Cilynder 8 rubies.

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

Scrie răspuns
raskolnikov21

Cilynder 8 rubies.

Mesaj de raskolnikov21 »

Buna ziua si bine v-am regasit stimati impatimiti ai acestei pasiuni !
Asa cum am promis in topicul trecut, dupa ce am rasfoit toate topicurile despre si cu ceasuri de buzunar de pe acest sait, m-am decis sa achizitionez si eu o asemenea bijuterie. Asadar am inceput sa caut pe ebay ceva nu prea scump, dar care macar sa aiba carcasa din argint,( fie el si de 800) Am considerat ca , in cazul in care mecanismul e unul slab, macar carcasa sa ma satisfaca. Oricum eu acum ma ghidez mai mult dupa aspect ca sa fiu sincer. In consecinta, am ales si am cumparat. Am platit 26 de lire pe Ebay.uk, intrucat locuiesc aici pentru o vreme si deci mi-e mai usor cu transportul. Ceasul este din argint de 800 cu rama de la geam aurita; are mecanism tip cilindru si din pacate nu functioneaza. Ba mai mult ii mai lipseste si secundarul si cadranul este dezlipit de mecanism si misca iar cheita de care se prinde lantul a suferit si ea un accident.
Mai jos pun si pozele :
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Acestea fiind spuse, am cateva intrebari sa va adresez;
1.Vreau sa stiu daca ceasul merita reparat sau pastrat in starea in care se afla. Intreb asta deoarece ma tem ca reparatia ma va costa mai mult decat achizitia.
2.Poate cineva sa-mi spuna ce reprezinta marcajul de pe mecanism? Este vorba despre logo-ul unei firme ? Initial am crezut ca este vorba de un ceas Helvetia, pt. ca asa mi s-a parut ca scrie pe interiorul capacului. Apoi am observat ca scrie de fapt ''Helvetie''.
3.Am gasit pe ebay, indicatorul lipsa (secundarul) si este fix perechea minuntarului meu. Ar trebui sa-l cumpar sau este posibil sa-l gasesc la un ceasornicar?
Va multumesc anticipat !
Claudiu
Forum Owner

Re: Cilynder 8 rubies.

Mesaj de Claudiu »

Am senzatia ca lipseste rama de la sticla.Asa este?

Ceasurile Roskopf nu sunt foarte valoroase,iar reparatia lui tine de dorinta detinatorului.
Oricum ,acesta este inceputul doar....... :lol: :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
raskolnikov21

Mesaj de raskolnikov21 »

Va multumesc domnule Claudiu ! Sa inteleg ca ceasul este unul Roskopf ? Cat despre rama nu stiu ce sa spun. Daca va referiti la faptul ca geamul nu se ''ingroapa'' perfect in rama ceasului (acea rama aurie) aveti dreptate. Poate fiindca e foarte groasa sticla. Nu stiu ce sa spun. E primul ceas de buzunar pe care il tin in mana si deci nu-mi pot da seama. Oricum, geamul e fix , nu se misca si ansamblul in sine pare complet. Se poate sa ma insel totusi.
raskolnikov21

Mesaj de raskolnikov21 »

Cred ca aveti dreptate domnule Claudiu. M-am uitat la cateva modele de Roskopf patent pe internet si intradevar se pare ca lipseste rama de la geam. Acel cerc din alama care banuiesc ca tine geamul fixat. Deci primul meu ceas mai e si incomplet de o piesa oarecum esentiala. Ce sa-i faci omul din greseli invata. Altadata voi avea mai multa grija. Va multumesc !
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Claudiu scrie:Am senzatia ca lipseste rama de la sticla.Asa este?

Ceasurile Roskopf nu sunt foarte valoroase,iar reparatia lui tine de dorinta detinatorului.
Oricum ,acesta este inceputul doar....... :lol: :wink:

Vai de mine....mea culpa!!!! :oops: :oops: :oops:
Nu stiu de ce am trait cu impresia ca este Roskopf!
Nu,nu este Roszopf,este un cilindru asa cum bine ai spus,am sa caut sa vad emblema daca gasesc cui apartine!
Daca doresti,cauta aici:
http://www.mikrolisk.de/show.php/280/letter_A

Inca o data,mii de scuze pentru ca te-am indus in eroare! :oops: :oops:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

raskolnikov21 scrie:Cred ca aveti dreptate domnule Claudiu. M-am uitat la cateva modele de Roskopf patent pe internet si intradevar se pare ca lipseste rama de la geam. Acel cerc din alama care banuiesc ca tine geamul fixat. Deci primul meu ceas mai e si incomplet de o piesa oarecum esentiala. Ce sa-i faci omul din greseli invata. Altadata voi avea mai multa grija. Va multumesc !

