Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Se pare ca ceasul in cauza e acesta (doar ca in anunt este 18K masiv): http://cgi.ebay.com/Maurice-Lacroix-Mas ... 0489370300.
Intradevar, dimaetrul acestuia este de 50 de mm (probabil, incluzand si ansele). Oricum, surprinzator sa vedem un dress-watch atat de "generos" in dimensiuni.
Intradevar, dimaetrul acestuia este de 50 de mm (probabil, incluzand si ansele). Oricum, surprinzator sa vedem un dress-watch atat de "generos" in dimensiuni.
Rotita vine pe remontoar,incadrata de placute.Una din placute intra cu partea dreptunghilara in fanta de pe pod.
Cel putin asa banuiesc.
Da, asa este. Cu prima ocazie dau o bere. Multumesc inca o data.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Ceasul Maurice Lacroix nu este deloc mare.. cred ca are pana-n 40 mm
Initial am crezut ca e vorba de asta la 38 mm
http://cgi.ebay.com/Genuine-Maurice-Lac ... 27bbd8989c
Dar se pare ca sunt mai multe variante.. si in cazul asta, cu cat mai mare cu atat mai scump
Dar se pare ca sunt mai multe variante.. si in cazul asta, cu cat mai mare cu atat mai scump
Da cam ai dreptate, cunostiinta mea a dat pe el 2900 de Euro.barda scrie:Initial am crezut ca e vorba de asta la 38 mm
https://florinjune.wordpress.com/povestea-mea/
SO tell me where shall I go? To the left, where nothing's right? Or to the right, where nothing's left?
SO tell me where shall I go? To the left, where nothing's right? Or to the right, where nothing's left?
Mi-o dat bunicu un ceas de prin anii '50 Made in France. Are ceva valoare? Merita sa il reconditionez (nici nu stiu cat ar costa operatiunea asta)? La 18 ani nu il voi purta dar nu m-ar deranja sa am un ceas de 60 de ani in colectie. 

Un Herma.Nu are valoare materiala deosebita,dar daca are valoare sentimentala,este altceva.
Reconditionat? Depinde ce intelegi prin asta....
Conservat mai repede.
Reconditionat? Depinde ce intelegi prin asta....
Conservat mai repede.

Ceasornicar,FBHI
Buna ziua,
Se poate schimba cristalul de la un Seiko 5 Sports SNZG15 cu un safir (i-am facut cateva zgarieturi)?
Daca da, se poate si un pret aici sau pe MP?
Va multumesc anticipat.
Poza cu ceasul:

Se poate schimba cristalul de la un Seiko 5 Sports SNZG15 cu un safir (i-am facut cateva zgarieturi)?
Va multumesc anticipat.
Poza cu ceasul:

Se poate.Pretul este in functie de dimensiune si grosime.

Ceasornicar,FBHI
Avantajul ceasului este carcasa de otel, care poate fi lustruita frumos si usor. Cadranul ar trebui si el reconditionat, macar curatat - se poate face si asta.Dino scrie:Mi-o dat bunicu un ceas de prin anii '50 Made in France. Are ceva valoare? Merita sa il reconditionez (nici nu stiu cat ar costa operatiunea asta)? La 18 ani nu il voi purta dar nu m-ar deranja sa am un ceas de 60 de ani in colectie.
Dar ramane partea cu mecanismul - aici un ceasornicar bun va poate scoate din incurcatura.
Eu cred ca daca vi l-a dat bunicul, merita sa-l reconditionati / pastrati / purtati.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Safirul s-ar putea sa coste cât un ceas nou iar un cristal mineral aprox. 30-40 lei.flo2216 scrie:Buna ziua,
Va multumesc anticipat.
"Bieţii copii, ce să înveţe, bă, de la ăi mari?" - Marin Sorescu
Cum se face raportul intre orar si minutar?
Buna ziua,
Am vazut ca intr-un ceas cu secundar central, minutarul este fixat pe a 2-a roata iar secundarul pe a 4-a roata.
Raportul intre roata 2 si 4 este evident 60.
In schimb, atit indicatorul pt minutar cit si cel pentru ore sint fixate pe axul rotii a 2-a. Cele doua ce se rotesc cu o frecventa diferita, avind raportul de 1:60.
Imi puteti spune va rog cine creaza raportul de 1:60 intre indicatorul minutar si cel orar?
Am gasit ceva documentatie despre acest mecanism numit "motion work" sistemul care transpune miscarea rotilor in indicarea timpului pe cadran, dar nu-mi este foarte clar ce se intimpla.
Multumesc frumos,
marius
Buna ziua,
Am vazut ca intr-un ceas cu secundar central, minutarul este fixat pe a 2-a roata iar secundarul pe a 4-a roata.
Raportul intre roata 2 si 4 este evident 60.
In schimb, atit indicatorul pt minutar cit si cel pentru ore sint fixate pe axul rotii a 2-a. Cele doua ce se rotesc cu o frecventa diferita, avind raportul de 1:60.
Imi puteti spune va rog cine creaza raportul de 1:60 intre indicatorul minutar si cel orar?
Am gasit ceva documentatie despre acest mecanism numit "motion work" sistemul care transpune miscarea rotilor in indicarea timpului pe cadran, dar nu-mi este foarte clar ce se intimpla.
Multumesc frumos,
marius
Asa este,acel mecanism se numeste Motion work.
Pe axul rotii minutare este presat cu alunecare filtrad-ul,sau cannon pinion-care face o tura la 60 min,odata cu roata minutara.Dantura acestuia cupleaza cu roata schimbatoare,care este formata din roata schimbatoare si pinionul rotii schimbatoare-sau minute wheel si minute pinion.Peste cannon pinion vine roata orara,care aluneca liber pe acesta,iar dantura acesteia cupleaza cu minute pinion.

In aceste conditii,cu un raport intre cannon pinion si Minute wheel de 1/3 iar intre minute pinion si hour wheel un raport de 1/4 se ajunge ca la o tura a rotii orare minutarul sa faca 12 ture.
Pe axul rotii minutare este presat cu alunecare filtrad-ul,sau cannon pinion-care face o tura la 60 min,odata cu roata minutara.Dantura acestuia cupleaza cu roata schimbatoare,care este formata din roata schimbatoare si pinionul rotii schimbatoare-sau minute wheel si minute pinion.Peste cannon pinion vine roata orara,care aluneca liber pe acesta,iar dantura acesteia cupleaza cu minute pinion.

In aceste conditii,cu un raport intre cannon pinion si Minute wheel de 1/3 iar intre minute pinion si hour wheel un raport de 1/4 se ajunge ca la o tura a rotii orare minutarul sa faca 12 ture.

Ceasornicar,FBHI
- otvos-bruno
Am si eu o intrebare in legatura cu Eta 2824.De ce nu are suruburi de compensare?...si foloseste un Glucydur
https://www.facebook.com/otvos.bruno.photography/
"Simplitatea este sofisticarea extremă."
Leonardo da Vinci
"Simplitatea este sofisticarea extremă."
Leonardo da Vinci