razvyy »

La un ceas Lemania am reusit sa-i reglez bataia exact la 200 ms, ins ain pozitie stationara, cu cadranul in jos. La purtare abaterea era diferita putin, insa am obtinut oricum o precizie de invidiat pt un ceas al anilor '40.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Cind am fost si eu mai la inceputuri :lol: am vrut si eu sa fac un fel de vibrograf pe calculator.Aveam un Pentium la 233MH..
In fine ,ideea era pe atunci sa obtin un fel de programel de genul unui osciloscop care sa-mi masoare frecvente mici,receptionate de un microfon pe care sa pun ceasul.La o frecventa de baza presetata,se raporta frecventa ceasului,si se putea vedea diferenta.Nu am ajuns niciodata sa fac acest lucru,caci dupa citeva esecuri,mi-am luat vibrograf.Dar intrebarea mea catre cei mai cunoscatori in ale electronicii si calculatoarelor este...credeti ca aveam o sansa de reusita? :lol: Si acum ma macina ideea... :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Da , eu am si vibrograf dar dupa ce mi s-a stricat microfonul (senzorul ) , am apelat la solutia cu calculatorul...Si merge !!! Cu acest programel si cu un microfon putin mai performant.
Biburo se numeste programul...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Si cit m-am chinuit eu prin anii 90 si ceva....
Si amgresit cu ceva...imi aduc aminte ca aveam totusi vibrograf la acea vreme.dar era unul mai vechi,cu banda de hartie...iar eu vroiam pe calculator.....
Amintiri! :lol:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
gherghin nicolae
Moderator

Nu s-ar fi stricat senzorul acela , dar eu ...atelierul meu este in bucatarie , pe o masa pe care am transformat-o doar pentru ceasuri , acolo era vibrograful . Senzorul era prins cu un cablu si ...nevasta-mea ...a facut putin curat si acel senzor a ajuns pe jos...De la mai mult de un metru inaltime !!!
Asta-i viata ca sa mai ...este tributul platit pentru ca nu am avut mai multa grija de el .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
calin

Mesaj de calin »

Buna Claudiu :)
Da: programul se numeste Biburo (e free pe net, facut de un entuziast japonez :) si am folosit o schema clasica de amplificator de semnal mic cu castig f. mare - cu un tranzistor FET (recuperat dintr-un montaj mai vechi... ) si un senzor piezo.
Si "aude" tot ce misca ... o sumedenie de vibratii parazite ce se propaga - ca sa il folosesc l-am bagat intr-o cutie de polistiren sa mai atenueze .
Am sa ii fac un filmulet si o sa il pun pe net maine :)
Ce am remarcat eu: e destul de importanta si placa de sunet de pe PC - am avut o experienta cu o placa dedicata- destul de ieftina si am avut o alta experienta cu o placa de sunet integrata pe MB.
Clar ca cea dedicata, asa ieftina cum era, a functionat minunat :)

DAR: avem "unealta"...cum o folosim cat mai bine si cum se "citesc" datele rezultate?
Eu am inteles partea de intarziere/avans dar se pot interpreta datele pentru a diagnostica mult mai multe elemente ce fac un ceas sa "mearga bine"... aici...nu mai stiu :oops:
Albert Einstein
Waisler

Mesaj de Waisler »

Doresc si eu sa experimentez "Biburo", am luat microfon piezo dar la executia amplificatorului
nu ma bag singur, nefiind electronist .Ma poate ajuta cineva?
gherghin nicolae
Moderator

Daca aveti cumva in orasul dvs . un magazin unde se vind piese electronice , exista kit de vinzare si se numeste preamplificator pentru microfon.
Daca nu gasiti , atunci voi cauta eu aici la mine in oras si va spun cit costa. Oricum nu este scump. Se alimenteaza dintr-un 12 volti , care poate fi chiar si un incarcator de telefon. Trebuie sa aibe tensiunea redresata si filtrata , adica sa scoata +/- 12 v.
Se cupleaza microfonul la intrare cu ajutorul a doua fire.Apoi iesirea o cuplati la o mufa pe care o bagati in placa de sunet a calculatorului/laptop-ului dvs.
Si gata. Eventual , depinde de complexitatea preamplificatorului, acesta poate fi prevazut cu un reglaj al volumului , lucru care ar fi indicat, deoarece va ajuta sa ,,dati mai tare sau mai incet" adica sa ajustati finetea acustica a microfonului. Eu spre exemplu , chiar cu vibrograful marca Citizen pe care-l am , unele ceasuri nu reuseam sa le pot regla , deoarece sunetul era foarte slab...Chiar si un mecanism rusesc, cel subtire , intilnit in ceasuri Poljot cu 23 rubine, parca 2209 se numeste mecanismul.
Daca doriti va ajut .
-Abigail Van Buren
razvyy

Mesaj de razvyy »

Eu interpretarea o fac cu Cool Edit Pro, insa am probleme de sensibilitate a microfonului. NU la toate ceasurile am reusit, doar la cele cu batai destul de puternica (cam toate ceasurile de buzunar si majoritatea ceasurilor de mana anii 40-65).
Scrie răspuns