Cit despre rama,cred sincer ca lipseste. :(
Imagine
Ceasornicar,FBHI
raskolnikov21

Mesaj de raskolnikov21 »

Asa este, m-am uitat mai atent cu o lupa si se observa un gol acolo unde rama ar fi trebuit sa fie.
M-am uitat pe sait-ul indicat de dvs si nu am gasit marcajul cu stea si cruce.
Ce as mai vrea sa stiu e cum pot scoate mecanismul afara din carcasa. Mi-as dori sa o pot curata si nu vreau sa ud mecanismul. Nu-mi dau seama cum pot scoate cheita cu care armezi mecanismul. Sau poate e mai bine sa nu-mi bag nasul ?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Sunt 2 suruburi de prindere pe mecanism,sunt ascunse pe platina de jos.
Se scoate cheita,suruburile respective,si se scoate prin fata ,pe la sticla-bineinteles dupa ce ai dat jos si sticla.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

Care rama care geam care cilindru ? :lol: :lol: :lol:
Mie ceasul imi pare complet . Atata timp cat geamul e prins de acel ceva care rabateaza peo balama dand acces la cadran insemna ca totul e la locul sau ! Lipsa sunt intradevar indicatoarele( minutarul) ... iar partea cu reparatu e "par la cea" ...mie ceasul mi`i se pare foarte statut si fara probleme majore in mecanism din cea ce vad in poze. Evident e un cilindru de la care nu poti avea mari pretentii intr`o carcasa de argint 800/1000 open face cu capac de praf din metal comun care reflecta valoarea celor 26 lire + vreo 3-4 transport pentru uk.Domnul meu daca tot ai posibilitati pentru ebay.co.uk tinteste mai sus dincolo de cilindrul asta de 1890 -1900 ... cu ceva mai multi bani cu un 12-20 lire mai mult agatati un fusee 1870-1890 sau macar un lever britanic frumos ... care ti`ar fi dat alta senzatie la un calibru ceva mai mare si o masivitate net superioara ,mai ales daca esti rezident uk ... posibilitatile de a veadea cateva piete de vechituri sunt fara limite ...!!!!!

Parol recondtionarea unui astfeld e ceas ( uns curatat + indicatoare nu ar trebui teoretic sa te coste mai mult de 20 lire pe care sincer nu stiu daca merita sa`i platesti in Romania ! Pentru spatiul regatului altfel sta situatia ... !)

Multa bafta !
raskolnikov21

Mesaj de raskolnikov21 »

Dmnule ''Bufon'' va multumesc foarte mult pentru bunavointa de a a ma lamuri un pic in cea ce priveste achizitia de ceasuri de buzunar. Trebuie sa recunosc, ca aveti dreptate. De altfel si mie mi-a cam parut rau ca l-am cumparat pe acesta pt ca mai apoi am aflat ca mecanismele de tip cilindru is cele mai des intanlite si de cea mai proasta calitate. Eu nu am stiut si in ignoranta mea am crezut ca am facut o afacere buna. In fine, nu-mi pare rau pentru ca oricum e un start.
Problema cu ebay-ul e ca nu ai nici o sansa sa prinzi un ''bargain''. Toti ce vand acolo sunt cunoscatori in domeniu si in cel mai bun caz platesti pretul maxim pentru piesa respectiva. Niciodata mai putin. Cum spunea-ti si dvs intr-un alt post, eu sunt mai zgarcit de felul meu. Adica atunci cand cumpar ceva imi place sa ies in castig un pic. Daca platesc pretul exact nu ma simt bine. De aceia cred ca pt inceput e mai bine sa studiez piata, sa vad ce si cum se vinde. Sa-mi fac o ideie. Abia apoi sa trec si la achizitii mai serioase.
Targuri de vechituri nu am cunostinta sa se organizeze prin zona in care locuiesc. Totusi sunt sigur ca exista. Am sa vad ce pot afla. Cred ca acolo am eu sansa sa gasesc cea ce caut eu ;).
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Din ceea ce am vazut in poze si au spus antevorbitorii mei, trag si eu urmatoarele concluzii:
- mecanismul tip cilindru cu 8 rubine (de calitate medie), este complet, dar nefunctional deocamdata. Un posibil motiv pentru faptul ca nu merge este faptul ca unele spire de la spiralul balansierului sunt suprapuse peste roata centrala, cand de fapt ar trebui sa stea sub planul acesteia (vezi pozele cu mecanismul). Cu un obiect subtire si ascutit (ac, scobitoare) si daca vi se pare facila operatiunea, ar trebui sa trageti usor aceste spire spre marginea rotii centrale (spre puntea balansierului) pana cand ele se vor pozitiona sub roata. Daca axul cilindru e ok, si spirele nu sunt deformate, exista mari sanse ca balansierul sa inceapa sa oscileze. Mai trebuie si ca trenul de roti sa nu fie blocat din alte cauze. (mizerie, ulei uscat, arc rupt, etc)
- carcasa de argint 0.800 are niste marcaje mai putin intalnite. (cele mai cumune sunt coroana si semiluna)
- geamul este fixat direct in rama de argint, nu mai are nevoie de inca o rama sau inel de fixare. E OK!
Nu are rost sa cumparati special un minutar, un ceasornicar ar trebui sa aiba unul pereche, sau un set orar/minutar potrivit. In UK e posibil sa dati pe service mai mult decat ati platit pe ceas. Intrebati de pret inainte...
Pentru o prima achizitie, nu e una rea. Felicitari!
Dus cu CEASUL!
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Asda este.are rama cu sticla.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
raskolnikov21

Mesaj de raskolnikov21 »

Va multumesc domnule ''Galaxy'' ! Informatiile dumneavoastra sunt mai mult decat multumitoare pentru mine. Intradevar spirele balansierului pare-se nu sunt la locul lor. Am sa incerc sa fac cea ce m-ati sfatuit. Cine stie....De asemenea multumesc inca odata domnilor ''bufon'' si Claudiu pentru bunavointa de care au dat dovada. O zi buna !
Scrie răspuns