Asa cum am promis in topicul trecut, dupa ce am rasfoit toate topicurile despre si cu ceasuri de buzunar de pe acest sait, m-am decis sa achizitionez si eu o asemenea bijuterie. Asadar am inceput sa caut pe ebay ceva nu prea scump, dar care macar sa aiba carcasa din argint,( fie el si de 800) Am considerat ca , in cazul in care mecanismul e unul slab, macar carcasa sa ma satisfaca. Oricum eu acum ma ghidez mai mult dupa aspect ca sa fiu sincer. In consecinta, am ales si am cumparat. Am platit 26 de lire pe Ebay.uk, intrucat locuiesc aici pentru o vreme si deci mi-e mai usor cu transportul. Ceasul este din argint de 800 cu rama de la geam aurita; are mecanism tip cilindru si din pacate nu functioneaza. Ba mai mult ii mai lipseste si secundarul si cadranul este dezlipit de mecanism si misca iar cheita de care se prinde lantul a suferit si ea un accident.
Mai jos pun si pozele :

Acestea fiind spuse, am cateva intrebari sa va adresez;
1.Vreau sa stiu daca ceasul merita reparat sau pastrat in starea in care se afla. Intreb asta deoarece ma tem ca reparatia ma va costa mai mult decat achizitia.
2.Poate cineva sa-mi spuna ce reprezinta marcajul de pe mecanism? Este vorba despre logo-ul unei firme ? Initial am crezut ca este vorba de un ceas Helvetia, pt. ca asa mi s-a parut ca scrie pe interiorul capacului. Apoi am observat ca scrie de fapt ''Helvetie''.
3.Am gasit pe ebay, indicatorul lipsa (secundarul) si este fix perechea minuntarului meu. Ar trebui sa-l cumpar sau este posibil sa-l gasesc la un ceasornicar?
Va multumesc anticipat !