Seiko LM SPECIAL 5216-7080 23J – februarie 1975
- scurt review -
Ceasul prezentat face parte din seria 52 de mecanisme automatice Seiko, produsa intre 1970-1976. Mecanismul 5216 apartine categoriei high-end automatice Seiko si este probabil unul din ultimele automatice produse de Seiko in perioada clasica. De mentionat ca Seiko a resuscitat acest mecanism in 1992 cand a lansat seria 4S15 si derivatele acesteia, seria 52 fiind baza pentru 4s15.
5216 are toate calitatile unui automatic modern, opereaza la o frecventa de 28.800 A/h, are functie de hack si armare manuala. O slabiciune cunoscuta pentru seria 52 este posibilitatea de defectare a setarii rapide pentru zi/data, daca se incearca schimbarea in apropierea orei 12AM, asa ca daca achizitionati un ceas din aceasta serie e bine sa intrebati vanzatorul daca setarea rapida functioneza. De asemenea, mecanismul fiind destul de subtire, este recomandat sa fie servisat la timp pentru a nu dezvolta probleme.
Mentiunea SPECIAL de pe cadran arata ca ceasul a fost reglat superior in fabrica.
Ceasul este fabricat de Daini Seikosha una din cele doua companii care a produs ceasurile pentru Seiko.
Carcasa este din otel cu o latime de 34 mm, geamul cristal mineral plat, cadran argintiu cu efect sunburst, bratara originala semnata cu 18mm la anse.
Am purtat ceasul cateva zile, (nu stiu cand a avut ultima revizie, dar probabil nu recent) iar precizia este de aprox +7s/zi.
Cu un design minimalist si clasic, un mecanism care a fost destul de bun incat Seiko l-a folosit aproape neschimbat in noua serie 4S, pot sa spun ca acest Seiko LM este intr-adevar un ceas subevaluat si personal ma declar foarte multumit de achizitie

.